Рецептата Dnes: Панирани хапки с карфиол

Без пържене
25 фев 2022 08:02, Илияна Николова
1
Рецептата Dnes: Панирани хапки с карфиол
Снимка: istock

 Продукти:

  • 1 глава карфиол, накъсан на розички
  • 1 голямо яйце
  • 1 и ¾ чаши галета
  • ½ чаена лъжица чесън на прах
  • ½ чаена лъжица лук на прах (по желание)
  • ½ чаена лъжица пушен червен пипер
  • ½ чаша настъргана моцарела
  • ½ чаша настърган кашкавал или чедър
  • 1 супена лъжица зехтин
  • Сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Сложете хартия за печене в правоъгълна голяма тава. Намажете със зехтина с помощта на четка. Сложете накъсания карфиол в купата на кухненския робот или чопъра. Пасирайте, докато добие консистенция на зрънца ориз. Добавете галетата, чесъна, лучения прах, подправките и настърганите сирена. Пасирайте отново, докато всичко се смеси добре. Накрая добавете яйцето и пасирайте финално, за да добие сместа леко лепкава и обединена консистенция.
 
С ръце оформете хапки с леко плоска форма, като притиснете с длани. Подредете върху хартията в тавата. Намажете с малко зехтин с помощта на четка. Печете за около 25-30 минути до златисто.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари