Как да се влюбите бавно, сигурно и в точния човек?

Не правете секс на първа среща
30
Как да се влюбите бавно, сигурно и в точния човек?
Снимка: Istock

Любовта може да е истинска лудост. Необяснимите механизми, по които сърцето се вглежда могат да ви оставят с дълбоки рани, най-вече ако се влюбите твърде бързо. Бързото влюбване замъглява преценката ви и често в края на деня се оказва, че сте се влюбили в грешния човек, а сърцето ви е разбито.

Колко време е нужно, за да се влюбите?

Любовта е колкото забавна и шеметна, толкова и трудна. Невинаги сърцето ви пита кога и колко бързо да се влюбите. То просто се случва, но тогава и нараняването може да е голямо.

За да направите живота си по-лесен и да спрете да се влюбвате в грешния човек, вижте как да успеете да накарате сърцето и съзнанието си да се влюбват по-бавно, осъзнато, преднамерено. Така в този по-дълъг процес ще си дадете време да осъзнаете дали сте с точния човек и да дадете шанс на любовта да се разгърне в истинска дълбочина.

Ето 10 начина да се влюбите бавно, сигурно, но в точния човек.

1. Не бъркайте привличането с любов.

Една от най-честите грешки в началото на връзката, а понякога и преди изобщо да е започнала, е бъркането на привличането с любов. Придавате твърде голямо значение на емоциите, които ви връхлитат, вместо да погледнете реалистично на ситуацията. Прибързаното придаване на твърде голямо значение на чувствата, които се събуждат у вас ще замъглят преценката ви, а и може да ви донесат много болка.

2. Не правете секс на първа среща.

Колкото и да харесвате някой мъж и вече да сте започнали да изпитвате чувства и влечение към него, не прибързвайте много със секса. Това ще замъгли още повече преценката ви и може да ви остави наранени. Ако искате да се влюбите истински, изчакайте известно време.

Мозъкът се променя, когато сте влюбени

3. Не се отказвайте от любимите си хобита и навици.

Новите връзки са вълнуващи в началото и затова човек е склонен да загърби нормалните си ежедневни навици и дори хобитата си. Толкова сте „влюбени и загубени“, че зарязвате нещата, които доскоро са ви правили щастливи или пък ангажиментите си. Ако искате да се влюбите истински и дълбоко, не позволявайте на вълната от емоции да ви отклони.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За мен е намерен. По-добре късно отколкото никога. Не ангажирам никой.
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Затова N19 хич да не съжалява за тази, която е избрала точно имения му ден, за да скъса с него. Тази е отпадъчен материал и не заслужава нито внимание, нито чувства.
20
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Другата гадория е, когато някой иска да скъса с гаджето и изчезва точно преди лятната ваканция. Говорили са заедно да я прекарат и изведнъж той или тя, без никакви обяснения престава да отговаря на телефонните повиквания и се оказва, че е заминал(а) с друга компания или дори с друг човек като двойка. Така постъпват страхливците егоисти, без да се интересуват как ще наранят другия, не им пука, че му провалят празника или лятната почивка и че се чувства не само изоставен(а), но и подигран(а).
19
0
 
2
 
! Отговори
До Продължение (19) преди 1 година
Това е гадна постъпка - да харесваш някого и да разчиташ на него, а той да избере някой празник, за да скъса с теб. Знам няколко случая при които той (или тя) се покрива точно преди Нова година и по така дава да се разбере, че скъсва с гаджето, а то дори не е подозирало, мисли си, че има стабилна връзка и дори са обсъждали планове с коя компания ще прекарат празника. И неочаквано не само, че остава сам(сама), но и се излага пред останалите, че е така безпардонно е зарязан(а).
18
1
 
3
 
! Отговори
До 19 преди 1 година
Куриозен случай си, щом момичетата искат от теб секс преди ти да си го поискал, но ти отказваш, въпреки че явно си харесвал и едната, и другата.Сигурно попадаш на много разкрепостени моми.Да не би пък да привличаш такива? Или подсъзнателно теб те влече към такива момичета? Потърси отговор. Вероятно трябва да потърсиш някоя по-срамежлива, но внимавай да не попаднеш на лицемерка.Някои хитруши чак до брака успяват да си запазят девствеността, не защото са много свестни, а за да я изтъргуват изгодно
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продължение. Изостави ме точно на именния ми ден. "Ти си прекрасен човек, но нещата между нас вървят много бавно и тежко. Мислех, че ще се влюбя, но явно съм грешила, чувствата не са подвластни. Надявам се да ми простиш и да си останем приятели." Наглост. Дали въобще ме е обичала. След това тръгнах с една друга - много ме харесваше, гледахме си живота, целувахме се като луди. И на 10тия ден ме изгони дриектно, защото не исках толкова скоро да правим секс.
16
0
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 1 година
Ти така си преценил, а тя може би не те е разбрала правилно. Но имай предвид, че от всичко, което си написал, едно е погрешно, макар да е характерно за мисленето на много мъже - "ако лесно си легне с мен, би си легнала така с всеки". Защо мислиш така? Първо изчакай, за да натрупаш впечатления относно нея, после прави заключение. Може да те е преценила много бързо и да е решила, че точно ти си този, когото търси. Има решителни жени, но това не означава, че ще легнат с всекиго.
15
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така-така..Имах, така да се каже, добра работа, чувствах се много комфортно, но и голяма любов. Виждахме се често, пасвахме си емоционално, нито веднъж не се скарахме. Но се дърпах веднага да правим секс, защото ако лесно си легне с мен, би си легнала така с всеки, отделно съм притеснителен. Чашата преля, когато бяхме на гости с преспиване у една нейна приятелка. Тя и гаджето и овикаха спалнята си, аз прецених, че не е възпитано да го правим на чуждо място. И малко след това ме изостави.
14
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро не сме се влюбвали.
13
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Намерен е
12
3
 
1
 
! Отговори
Док преди 1 година
Язе едно време как се запознах с жената и след малко като ми рече - чи ш съ иъбем, съ иъбем. Не знам как ще е, ама знам как ще започне - с една сффирка!! Wow!! Влюбих съ на момента. Вече 16 години сме заедно. Имаме две деца. Тъй чи, не съ знай, знай ли са...
11
1
 
4
 
! Отговори
оправете заглавието преди 1 година
Как да ви влезне бавно, сигурно и от точния човек.
10
2
 
6
 
! Отговори
Мечо преди 1 година
Какво означава " да не се влюбваме бързо", нима то се планува ? Влюбване и полов контакт не означават любов.Но това е твърде дълго обстоятелствено пояснение.Що се отнася до първата среща - ако ценим и уважаваме себе си ,без значение от обаянието на отсрещния , се въздържаме.Разумът винаги е над всичко !!!
9
5
 
2
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Секса на първа среща е доста интересно и след това бягаш през глава.
8
4
 
5
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Съветвам внучката си когато е влюбена, за момент да се постарае да погледне на влюбения с "чужди очи " и тогава ще види всички положителни и отрицателни страни.Аз не постъпих някога така и сгреших.Любовта е сляпа , казва народа.
7
4
 
7
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 1 година
Най напред са глеаа портфейла,колата,тилифона,после с кво са занимаа,има ли бизнес ,колко вади,сам ли дживее, кадя,в колко квадрата? После мой да му даде и отзад ,а му земи акъло! За по лесну,а клъвне абдала и едно убаво дудуче му напрай !
6
2
 
5
 
! Отговори
? ? ? преди 1 година
А бе нали сега напират за равенство? Значи ако мъжът прави секс на първа среща, той е шафрантий, така ли? Има ли изобщо такава дума или се използва някаква друга? Какво казва народът в такъв случай за такъв мъж?
5
3
 
8
 
! Отговори
По Ганьовски преди 1 година
Тя ще каже "Не правя секс на първата среща". И той повече няма да я потърси.
4
3
 
3
 
! Отговори
Озадачен преди 1 година
Съвет N2 и за мъжете ли се отнася? Ако дамата желае секс още на първата среща, той трябва ли да откаже? Ами ако тя го помисли за невъзпитан, защото е отказал?
3
3
 
7
 
! Отговори
Озадачен преди 1 година
Съвет N2 и за мъжете ли се отнася? Ако дамата желае секс още на първата среща, той трябва ли да откаже? Ами ако тя го помисли за невъзпитан, защото е отказал?