Как се става богат от детски приказки?

В топ 3 на най-богатите писатели двама пишат за деца
Обновена: 8 авг 2017 13:02 | 8 авг 2017 12:40, Екип на Bloomberg
3
Как се става богат от детски приказки?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Детската аудитория води по донесени за писателите приходи. Най-големите тиражи са в детските книги и филмите по детски книги. Това каза Светлозар Желев, литературен експерт и консултант, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria. Желев коментира класацията на Forbes за най-богатите писатели в света. На първите три места са Джоан Роулинг, Джеф Патерсън и Джеф Кини.

"Роулинг, колкото и книги да е продала, основната част от приходите й идват от филмите и от мърчъндайзинг - от продажба на артикули, свързани с Хари Потър. Това е огромна бизнес империя. Джоан Роулинг се превърна в първия литературен милиардер. Съмнявам се скоро някой да я достигне".

Голямата изненада в класацията на Forbes за най-богатите писатели в света е Джеф Кини, каза събеседникът. "През последните три години първото място беше абонират Джеф Патерсън. Това е една много интересна личност. Начинът, по който се позиционира в литературното поле, е много интересен. Това със сигурност е най-плодовитият автор през последните 10 години. Патерсън се доближава до една легенда от XIX век - Александър Дюма - който използва изключително много "писатели призраци", които събират истории за него и публикува близо 20 книги годишно".

Подобен на пътя на Роулинг е този на Джеф Кини, а сега по този път идва един нов автор. Той е европеец и се казва Стефан Пастис, автор на поредицата за Тими Провала. През тази година трябва да излезе филмът, голяма холивудска продукция за Тими Провала. Така че много скоро очаквайте и Пастис да влезе в класацията на Forbes, отбеляза Желев. "През всички тези години, когато някой автор създаде детска поредица, която да бъде филмирана, той мигновено се оказва в тази класация".

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria. 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако целта е да станеш богат, децата са най-лесната жертва.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да говорим, за ворчество, мотивация и бъдещи планове, само пари са ни в главата.