Композиторът Петър Цанков в поредицата "Умно село“: "Цял живот се готвя за велико капитанско плаване"

Филмът с великия музикант е един от най-светлите, забавни и жизнерадостни епизоди от поредицата
14 авг 2020 13:20, Красимир Ангелов
0
Композиторът Петър Цанков в поредицата "Умно село“: "Цял живот се готвя за велико капитанско плаване"

"За да осъществиш мечтата си, трябва да се готвиш цял живот. И ако един ден имаш тази възможност, ти просто да си готов", споделя великият български музикант Петър Цанков, един от основателите на обичаните от няколко поколения рок групи "Бандараците" и "Щурците".

На 16 август, ще се излъчи петият епизод от документалната поредица "Умно село". Във филма "Възгледите на стария капитан", композиторът и автор на най-добрия учебник за ударни инструменти разкрива своя вътрешен свят, говори за мечтите, морето, първото плаване и опияняващата любов към музикалните ноти. Не случайно това е и един от любимите документални портрети, изрисувани от авторите Антоанета Бачурова и Владимир Люцканов.

Филмът е изпълнен с много песни, приказки за “лека нощ”, шума на морето и почти пустият и самотен плаж на "Корал", където бившият Бандарак и Щурец живее сам в своята каравана през горещите летни месеци. В него Петър Цанков разгръща страниците на своя безкрайно ценен и овехтял капитански дневник, изстудява мента в хавлиен чорап и се връща в най-съкровените си спомени през смях и сълзи.

Преплуването през мечтите на маестро Петър Цанков - гледайте тази неделя, 16 август, точно в 19:30 часа, в документалната поредица "Умно село", по Bulgaria ON AIR.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари