7 неща в дома, които да почиствате добре

Електрониката също се нуждае от щателно почистване
6
7 неща в дома, които да почиствате добре
Снимка: Istock

Почистването на дома за много хора е досадна задача. То отнема време и усилия, и определено има по-приятни занимания, с които бихте искали да се захванете. По тази причина много често неглижираме почистването, като го свеждаме до едно обикновено забърсване на прах или на повърхности и предмети, които ползваме в ежедневието си. Това обаче е грешка, която може да крие рискове за здравето.

Има повърхности и предмети в дома, които е важно да почиствате, а не просто да забърсвате. Здравето ви ще ви е благодарно, ако правите това.

Кои са местата в дома, които трябва да почиствате, а не просто да избърсвате? Ето 7 от тях.

1. Дръжки на врати.

Дръжките на вратите са една от най-неглижираните повърхности в дома. Много хора просто ги забърсват, а други изобщо не се сещат да направят дори и това. Почистването и дезинфекцията им редовно обаче са важни, защото по тази силно замърсена и много употребявана повърхност се задържат множество опасни за здравето бактерии.

2. Повърхности за хранене.

Колко често почиствате с препарат и дезинфекциращ продукт повърхностите, на които приготвяте храната си и се храните след това? Вероятно не толкова често. В повечето случаи просто избърсвате с мокър парцал или попивателна кърпа и това е. А не трябва. Повърхностите, до които се докосва сурова и сготвена храна, както и вашите ръце, се замърсяват много бързо и са среда за развитие на бактерии. Те имат нужда от често и редовно почистване.

3. Работни места.

В дома си вече почти всеки човек има работно място, което използва ежедневно. То също се нуждае от редовно почистване, а не просто от забърсване, защото по него се задържа не само прах, но и болестотворни патогени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако "хапваме" всичко, което е полезно, всеки ден, за месец трябва да станем 100 - 150 +кг.
2
1
 
7
 
! Отговори
Осмото нещо преди 1 година
Но тоалетната мийте след всяко ползване, иначе се захабява и не е приятно.
1
1
 
3
 
! Отговори
Веско Григоров от Ле преди 1 година
От град Левски съм . Най-добре е да напуснете дома си и да ми го предоставите на мен . Тъй като вие сте *** или преносител на *** , а аз съм най-чистият Хомосапиенс следователно в домът ви вече няма да има *** .