Двегодишният Пикасо, който продава картините си за хиляди долари

Интересът към Лоран Шварц идва от цял свят
Обновена: 2 юни 2024 20:40 | 2 юни 2024 20:40, Нели Христова
27
Двегодишният Пикасо, който продава картините си за хиляди долари
Снимка: Facebook

Любимите теми на Пикасо са били гражданската война в Испания, голите жени и коридата. Лоран Шварц предпочита слонове, коне и динозаври.

И все пак 2,5-годишното дете от Бавария печели репутация на малкия Пикасо благодарение на големите си, смели и цветни абстракти, които достигат до 6500 евро на международния пазар.

Дори за необученото око, творбите на Лоран са много далечен вик от фигурките, кривите къщи и усмихнатите слънца, нарисувани от деца, три пъти по-възрастни от него, които са прилежно и временно залепени на хладилниците.

Майка му, 32-годишната Лиза Шварц, подозирала, че може да има вундеркинд по време на семейна почивка в Южен Тирол, Италия, миналия септември, когато Лоран бил на две.

"В хотела имаше стая за рисуване и не можахме да го измъкнем от нея", казва тя пред The ​​Times. "Точно преди Коледа създадохме студио за него и той беше в него през цялото време."

Тя беше толкова горда с картините му, че качи снимка на една от първите му творби, The Fingers, в Instagram, естетически привлекателно меле от червено, жълто и синьо, което не би изглеждало неуместно в галериите за модерно изкуство в Мюнхен или Берлин .

"Мислех да създам канал, защото това, което рисуваше, изглеждаше толкова хубаво", споделя тя. "И това предизвика истинска реклама."

Работата на Лоран привлече почти 30 000 последователи в Instagram и спечели много похвали. Това накарало Шварц да пусне някои от тях в продажба чрез уебсайт laurents.art.

Неговите картини с акрил върху платно предизвикали интерес на най-големия панаир на изкуството в Мюнхен, ART MUC, през април, и били продадени на купувачи, включително във Великобритания и Бахамските острови.

Галерия в Ню Йорк се е свързала със семейството, предлагайки да изложи работата на Лоран. Първият му вернисаж ще бъде в алпийското му родно село Neubeuern през август.

Лоран смесва собствената си боя и я нанася с помощта на четки, валяци, шпатули и пръстите си и има почти толкова боя върху себе си, колкото и върху платното.

"Те са абстрактни и това, което е необичайно, е как той интегрира забележими фигури в тях, които хората често ги споменават и което ги прави толкова популярни", обяснява Шварц, която притежава фирма за интериорен дизайн със съпруга си Филип. "Можете ясно да разпознаете неговите животни, като слонове, които са едни от любимите му животни, както и динозаври и коне. За него е много важно тя да е ярка и цветна. Кафявото и другите скучни цветове не го интересуват. Той има много ясни идеи за цветовете, които смесва."

Продадените картини включват "Синият кон", произведение с размери 31,5 на 39,4 инча, показващо безпогрешно изправен кон сред експлозия от цветове.

"Котката", която също е продадена, е смесица от сини и розови нюанси, от които котка наднича в почти хипнотична яснота с голямо, проницателно око.

Постъпленията от продажбите се събират в сметка, създадена за детето. Той ще има достъп до нея, когато навърши 18 години, казва майка му.

Тя каза, че докато изборът на теми от Лоран вероятно е бил подсъзнателен в неговата крехка възраст, той е бил напълно наясно с творенията си и е успял да разпознае две от своите картини сред хилядите, изложени на панаира на изкуството в Мюнхен миналия месец. "Той отиде направо при тях и каза "Лоран рисува"."

Когато не е на работа в ателието си, фокусът му се измества към по-често срещаните забавления на неговите връстници - игра с ферма за играчки, пълна с фигури на животни и булдозер.

"Изцяло зависи от него кога и какво ще рисува", казва Шварц. "Понякога не му се рисува и не стъпва в ателието си три-четири седмици, но изведнъж това го грабва и той казва: "Мамо, рисувай."

Тя споделя, че той може да е наследил артистични наклонности от нейния съпруг, интериорен дизайнер. Тя се надява той да продължи да развива таланта си, но каза, че няма да го подлагат на натиск.

"Всичко ще продължи както преди, той е напълно свободен да решава как да рисува и дали да рисува, така че времето ще покаже какво ще се случи", казва тя. "Изключителното е, че много хора искат неговите картини и искат да го опознаят. Искаме да направим това възможно най-нормално за него."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
007 преди 1 месец
Не знам за тоя мушмурок, но картините на Пикасо са такива гротески, че без пари да ми ги дадеш няма да ги взема. Тоест излъгах. Ще ги взема, за да стана милионер като ги продам на някой заблуден дето се чуди какво да прави с парите си.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Понякога не му се рисува и не стъпва в ателието си три-четири седмици, но изведнъж това го грабва и той казва: "Мамо, рисувай.".хммм не разбрах! Значи майката рисува?!
22
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз мога да "рисувам" по няколко такива мацаници на ден.
21
1
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 1 месец
Под най-безумно тъпите статии слагате линкове, а точно под тази няма никакъв линк да видим картините. Както и да е, сам си ги намерих в Гугъл. Та искам да кажа следното. Баща ми беше художник, даже картините му още седят във фоайето на една банка. Аз до 20 години също рисувах много, дори комиски съм си правил. Бил съм на пленер и в Мелник, да рисувам пясъчниците.Бях едно от двете деца избрани да представят град Пловдив на пленера. Твърдо мога да кажа следното. ТОВА НЕ СА КАРТИНИ РИСУВАНИ ОТ 2 ГОДИШНО ДЕТЕ!!!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каков тоз мочко.
19
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гледах "картините", всичко е маркетинг. След 10 години ще струват нищо и случаят ще е забравен.
18
0
 
21
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Зебрата не е негова картина (разбира се). Зебрата е нарисувана от неродения му брат.
17
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Рисунки за наивници. Детето самичко си казва: "Мамо, рисувай!" Четете ги тези статии, бре! Само в коментарите кибичите.
16
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко извън нормата е отклонение. Евентуално ако детето ги рисува само и без участието на родителите, трябва да се потърси психологическа подкрепа. Детето има психиатрични проблеми.
15
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Абе хора, зебрата е част от интериора на галерията. Мацаниците са на лапето. Много добре се вижда, че зебрата е на стена, а не картина с рамка.
14
3
 
13
 
! Отговори
Ооооооо преди 1 месец
Я стига. Малък дришльопръдлювец, за който психо майката е решила да трупа пари.Грета Тунберг 2.От мен не пари, а диария за туй същество.
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моите уважения, но дори картините на Пикасо са по-разбираеми от мацаницата на снимката. Не знам доколко 2 годишно дете е в състояние да разбере какво точно прави на платното, но е още по-неразбираемо когато възрастен маца платното по този начин и нарича това "изкуство".
12
10
 
1
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Супер. Браво.
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Със сигурност не може да нарисува нещо разпознаваемо. Поредният прехваленн малък тьпак от новите поколения...
10
0
 
11
 
! Отговори
До 7 преди 1 месец
Зебрата не е негова картина. А шареното петно пред нея.
9
1
 
6
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
До MNENIEОт много даване на мнения май не си прочело статията, а? Или си просто функционално неграмотно - т.е. минаваш през текста, но почти нищо не ти остава в главата. То си пише, че детето е като Пикасо и рисува абстракции, какви зебри те гонят?
8
1
 
10
 
! Отговори
Питър преди 1 месец
Дали рисува детето, или майка му не е кой знае какъв голям проблем. За мен проблем е, че статиите на български се превеждат неграмотно и на килограм. "Далечен вик" е буквален превод на английското far cry, което означава просто много далеч, никакви викове няма по хладилниците
7
17
 
0
 
! Отговори
MNENIE преди 1 месец
Голям Талант - вижте Картината със Зебрата в дясно . Дете на 2 години да нарисува такава Картина , и то с всички Детайли - Уникален Талант .
6
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свръхамбициозна майка + баща интериорен дизайнер = добра бизнес измама.
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Акрилните бои съхнат много бързо, за разлика от темперните бои. Не става ясно защо точно с акрилни бои рисува това дете. При акрилните бои след минута не е възможно преливане на цветовете. Колко бързо трябва да рисува това дете, че да се справи с скрила? Колко са безопасни тези бои?