Македонски спецполицай преби до смърт момче

Мотивите за убийството тепърва ще се установяват
Обновена: 8 юни 2011 15:32 | 8 юни 2011 12:49, Елка Василева
127
Македонски спецполицай преби до смърт момче
Протести в Скопие. Снимка: БТА

22-годишният Мартин Нешковски от Скопие е бил пребит до смърт от полицай от спецчастта „Тигри“.

Това е станало през нощта в неделя срещу понеделник, когато ВМРО-ДПМНЕ празнуваше победата си на парламентарните избори на централния площад в македонската столица.

Едва във вторник следобед македонската полиция излезе с информация за случая, като заяви, че убийството е разкрито.

Задържан е спецполицаят Игор Спасов /33 г./, който е бил на площада като охрана. Едва във вторник около 18 ч. той е признал какво е извършил. Той изобщо не знаел, че момчето било починало от силните удари.

Мотивите за тази бруталност тепърва ще се установяват. 

Извършената аутопсия е установила, че момчето е било пребито до смърт, то е с множество наранявания по лицето и тялото. Според съдебните медици четири удара са били фатални за 22-годишния Мартин.

Очевидци казват, че момчето е било бито и ритано жестоко, макар че е молело: „Не ме бийте, не ме бийте“.

„Вдигнаха го на една пейка, дойдоха още един или двама, с шамари се опитваха да го освестят, проверяваха дали има пулс и дали диша. Хванаха го и го отмъкнаха към тревата“, разказват очевидци.

Майката на 22-годишното момче едва във вторник разбрала, че то е убито. Било нормално синът й да не се връща в къщи по няколко дни и затова семейството му не предприело нищо да го търси.

„Държавата уби сина ми! Детето е търсело помощ, а те два дни са го държали, за да прикрият престъплението“, казва майката.

След инцидента в социалните мрежи ври и кипи, пише „Утрински вестник“. Групи призовават да спре полицейското насилие, организират се мирни протести. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
0
 
0
 
! Отговори
bulgarian преди 12 години
do 119 za Geyrease li stava duma?
114
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 12 години
bugarite se rusi ahahahahah
113
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
СРАМ ДА ВИ Е! ако ништо друго ние сме сложни, а вие сте исфрустрирана нациа.
112
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българите са славянизирани тюрко-гърци..Македонците са мешавица от илири (албанци), гърци и славяни..нема македонска нацияна балканите аз смятам единствено гърците за нация в истинския смисъл на думатасъвременните турци също не са тюрки..тюрки са толкова колкото и съвремените българи (***)
111
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 103Забрави Зевс,Колумб,Коперник,Анщайн и може би Лотар Матеус
110
2
 
2
 
! Отговори
асенова преди 12 години
20 точки на партия АТАКА Печат1. България е еднонационална, монолитна държава, неподлежаща на разделяне по нито един от следните принципи: верски, етнически, културен. Различието по произход или вяра не може да се поставя над националната принадлежност. Който прави това, се самоотделя от българската нация и държава и не може да има никакви претенции към тях.2. Официалният език в България е българският и в националните медии, издържани от държавния бюджет, не може да има емисии на друг език. Забрана и ясни санкции за етнически партии и сепаратистки организации.3. Строги санкции за ругателство с български национални светини и хули срещу България.4. Здравето, социалната сигурност, образованието, духовният и материалният просперитет на българската нация са приоритет номер едно за държавната власт. Те стоят над влизането в политически, военни или други международни съюзи.5. Българската държава е длъжна да осигурява здравето, социалната сигурност и условията за духовен и материален просперитет на всички българи с всички средства на държавната власт.6. Всеки български инвеститор, предприемач и производител е с предимство пред всеки чуждестранен до изравняването на стандарта ни на живот със средноевропейския. Българското производство, търговия и банки трябва да са в български ръце.7. Данъците и доходите в България трябва да бъдат съобразени с възможностите и нуждите на българското население, а не с изискванията на МВФ и Световната Банка.8. Приватизационните сделки подлежат на ревизия.9. Българският бизнес, независимо държавен или частен, се подпомага от държавата във и извън границите й.10. Генерален прочит на бюджетната схема и преразпределението на бюджета в полза на българските граждани, а не на управленската върхушка. Съкращаване на администрацията.11. Програма за преодоляване на демографския срив сред българите.12. Незабавно изтегляне на войските ни от Ирак.13. Напускане на НАТО. Неучастие във военни блокове. Пълен неутралитет. Никакви чужди военни бази на българска територия.14. Референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията.15. Българската земеделска земя не се продава на чужденци при никакви условия.16. Преразглеждане на затворените глави в преговорите с ЕС и предоговаряне на неизгодните за България клаузи. Отмяна на договора за затваряне на АЕЦ Козлодуй.17. Прекратяване на българската зависимост от МВФ и Световната банка18. Провеждане на операция Чисти ръце. Разследване на криминално забогателите и всички сделки с участие на политици, както и сделките по външния дълг.19. Конфискуване на незаконно придобитото имущество и създаване на фонд за безплатно медицинско обслужване с конфискуваното. Правна формула на понятието национално предателство. Съд за национални предатели.20. Законово въвеждане на минимална цена на труда - почасово заплащане, отговарящо на средноевропейското.Да върнем България на българите!
109
2
 
5
 
! Отговори
Venus преди 12 години
Повръща ми се от коментарите и от нечовешкото в тези от вас които и тук намират място да излеят своите фрустрации относно кой какъв е....хейййй, вие в кой век живеете???? Къде е уважението, къде е съчуствието....аха, знам...нямате такова и затова "продавате" евтини комплекси, че македоците са злобни, македонците са незнам какви, а сигурно никой от вас даже не е имал и контакт с тях. Стига с тези стереотипи....много лесно е да обидиш некой...но много трудно е да направиш някой да се усмихне!жалки
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
A.C.A.B. !!!!!!!
107
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представям си как го е шибал яко с палката! Сигурно и кръж е преплискало!
106
5
 
4
 
! Отговори
Владимиров преди 12 години
Абе хора, защо им се връзвате на коментарите на тези *** от държавата без име? Те са с промити мозъци, не бива да им се сърдите, нали това им се налива в главите от малки, не са виновни. А сега: чухте ли за последната изцепка на македонистите: Барокът бил изконен македонски стил, създаден от архитекти на Ал. Македонски! Ха-ха-ха, да се готви Великата Китайска Стена...
105
6
 
3
 
! Отговори
кучемраз преди 12 години
мили приятелчета,макетата не искат да се наричат българи по простата причина,че сърбите са ги тормозели за това че са били българи,така също и гърци и албанци са ги тормозели само защото са били БЬЛГАРИ!И за капак на това българската армия също ги е тормозела,обвинявайки ги в предателство и сърбоманство...и те макетата са теглили една черта и си казали:само и само да не ги тероризират-няма да бъдем българи!
104
5
 
3
 
! Отговори
do 107 преди 12 години
Za BG nacijata ne znam ama za mkedonskite ku4eta znam (6TO E MAKE SVE JE ***) izmislil go e naroda i e prav.
103
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да се премахне полицейската институция в целия свят викам аз :D
102
0
 
5
 
! Отговори
До 107 преди 12 години
Болни ора бре еи!
101
23
 
6
 
! Отговори
До 98 Татар Татаров преди 12 години
Българската нация е продукт на нискокачествения остатак на всички етноси и народности на Балканския полуостров. Всеки етност и народност възпроизвежда определен процент *** който граветирал и създал българския (днешния български) Разбира се да е нация на Готи,Траки,Прабългари,Кумани, Славяни, Македонци, Гърци и що ли не ...но само *** от тези етноси. Ех, болен народ...Хората, които са се отказали от собствения си тюркски език и са приели за книжовен диалекта на чужд народ от чужда държава за литературен е несериозно да претендират за нещо повече от място в лудницата. НИКОГА не забравяйте, че вие българите си изхвърлихте родния език на бунището и взехте МАКЕДОНСКИЯ солунски говор за свой литературен, докато Република Македония не е взимала от никъде език, а си ползва своя собствен народен език с цялото му многообразие от диалекти от Шар до Пирин и Егей !
100
3
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 12 години
За какви славяни говорете като са описвани 1 към 1 с траките,както по облекло така и по въоръжение.Войската на Севт е била 150 000,от който 50 хил. конница.
99
12
 
3
 
! Отговори
До 98 Татар Татаров преди 12 години
Дури мегю "бугарските" Ханове (Канове) и Цареви нема ниту еден "бугарин". Првиот "бугарски" владетел од родот Дуло - Курт и неговите наследници биле УНОГОНДУРИ. Родовите Вокил и Угани биле ХУНИ. Крум и неговите наследници биле АВАРИ. Асеновци биле ВЛАСИ. Тертеровци биле КУМАНИ, а Чака е бил ТАТАРИН. Шишмановци биле КУМАНИ. Е сега !? Зошто нема барем еден владетел "бугарин" во древните Хроники ??? Одговорот е ясен ! Пошто "***" како посебен етнос никогаш не постоеле и не постоят !
98
1
 
18
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
Стига сте се джафкали, бре! Какво толкова има да делиме, че всеки, било то българин, македонец и кой ли още не, се прави на по-по-най!!! Нямаме ли сходни неволи и нужди??? Не обичаме ли по един и същ начин децата си, семействата си, роднините си? Коментирайте по темата, абсурдно е някой да загуби живота си по този начин!!! Лека му пръст на момчето и моите съболезнования на родителите му!!!
97
10
 
4
 
! Отговори
До 98 Татар Татаров преди 12 години
МАКЕДОН - КАРАН - АМИНТА - ПЕРДИКА - АРХЕЛАЙ - ФИЛИП II МАКЕДОНСКИ - АЛЕКСАНДЪР III МАКЕДОНСКИ - ПТОЛОМЕЙ - ПЕРСЕЙ - КЛЕОПАТРА - ЮСТИНИЯН - КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА - ВАСИЛИЙ МАКЕДОНИЯН - ЦАР САМУИЛ - КРАЛИ МАРКО - КАРПОШ - СВ КИРИЛ И МЕТОДИЙ - СВ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ - СВ ИВАН РИЛСКИ - СВ НАУМ ЧУДОТВОРЕЦ - СВ ДИМИТЪР СОЛУНСКИ - СВ ГЕОРГИ КРАТОВСКИ - ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ - НИКОЛА КАРЕВ - ДАМЕ ГРУЕВ - ЯНЕ САНДАНСКИ - МЕТОДИ АНДОНОВ ЧЕНТО .... ТОВА НАЙ- НАЙ- НАЙ - НАЙ - НАКРАТКО ВСЕ Е МАКЕДОНИЯ
96
4
 
0
 
! Отговори
ok преди 12 години
... tai sha va ma4kame ,shtot si zaslujavate upravnicite i jivota i vsi4ko...