Мариус Донкин: Не съм дошъл да убивам, а да градя!

В Народния театър няма да има съкращения, категоричен е новият директор
13 сеп 2016 16:37, Анисия Иванова
1
Мариус Донкин: Не съм дошъл да убивам, а да градя!
Архив: Булфото

Информациите, че в Народния театър "Иван Вазов" се готвят съкращения, са абсолютно безпочвени и не отговарят на истината. Това заяви в писмо до медиите новият директор на театъра - актьорът Мариус Донкин, по повод публикации в медиите след неговата първа пресконференция вчера.

"За мен е недопустимо в момент, когато целият екип на националния културен институт се бори да възстанови стабилността, спокойствието и плодотворната атмосфера в него, моите думи да бъдат извадени от контекста и употребявани с цел да се дискредитира театъра, творците в него и работещите тук, и да се създаде никому ненужно напрежение.

За да бъда конкретен, ще повторя думите си от срещата с медиите вчера: "Не съм дошъл, за да убивам, унищожавам и махам хора. Ще потърсим различни варианти за оптимизиране на ангажиментите като клаузи в договорите, гарантиращи предимството на Народния театър в програмата на актьорите, дубльорства и т.н."

Всички останали тълкувания на моите думи са опит още от първия ден да се подкопае доверието и представляват евтино търсене на несъществуващи сензации.

Както вече казах и в концепцията, и на срещата с колегите си, поемам този пост с изключителна отговорност и коректност към всеки един човек в този театър. С решимостта да вървим заедно по пътя за каузата, в която всички вярваме, за да запазим авторитета на институцията и да търсим заедно решения за нейното бъдеще. Именно по тази причина държах да се срещна най-напред с колегите си, преди да се представя официално пред медиите като директор на Народния театър. И най-важното, на което разчитам от тяхна страна, е коректност, взаимност и подкрепа в тази огромна отговорност.

В тази връзка, няма да се поколебая да ревизирам отношенията и контактите си с медии, които се опитват да поставят клин във взаимоотношенията ми с колегите и да подкопават доверието в институцията Народния театър. Защото той е по-голям от всеки един от нас и от всички нас, взети заедно", завършва Донкин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари