Програмата на София Филм Фест за 11 март

Предложенията включват "Вместо нея" и "Imagine"
Обновена: 11 мар 2013 10:47 | 11 мар 2013 10:36, Петя Славова
0
Програмата на София Филм Фест за 11 март
Снимка: София Филм Фест

Предложенията за 11 март на София Филм Фест започват с "Вместо нея" на израелската режисьорка Рама Бурщайн. Филмът може да видим от 18.30 часа в Люмиер.

Героинята е 18-годишната Шира, най-малката дъщеря в семейството. Предстои ù да се омъжи за многообещаващ младеж, но сестра ù Естер умира при раждане и Шира е предложена за съпруга на вдовеца, за да не замине той с единственото внуче надалеч.

От 20.30 отново там ще се прожектира „Imagine” на Анджей Якимовски, представен от продуцента Майк Дауни. Филмът разказва за млад сляп мъж, който умее да си изгражда зрителна представа за околната среда, с помощта на звуци, миризми и въображението си, взема под крилото си незряща жена и излиза с нея из красивите, но опасни улици на Лисабон.

Турския филм „Чистилище”, чиято режисьорка Йешим Устаоглу е председател на журито, което ще избере победителите в Международния конкурс на СФФ 2013. Прожекцията е от 21.00 в Euro cinema. Това е историята на Зехра и Олгун, които работят в кафенето на бензиностанция на слабо натоварена магистрала. Индустриалната зона, в която живеят, сега е западнало и безлично място, където Зехра преживява първата си любов, а Олгун затъва в собствената си депресия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари