Блестяща кожа: Каква диета да спазваме?

С какво да се храним, ако искаме красива кожа
14 май 2023 12:30, Дарена Найденова
6
Блестяща кожа: Каква диета да спазваме?
Снимка: Istockphoto

 Може би сте чували израза „Вие сте това, което ядете“ или че това, което консумирате редовно, влияе на външния ви вид точно толкова, колкото и на вътрешното ви здраве. И ако това наистина е така, каква тогава е идеалната диета за чиста и сияйна кожа?

 
Истината е, че няма най-добра храна за блестящ външен вид. Въпреки това, има храни, които са богати на определени хранителни вещества, които могат да насърчат блестяща и красива кожа. Всъщност кожата е най-големият орган в тялото и действа като бариера между организма и заобикалящата го среда, така че е изключително важно да ѝ осигурим разнообразие от хранителни вещества чрез правилна диета.
 
Храните, които ядете, и начинът на живот, който водите, се отразяват пряко върху кожата ви. Здравето ѝ всъщност може да бъде улика за вътрешното ви състояние. Всеки от нас се сдобива с изцяло нова кожа на всеки 40 до 56 дни и градивните ѝ елементи идват от храните, които вие ядете. Така че, ако искате здрава кожа, един основен фактор е качеството на диетата ви.
 
Но какво всъщност е здрава кожа? Здравата кожа е добре хидратирана и поддържа защитен слой срещу микроби. Грижата за нея включва прилагане на слънцезащитен крем, правилното почистване и поддържането на последователна рутина, но също така трябва да помислите и за подходящата диета. Можете да похарчите много за козметика, но не пренебрегвайте факта, че храненето е ключов компонент за кожното здраве.

Кои храни са подходящи за кожата?

Има много начини, по които храненето може да повлияе на кожата. С напредването на възрастта нивата на хормоните се променят, нивата на колаген намаляват и скоростта на обновяване и възстановяване на кожата се забавя. В зависимост от излагането ви на слънчева светлина, стареенето може да прогресира, увеличавайки броя на реактивните кислородни видове, намалявайки производството на хиалуронова киселина и увеличавайки възпалението. Изборът на храни, които съдържат специфични хранителни вещества, е важен за насърчаване на оптималното кожно здраве.

1. Краставици

Ключът към блестящата кожа е хидратацията. Приемът на вода е от решаващо значение, тъй като кожата е пряко отражение на нивата на влагата в тялото. Богатите на вода храни са отлично средство да повишите хидратацията си, без да се налага постоянно да надигате бутилката или чашата. Краставиците са чудесен пример за богата на вода храна, тъй като са с 95% водно съдържание.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: диетакожа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Филма двойникът с участието на Т. Колев рекламираше точно това подмладяване с крем Деним. Двойника му направи пачки купи си апартамент обзаведе го от кореком и напълни куфар с мангизи. Това подмладяване не е от вчера някои още го използват за трупан е на пачки. Тука ви рекламират краставици. Да но не тия с отровите в тях. А тези от домашната градина които като го разрежа тече вода и ухаят на краставица. Някой знаели как ухае краставица току що откъсната от градината а домат? Не незнаете!
3
0
 
5
 
! Отговори
Зоолог Артизан левел преди 1 година
Има няколко животни с блестяща кожа. Отровни жаби, хамелеони, Сепията - тя е известна със способността си да променя цвета и шарката на кожата си за да общува с други сепии, да привлича пратньори и да избягва хищници. Като цяло е предупреждение за токсичност, сливане със заобикалящата ги среда, общуване с други животни, привличане на пратньори и поддържане на соцялни връзки със себеподобните.
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Свършваш и на личицето и да се маже.
1
3
 
7
 
! Отговори
Любознател преди 1 година
Повече френски език . С десерт - високо диетичен .