Мед - за по-здрава и хубава коса през лятото

Ето кои са неговите предимства
1 авг 2022 21:23, Иванка Гъркова
2
Мед - за по-здрава и хубава коса през лятото
IStockphoto

Мед – съставката, която задължително да включите в грижата за вашата грива това лято. Натуралното средство е изключително полезно, особено след почивката на море. Тогава косата става суха, губи блясък и става твърде чуплива. И вместо да експериментирате със скъпи продукти, обърнете се към даровете на природата.

 
Ползвайки мед – под формата на маска, ще промените здравината на своите кичури и ще подобрите състоянието на скалпа. Той, наред с косъма, страда от парещите лъчи на слънцето.
 
Как да добавите мед към вашата рутинна грижа за косата?
 
Качественият мед съдържа голямо количество вода – от 16 до 20%. А от нея се нуждае вашата грива това лято. Медът е пълен и с полезни витамини и минерали, които имат подхранващо действие. Освен това намалява сърбежа, раздразненията и зачервяванията по скалпа.
 
Ето кои са най-големите ползи на меда в рутинната грижа за косата:
 
1. Задържа влагата
 
Медът е най-естественият овлажнител, който задържа влагата в космените фоликули за по-дълго. Може да се каже, че действа като естествен балсам, с което овлажнява в дълбочина и така намалява риска от увреждане на косъма.
 
Ако искате да си направите маска за коса с мед, използвайте ръкавици. Втрийте внимателно продукта с пръсти в корените и покрийте главата с шапка за душ или найлонова торбичка. След около 15-20 минути измийте с хладка вода.
 
2. Укрепва космените фоликули
 
Ако имате по-обилен косопад след ковид или друг здравословен проблем, то разчитайте на натуралното средство. Медът работи перфектно за укрепване на космените фоликули, с което намалява космите по възглавницата сутрин.
 
Използването на маска с мед върху скалпа веднъж седмично ще ви осигури по-твърда и гъста коса. Все пак не бива да прекалявате повече от два пъти седмично.
 
Още от ползите на меда за косата четете в материалa на Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
ACDC преди 1 година
Наелектризираните медни електроди също помагат.