Най-богатите писатели: Патерсън, Стефани Майър и Стивън Кинг

В този ред ги посочва авторитетното списание „Форбс“
20 авг 2010 22:48, Елка Василева
30
Най-богатите писатели: Патерсън, Стефани Майър и Стивън Кинг
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Авторът на трилъри Джеймс Патерсън, авторката на вампирски романи Стефани Майър и знаменитият Стивън Кинг са „най-печелившите“ писатели според класация на списание „Форбс“. 

Авторът на „Когато дойде паякът“ и „Целуни момичетата“ Джеймс Патерсън е спечелил от тях 70 милиона долара от юни 2009 г. до юни 2010 г. Списанието отбелязва, че през 2012 г. състоянието на Патерсън ще нарасне на 100 милиона долара.
 
На второ място е Стефани Майър, авторката на поредицата вампирски романи „Здрач“, донесли й световна известност. Книгите й са преведени на над 30 езика и тиражите им постоянно растат – в света са продадени над 100 милиона екземпляра. За една година писателката е спечелила 40 милиона долара.
 
Трети в класацията на „Форбс“ е Стивън Кинг с 34 милиона долара, като 8 милиона от тях са от продажби на негови по-ранни творби. Последният за момента роман на Кинг - „Под купола“, излезе през ноември 2009 г. в тираж над 600 000 екземпляра. 

Сред десетте най-добри автори са и Даниел Стийл (32 млн. долара), Кен Фолет (20 млн. долара), Дин Кунц (18 млн. долара), Джанет Иванович (17 млн. долара), Джон Гришам (15 млн. долара), Никълъс Спаркс (14 млн. долара) и Джоан Роулинг (10 млн. Долара), пише NEWSru.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Джеймс Патерсън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да бе да, Дж.Роулинг я няма в десетката ...или тя е милиардерка вече ..
28
2
 
2
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
ми то и аз нямам кумир писател, фенщината ми е чужда. но кинг е от добрите, дори и книгите му които не са кой знае какво, поне са увлекателни.
27
1
 
1
 
! Отговори
Шок преди 13 години
:) Чел съм почти всичко на С.Кинг. Има няколко добри книги, останалото е *** за масова употреба. Аз да си призная, нямам кумир писател. Прекалено много добри писатели има. Чета всичко което успея да докопам. Много от нещата по няколко пъти. Книга, която не си струва да отвориш за втори път не струва. Отново ще повторя, да имаш за кумир С.Кинг, трябва наистина много малко книги (предидимно на С.К.) да си прочел. Но пък .. мазни хора,мазни идеали.
26
0
 
3
 
! Отговори
онбашията преди 13 години
баце, доста вероятно и на тебе ти е кумир, но не го знаеш. въобще кинг държи първенството по фенове дето не знаят че са му фенове, никога няма да ми омръзне да гледам слисаното изражение на "сериозните" интелектуалчета, когато произнасят "ама зеления път на стивън кинг ли е! лъжеш ме нали?"
25
7
 
0
 
! Отговори
Бияч преди 13 години
Ей тва не мога да го проумея, некви задръстени зубри, тва писатели, тва Бил Гейтс, да изкарват повече от мъж с топки. На къде отива света!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз чета предимно Толкин, Еко, Крайтън и Кинг.
23
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това на снимката е авторката на Здрач, нали?
22
0
 
7
 
! Отговори
x8bo преди 13 години
да я сложиш тази бездарна, дълбоко комплексирана глупачка наред със Стивън Кинг?! На къде отива американската младеж?!?! Прочетох Здрач от любопитство, на 20тата стр съжелих за отнетото ми време. Ужас! Пълна комплекстарщина, на всеки 2ри ред се говори повърхтносно за физическа перфектност, само това се повтаря през цялата серия! Пълна тъпния. Надявам се никое бг момиче да не прочете тази простотия... Найстина, момичета, недейте!!!
21
8
 
5
 
! Отговори
петър преди 13 години
и тримата автори са типични представители на МАСОВОТО псевдо изкуство и много далеч от СЕРИОЗНОТО творчество !!! Това ,че са пазарни НЕ ГИ ПРАВИ добри... и ГОЛЕМИ ПИСАТЕЛИ !!! ТЕ СА ЧАЛГАТА В ЗАНАЯТА ...
20
4
 
1
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Всичките писатели ги...познавам,защото съм техен ....дистрибутор,а То го видяхв Кривунделово;беше се маскирало по....кривунделски но всички го познаха и сеизреждаха да го канят на....гости.
19
3
 
3
 
! Отговори
с. преди 13 години
Изобщо не е вярно това!Винаги съм се скъсвал да чета,но никой никога не ми е въздействал като Стивън Кинг!Има някаква магия тоя човек!Единствено "Цялото кралско войнство" на Робърт Пен Уорън ми е действало по подобен начин!Дори Лъвкрафт не може да се мери със Стивън Кинг,въпреки че е велик!Лошото е,че за повечето хора Кинг наистина е известен с Зеления път и Шоушенк!Всъщност е Зелената миля ама айде!Излизаше като поредица!Малки книжки от по 20 страници!Четеш и чакаш следващата!Купон!:)
18
3
 
8
 
! Отговори
с. преди 13 години
Стивън Кинг е Господаря!Факт!Разните му там кифли написали пуберски бози от типа на Здрач и Хари Потър изобщо не могат да се мерят с човека написал То,Сейлъмс Лот,Мъртвата зона,Подпалвачката,Кери,Куджо,Сблъсък,Томинокърс,Тъмната половина и още много и много!За разказите да не говорим!А тия напишат по един бълвоч и писателки станаха!Ама другия път!След точно 5 години никой няма да помни Здрач!Факт!А бате Кинг пак ще си пише!
17
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно пък е нелепо да се сравнява някой филм с "Изкуплението Шоушенк".Говорим за филми, не за романи. По отношение на романи, не съм сигурен.Но филмът "Изкуплението Шоушенк" е един от малкото примери,където филмът е по-добър от романа. Като например "Мълчанието на агнетата".
16
3
 
3
 
! Отговори
ПРАВО преди 13 години
Естествено, че ще коментирате Кинг, той е най-добрият от изброените, макари и да харесвам и Кунц, Гришам и Роулинг. Аз самият съм чел поне 10 негови романа и над 30 разказа, накратко, почти всичко негово и мога да кажа, че той не само е велик писател на книги на ужасите, антиутопии или фентъзита, ами и попринцип си е велик писател, умеещ да използва словото до съвършенство. И То е велика книга, и Изкуплението Шоушенк, и Зеленият път, Дългата разходка, Сейлъмс Лот и така нататък. ПРосто гений!
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе Стилко Пича , Б.Б. Кинк на кво е афтор
14
3
 
5
 
! Отговори
kosy 78 преди 13 години
Виждам че споменавате ТО, който не е чел това произведение няма как да го разбере, нелепо е да се сравнява с шоушенк или зеления път,ТО е велико, да не говорим зо Тъмната кула
13
1
 
5
 
! Отговори
Стилко Пича преди 13 години
Дж. Иванович има страхотно чуство за хумор , но не може да се мери с хумореските на нашият Б.Б.Кинг.
12
4
 
4
 
! Отговори
Жоро преди 13 години
Най-коментираните книги на Краля - Шоушенк и Зеления път естествено добре , че има кино та да се докоснете до магията.То , Дългата разходка , Нощна стража , Сейлъмс Лот , много по-добри произведения винаги са пренебрегвани заради тези 2 комерса.Въобще не ми го побира акъла как може да сравнявате "То" с двете гореспоменати .А "Добрият ученик" , която излиза с Шоушенк в произведението "Четири сезона" ? или за това въобще и не сте чували най вероятно , но поне може да го гледате
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Еее,къде ще сравняваш "Зеленият път" с "Изкуплението Шоушенк"? просто едното е Луната а другото Слънцето. Познай кое е Луната и кое е Слънцето.
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мене пък най ми харесва "Престъпление и наказание" на Достоевски.