11 съвета за щастлив брак

Избягвайте обвинителните думи
20 май 2023 16:06, Михаела Лазарова
20
11 съвета за щастлив брак
Снимка: Istock

Когато двама души са решили да сключат брак, желанието им е той да се задържи в годините напред, да е изпълнен с повече щастливи мигове. Вероятно няма двойка, която някога да не е питала за съвет друга двойка с дългогодишен брак каква е тайната им. Повечето съвети всеки ги е чувал. Толкова познати ни изглеждат, че ги подминаваме. Казваме си „да, това съм го чувал, кажи нещо друго“. Но от това, което сме чували, колко успяваме да следваме?

Днес споделяме с вас 11 съвета за дългогодишен брак. От онези, познатите, но които не бива да подминаваме, да неглижираме, защото те са в основата на щастливото семейство.

1. Не всичко зависи от вас. Важно е всеки да уважава собствените си нужди, но също така е важно и да има баланс в даването и получаването. Бракът се гради от двама души.

2. Осъзнайте, че и двамата ще се разочаровате поне донякъде. Никой от вас не е перфектен и ако смятате, че не допускате грешки, това е знак, че връзката ви може да е изложена на риск. След като и двамата признаете, че ще правите грешки и ще се разочаровате един друг, вашите очаквания ще бъдат закотвени в реалността, а не във фантазиите ви.

Как да накарате мъжа до себе си да се чувства специален

3. Жените се и за семейството на другия. От вас обаче зависи да не позволявате на роднините и на двете страни да се бъркат във вашето семейство, дори с добри намерения.

4. Най-важното нещо, което можете да правите заедно, е да общувате ефективно. Постоянната двупосочна комуникация ще помогне за изграждане на доверие, задаване на очаквания и избягване на конфликти. Няма заместител за нея. Нарушили се комуникацията помежду ви, бракът е в риск.

5. Говорете уважително един на друг. Въпреки че понякога ще си изпускате нервите, особено по време на спор, важно е да запазите уважителното отношение един към друг.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: браксемействоинтимно
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Щастлив брак не се интересува от съвети!
16
8
 
0
 
! Отговори
12ти съвет преди 11 месеца
Не сключвайте брак с човек от пол, различен от вашия!
15
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Съвет 10 - "Не пазете тайни един от друг", "криенето, маменето" било вредно за брака. Но знаете ли колко са маминките, които учат дъщерите си, че на мъж не се казва всичко, а също и че ако има банков влог, направен от нейните родители, съпругът да не знаел за това. Даже познавам една лелка, която е вече на възраст и разказва как още през соца, когато е имало т.нар. спестовни книжки, нейната майка й давала акъл "Като се омъжиш, книжката да ти стои тук, при нас. Мъжът ти не е внасял тези пари."
14
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Постоянни жестове на внимание и редовен секс.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
До 33 г, ерген ___ Имаш избор - за Десислава, за Левислава или даже и за двете едновременно, та да се почувстваш като султан с харем.
12
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Да не изневеряваме ... Правете разлика между случайното кръшване, което може да се случи на всекиго и съвсем не застрашава брака му и истинската изневяра. Защото да изневериш означава да разлюбиш един/една и да се влюбиш в друг/друга.
11
6
 
4
 
! Отговори
Роза преди 11 месеца
Хубави са съветите,но трудни за прилагане на практика!С времето хората за съжаление се променят,и не винаги в положителна насока.Ежедневието прави съпрузите да си омръзват,досадата и нервите често вземат връх.Самата дума "съпруг" в буквален превод от старобългарски означава два вола впрегнати да орат заедно-до смъртта на единия.Мила картинка,нали?!
10
3
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 11 месеца
Когато се вземат двама влюбени, единият от които е третополов, а другият е 78-о полов, тогава как се нарича бракосъчетаването им? За женене и омъжване и дума не може да става, защото нито един от тях не е мъж или жена.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Мише, а 11 съвета за як секс?
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Има и по-зле. Взимаш симпатично, сговорчиво, красиво момиче, но заедно с нея върви заядлива тъща. Вместо кръшна, усмихната неомъжена балдъзка, заедно с тъщата в живота ти нахлува и по-възрастната неомъжвана сестра на тъщата, която мисли, чи винаги знае всичко най-добре от всички и счита за свой свещен дълг всякога да налага мнението си.
7
4
 
8
 
! Отговори
Помощ! преди 11 месеца
Омъжвам се и за семейството му ли?! За Свеки?!!! И за простоватата, злобничка и завистлива етърва?
6
5
 
8
 
! Отговори
33 г, ерген преди 11 месеца
за себе си ли да се омъжа?
5
3
 
14
 
! Отговори
Съветите са само два преди 11 месеца
1. Недей да му пилиш нервите с вечното си мърморене на тема какво не е постигнал и какво не ти е осигурил; вместо това му показвай колко си щастлива, че съдбата те е срещнала именно с него. 2. Прави така, че тя винаги да се чувства закриляна и обичана; не забравяй всеки ден да й правиш поне по един комплимент и да подчертаваш, че си имал огромен късмет, след като точно тя ти е жена.
4
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Пожелавам си нежените/неомъжените, от посещаващите този сайт, да се бракосъчетаем през тази година. Времето лети.
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Важно е да се знае авторът има ли брак, от колко време, деца има ли от брака, какви са отношенията в семейството. За истинския автор говоря, не за копи-пейстъра. Понеже ако няма ще се окажат поредни общи безсмислени приказки и блянове на някой, който хабер си няма от темата, ама пишещ по нея.
2
4
 
1
 
! Отговори
Това преди 11 месеца
Са убийци и главорези терористи бягай
1
10
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 11 месеца
11?..Сериозно?.."Рецептата" е ЕДНА - В ЛЕГЛОТО!...И това НЕ е моя констатация !..Гледайте "Котка на горещ ламаринен покрив" !..Там дъртата съвсем ясно и категорично го твърди..макар че не ви е чак толкова необходимо това..Девиза "Здрав кръст-здраво семейство" отдавна е установен и от нас..Знам,че обичате да УКРАСЯВАТЕ нещата,но всичко си има ПРИЧИНА и ОСНОВАНИЕ..