Максим Генчев с нов филм на "Златна роза"

33 ще са независимите продукции на феста
3 авг 2016 13:44, Петя Славова
0
Максим Генчев с нов филм на "Златна роза"
Максим Генчев. Снимка: архив, Булфото

Новият пълнометражен филм на режисьора Максим Генчев "На педя от земята" е избран да се състезава в конкурсната програма на фестивала "Златна роза".

Военната драма разказва за началото на Студената война. Действието се развива в гранична застава, формално охраняваща запечатана нацистка уранова мина, където пристига нов командир - лейтенант Кралев, със семейството си. Синът му, Михаил, е само на 10, но бързо се адаптира към суровите военни условия, за разлика от майка си, Цурка, която мечтае за лукса на градския живот. Лейтенант Кралев въдворява желязна дисциплина сред личния състав, но в заставата започват да стават убийства...

Кинофорумът ще се състои  от 19 до 25 септември във Варна, а изданието е 34-о по ред.  Независимите продукции - осъществени без държавна подкрепа са 33 на брой - 29 късометражни и четири пълнометражни.

В информационната програма на фестивала е и пълнометражният филм "Врагове" на Симеон Комсалов с продуцент Константин Буров.

В криминалната драма бивше ченге се опитва да спаси отвлечен бизнесмен. С роля във филма се изявява и певицата Мария Илиева, която е автор и на песен към саундтрака.

В информационната програма са също филмите "Моето сърце е октопод, или баща ми на брега на Черното море" на Нено Белчев и "Никой" на Андрей Андонов с Гергана Плетньова в главната роля.

Сред късометражните независими филми публиката ще види вече награждавания "Ани има рожден ден" на Кирил Тодоров с Ирмена Чичикова, "Колко си хубав" на Христо Порязов, "Като захарен памук" на Яна Лекарска, "Къщата" на Яна Титова, експерименталните "Изяж ме" и "Снежното момиче" на Илина Перянова, "Среща със себе си" на Теа Петрова, "Сутрешно кафе" на художника Венцислав Занков, който дебютира като режисьор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари