Как да различите лошия човек?

Той е неспособен да поиска извинение
22 фев 2022 21:00, Михаела Лазарова
63
Как да различите лошия човек?
Снимка: Unsplash

В живота си срещаме различни типове личности сред роднини, приятели, любовници, колеги, познати. Някои могат доста дълго време да ни заблуждават за себе си, а и нерядко ги оправдаваме за постъпките им. Това са лошите хора. Те не се променят към положително. Как да ги различим, за да можем да се предпазим от тях?

1. Избягване на отговорности

Една от чертите, които отличават лошите хора е, че те когато могат ще си спестят отговорностите, но за сметка на това ще държат останалите виновни, ако нещо се провали. Защо го правят? Защото са мързеливи, страх ги е от провал, липсва им смелост и т. н.

2. Неспособност за приемане на критика

Никой не обича критиката, но когато е в малки количества и е градивна, тя би могла да действа и положително. Когато някой е отворен към нова информация, градивна критика, това е показател, че има способността да се променя към по-добро. От друга страна, приемането на всякакъв вид критика или противоречиво мнение като лична атака и отвръщането с негативизъм, определено не поставя човека в графата „добър“.

Лошите хора не само, че не са способни да приемат критика, но се смятат за безгрешни и в същото време няма да си спестят критиката към някой друг, дори той да се е представил повече от добре.

3. Присмиват се на външния вид на другите

Лошият човек има нужда да се чувства уникален, да е над другите, затова винаги когато има възможност, ще обиди някого. Това може да изглежда дори като комплимент. Реши ли да се присмее, лошият човек ще го направи или пред самия човек, или ще злослови зад гърба му.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имайки предвид областта на компетенции на авторката, как да различим лошият любовник?
15
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 много мъжки коментар
14
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може ли човек да изнасили 13 годишна защото много му се прави секс,но да не е педофил и да не си пада по малки деца,защото е малумен,изключил или психопат,или заради тежкият живот е станал невменяем.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесно Ами гледай Путин за джокер.
12
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези черти са присъщи на много хора, повредени от семейството и средата си. Те обикновено са бевредни. Пазете се обаче от нарцисисти, психопати и социопати. Научете да ги различавате. И ако, не дай Боже, попаднете на такъв, в никакъв случай не се опитвайте да му "помогнете" или да го "поправите" - може да ви коства всичко дори и живота. Отдалечете себе си и семейството си възможно най-далеч от такъв човек и вземете мерки да не може да ви навреди. Всяко друго действие е фатална грешка.
11
4
 
1
 
! Отговори
А, да преди 2 години
Много ме дразнят САЩ, НАТО и евроджендърните хибриди.
10
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да сте единни българи и да си помагате един на друг,една птичка пролет не прави,не да се продавате за жълти стотинки,свободата започва първо от себе си трябва да се изчистите от нещата които ви пречат за да се освободите,от лоши хора от продажници,от материални неща които ви пречат ,от скъпи вещи,скъпи коли,хиляди имоти защото трябва да плащате данъци.
9
1
 
1
 
! Отговори
По тези три точки преди 2 години
Излиза, че съм много лош човек. И все по-лош ставам с течение на времето. Може ли някой да направи услуга на човечеството и да ме гръмне? Благодаря предварително.
8
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи хората се развиват и икономически и технологично и умсвено и физически,а вия изоставате от другите държави осъзаемо,дори имам чувството,че намалявате,вия знаете ли,че има държави по един милиард как се оправят,а вия сте 5,6милиона дали имате за кво говориме.
7
2
 
5
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Говоря за човек, на кохото не само не си направил нищо лошо, но и си правил добро, но неговият начин на мислене и възприятие за ценностите е деформиран, за справка, прочети дефиницията за "социопат" в гугъл. В съзнанието на такъв индивид (обикновено с много висок праг на лични комплекси), способните и талантливи хора са потенциална заплаха и за да получи усещане за значимост в собствените си очи, той трябва да наранява другите, и да ги накара да страдат. Едва тогава такъв човек е удовлетворен
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва че нищо не става от някои българи,не означава,че трябва да си избивате комплексите на другите хора,тва,че не може да работите нищо и сте мързеливи не си го изкарваите на хората,има хора къде цял живот паразитират и смучат кръв като пиявица на гърба на другите хора за лични цели и облаги.
5
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еи българи тия къде кълнете хората да умират от рак,да ви се връща всичко на вас,ако не си вземете думите на зад,вия сте зависливи мързеливи комплексирани,за тва никои не иска да общува с вас защото не уважавате хората,на маса и баба знае,но като станете от масата сте никои,избивате си комплексите на по слабите и по бедните и се гаврите с тях,не може да си изкарваре хляба с лъжи,измами,кражби,научете се да работите и да се развивате,не да ви дават всичко на готово в ръцете.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошият човек е отмъстителен, алчен и злопаметен, по това си личи на първо място. Той е нарцис, мисли, че всичко се върти около него, не умее да изпитва съчувствие към чуждото нещастие. С една дума - социопат.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълно е с лицемери и двуличници в моята работа. Едно ти говори в лице после зад гърба ти друго. Началника същата работа. Оплаква се от другите служители пред мен. Не ставал за работа, мързелив бил а на тях се оплаква от мен. Нямам нито истински колеги нито истински шеф като хората. Хората са много зли. Никой няма сърце. Всички са надменни. Предишните поколения са били по добри. Новите са амджъкaзлии (уста - ж.полов орган) тур.
2
3
 
1
 
! Отговори
Добрите преди 2 години
Според мен са кръстени гаранция , като правят изключение поповете понеже т след 7 тайнство всичко е различно за тях.
1
5
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Има чекмеджета с пачки и кюлчета злато :)))