Проектът на Петков - подкрепен и последван от овчици?

На това мнение е фотографът Веселин Боришев
22 сеп 2021 10:23, Нели Христова
102

Според фотографа Веселин Боришев на политическата сцена излизат нови хора, но сценаристите са стари. Пред неговия обектив са преминали много политици от Кирил Петков до Делян Пеевски. Той е на мнение, че вече сме гледали проект, пообен на този на Петков и Василев, преди 20 години, а "Продължаваме промяната" е подкрепена и последвана от овчици.

"Работата ми е да виждам всичко, повечето хора само гледат. Няма по-голяма сила от злобен човек с фотоапарат", сподели Боришев пред Bulgaria ON AIR.

За кадър, на който се вижда Кирил Петков, а фокус е детска играчка - овчица, фотографът обясни, че самото събитие е било замислено да бъде неформално.

"Опитаха се да го направят неформално, обаче, това им изигра много лоша шега. Защото е леко самодейно, както явно целият им проект. Не може ти да не си сериозен в начина, по който представяш какъвто и да е проект - на фона на овчици, детски играчки. Нормално е човек като мен да види подобно нещо и да вкара символика в него", разказа Боришев.

Фотографът посочи, че в общи линии може да го тълкуваме така - Петков е подкрепен и последван от овчици.

"Този проект съм го гледам преди 20 години. С послания за честност, почтеност. Говоря за Сакскобургготски, който 800 дни ни стрига като овчици. Виждам някакво дежавю постоянно", сподели събеседникът.

По думите му хората, които излизат, са нови, но сценаристите са стари.

"Ние сме малък, но за сметка на това - много прост народ. 20 години виждате какво се получава - ние разчитаме на поредните спасители непрекъснато. При нас няма някаква политическа система, която да бъде изразена. Просто идва дядо Цар, след това неговият шофьор, след това шоумен. Сега идват едни симпатични млади хора, които няма ляво и дясно", каза фотографът.

Боришев обясни, че фоторепортеството е строго субективно, а тези истории, които разказва, са негови лични интерпретации, базирани на опита му. И добави, че често се е случвало да му забранят да снима.

"Забрана за снимане имахме последната година през управлението на Борисов. Набутвайки ни в новата сграда на парламента, те не ни забраняват на практика да снимаме, но правят снимането невъзможно", подчерта той.

Фотографът каза, че в момента се чувства свободен да снима всичко, което пожелае, тъй като работи в независима медия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а тоз вълк кой подкрепя? производителите на алкохол?
20
4
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Овчиците тръгват накъдето ги подкара овчаря , а в случая са двама. Иначе главните чобани , които нареждат на овчарите на къде да водят стадото си седят в палатите до камините, пушат хавански пури и си пият 50 годишно уиски.
19
32
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да смачкаме и разформироваме герб. Всички следващи ще ги изметем лесно. Не трябва да допускаме отново цялата държавна администрация + милицията да принадлежат да една партия и каквито и гадости да излизат за тях, те да продължават да си се подкрепят на принципа " Ей, много крадат ония горе! Ама и за нас има!"
18
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът е убасно прав. Периодът от Осана до Разпни го стана изключително къс в България. Само до преди година всички дружно се кълняха в Славиту, а сега всеки му се смее. Да не споменавам, че освен царя и Буци, то не бяха барековци, воленовци, марешковци, янияневци. Само броя дните, след които Кирил от народен герой и спасител, ще се превърне в поредния крадец и мошеник.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заблеяло ми агънце :)))
16
6
 
22
 
! Отговори
иванчо преди 2 години
Поредният, "добронамерен", поръчков, дървен философ ......
15
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е мнението на хората за ПП ще си проличи на изборите, ако отидат поне част от тези 60% които вече не гласуват значи има смисъл
14
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ли да слушаме мнението по темата политика на всеки случаен, който мине през ТВ студио? Може просто да обикаляте по улицата с микрофона и директно да питате случайни минувачи. Същият ефект. И един няма да намерите, който да не оправя България всяка вечер на масата след втората ракия.
13
6
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ го закъса ,а Мая направо изхвърча.
12
20
 
20
 
! Отговори
Мъдуран преди 2 години
Тоя като фотограф явно снима само на Бокьо оная му работа . До там му стигат компетенциите.
11
17
 
20
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
След два месеца са изборите. Тогава ще видим кой е овца, кой вълк, кой е овчарско куче, кой лъжливо овчарче и кой е овчедушен фотограф.
10
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, като започнат със заучените фрази, такива симпатяги, ми става смешно.
9
14
 
19
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
О, такива "злобни фотографи" виждам всеки ден - вечно мрънкащи, опростачаващи всичко около себе си, за да им подхожда на собствения натюрел. Критиката е хубаво нещо, когато е последвана от предложение за решение. Тоя обаче не предлага нищо. Само плюе като камила в менопауза. Предлагам да го игнорираме тоя и да го забравим бързо.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как пък този същият не поздрави българите с Независимостта, толкова изстрадана и заслужена, овце сме били, дали овце биха рискували живота си за Съединението например? Априлското въстание, боевете на Шипка, нито едно пленено знаме? За него важи клишето за преклонената главица
7
10
 
24
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Ами то и ние мислим така ! И няма нищо чудно в това - от далеч личи,че тия двамата яко се натискат да въртят народната " баница " и за да са доволни всички обещават наляво и надясно трохички за всички ха-ха-ха!Какво скудоумие -мислят си,че народът патки пасе ?! Е да,ама не !
6
20
 
5
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да идва Божков от Дубай и да става премиер най богатия българин :)))
5
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трети ден пущам новините и почват с Петков , явно него ни го гласят за новия месия и спасител
4
10
 
14
 
! Отговори
зер преди 2 години
мнението на който и да е не е факт. Така че фотографи, касиерки, политици и тн могат да си ланкат колкото си искат.
3
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много философи, много професори, всеки плюе по българина в последните дни. Да ни управлява още Б.Б. че да сме добре. 12 години не ни ли стигнаха за да схванем колко изостанахме от останалите бивши соц страни? И още 19 преди това. Фотографът и той разбирач на човешки души станал, и удобните клишета за малкия и *** народ вмъква за да блесне, и овце. Ти от кой род си, от някой чужд ли че така плюеш?
2
10
 
26
 
! Отговори
:) преди 2 години
Е щом и фотографи изказват категорично мнение за политически казуси... и това се поднася от медиите като компетентно мнение!!! Интересно дали вече в България има истински политици?