Македонски спецполицай преби до смърт момче

Мотивите за убийството тепърва ще се установяват
Обновена: 8 юни 2011 15:32 | 8 юни 2011 12:49, Елка Василева
127
Македонски спецполицай преби до смърт момче
Протести в Скопие. Снимка: БТА

22-годишният Мартин Нешковски от Скопие е бил пребит до смърт от полицай от спецчастта „Тигри“.

Това е станало през нощта в неделя срещу понеделник, когато ВМРО-ДПМНЕ празнуваше победата си на парламентарните избори на централния площад в македонската столица.

Едва във вторник следобед македонската полиция излезе с информация за случая, като заяви, че убийството е разкрито.

Задържан е спецполицаят Игор Спасов /33 г./, който е бил на площада като охрана. Едва във вторник около 18 ч. той е признал какво е извършил. Той изобщо не знаел, че момчето било починало от силните удари.

Мотивите за тази бруталност тепърва ще се установяват. 

Извършената аутопсия е установила, че момчето е било пребито до смърт, то е с множество наранявания по лицето и тялото. Според съдебните медици четири удара са били фатални за 22-годишния Мартин.

Очевидци казват, че момчето е било бито и ритано жестоко, макар че е молело: „Не ме бийте, не ме бийте“.

„Вдигнаха го на една пейка, дойдоха още един или двама, с шамари се опитваха да го освестят, проверяваха дали има пулс и дали диша. Хванаха го и го отмъкнаха към тревата“, разказват очевидци.

Майката на 22-годишното момче едва във вторник разбрала, че то е убито. Било нормално синът й да не се връща в къщи по няколко дни и затова семейството му не предприело нищо да го търси.

„Държавата уби сина ми! Детето е търсело помощ, а те два дни са го държали, за да прикрият престъплението“, казва майката.

След инцидента в социалните мрежи ври и кипи, пише „Утрински вестник“. Групи призовават да спре полицейското насилие, организират се мирни протести. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
13
 
9
 
! Отговори
Разлог преди 12 години
Методи Николов Джопанов ,от село Добърско, Разложко, завърши българска филология в Софийския Университет и остана учител в родното си село. Методи казваше :"Кромид, леб и сол ке ручам, на децата си висше образование да подсигура. Македония се нуждае от високообразовани хора !" Методи се декларираше за македонец по националност, а не за българин. Шефовете от Окръжно Управление Благоевград го извикаха "за справка" и толкова са го били в подземията на милицията, че Методи умря от побоя.
34
4
 
11
 
! Отговори
Килъра преди 12 години
хахахахах специалните части "тигри" мухахахаха 200 албански селяни никога ен ходили в казарма почти отцепиха поливн Македония и добре, че САЩ не искаха да продължават да ги коментират и за това казаха на албанците да си траят
33
5
 
6
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Bog da go prosti mom4eto sigurno sa go pomislili za bulgarin tija izvan zemnite .Do OMO do kolko tebva da vi se objasnjava da odite vos kurac s va6ite selski idei tuk v BG maketa nema od otodavna celata pasmina ste od drugata strana .
32
4
 
8
 
! Отговори
бъргарин-македонец преди 12 години
До 19: Че не може да се живее в Република България, не може. Но, мисля си, че ако всички *** от "Кюстендилски и Пернишни окръг... Петрич, още Гоце Делчев, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Самоков, Перник, Радомир" - всичките пишман македонци (червени мекерета) отидат при другите пишман македонци от Скопско (сърбоманите), тук, в Република България ще се живее и диша по-леко.
31
12
 
10
 
! Отговори
петрич преди 12 години
Майор Иван Златев, от Ямбол, баш българин, изпратен на работа в Петрич като специaлист на ДС, уби две Македонски деца от село Гега, само затова защото пееха Македонски песни." Земьо Македонска" и други Македонски песни. Майор Иван Златев от Ямбол , застреля учениците от село Гега, Петричко- Панде Илиев Панделиев и Георги Гецев Кирилов. А те бяха още деца. Елайте на гробищата в село Гега и ке ги видите на снимките дека са още деца.
30
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Хомо Елинден-Стига си спамил!!! Пии една студена вода,изяш една македоска наденица ''леки'' и си отивай в ОБЛАСТ Македония в югозападния край на реп.БЪЛГАРИЯ като не ти харесва ПИРИНСКИЯ
29
6
 
9
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
и тия ще влизат в европейския съюз, братята македонци са по зле и от африканците. Варварски акт който не може да се случи в цивилизована държава.
28
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Како върви демографската и икономическата картина във ФИРОМ скоро ще се молят някой да ги завземе.
27
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
звучи отвратително, но е факт и затова ще го кажа: един сърбин е убил друг сърбин в сръбско скопие. това е типичен сръбски манталитет. а там българи няма! българите са навсякъде другаде - битола, щип, охрид, ресен, струмица, брод, българи има дори и във вече албанските струга, тетово и гостивар...сволочта е в куманово и скопие..
26
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво е това \"македонец\" ??? яде ли си, пие ли се ... некакво животно ли е ? Роден съм и съм израснал в Пиринския край, но незнам някои тук да се има за \"македонец\".Крайно време е измислената територия ФИРОМ да бъде поделена между съседите и.
25
5
 
8
 
! Отговори
Цецо преди 12 години
До 19 ти защо говориш несмислени неща ? по скоро Македония ще се присъедини към България и те сами ще го пожелаят някой ден
24
4
 
5
 
! Отговори
хаха преди 12 години
аз ви предлагам да се присъедините към братята си македонци от гърция, там супер се живее, е, малко по - чернички си от нас, но това е защото на мястото на изгонените българи през 1923 заселиха грузинци, османлии и малоазиатци..но поне ще си празнувате заедно аце педерот, тито и каквото там дойде..вардарска така или иначе си я вземаме, колкото и да не ви се вярва...а по пътя си към гърция, съберете и малко от племената от осиково, гърмен и хаджидимово да ви пеят македонски мюезини, супер ще е:)
23
4
 
17
 
! Отговори
Нема ОМО ИЛИНДЕН преди 12 години
До КОМЕНТАР 4Откъде изскочи, бе, плъх нещастен! *** в Охрид, в "най-старата цръква на Балканот" и виж на какъв език е надписът върху плочата на гроба на Архиепископ Методий, скоропостижно починал в Солун през 1909 год. И питай някой местен жител(само да не е шиптар) какъв е тоя език. Веднага отговарят - български. На следващият логичен въпрос защо не е на Македонски, следва исторически най-верният отговор: "Тогаш не постоел мекедонски". Та за какво говореше ти?
22
5
 
17
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Аз съм от Благоевград и не съм никакво маке. Хайде с болните амбоции в кабинета с две нули да лъскаш...
21
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Две шашки на таз държава от ляво и от дясно и да засадим кукуруз!
20
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Македония може да не се напряга за признаването на името си - след някоя-друга година ще станат Источна Албания.
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
14 - Защо бре! Да не бе в Македония да 22 години да се малолетни:)))
18
35
 
7
 
! Отговори
Благоевград преди 12 години
Не може вече да се живее в тази измислена държава България. Тука нема живот.Ние от Благоевградски окръг се отделяме от България и се присъединяваме към Македония. Призоваваме същото да го направят и Кюстендилски и Пернишни окръг. И без това Петрич, още Гоце Делчев, Благоевград, Дупница, Кюстендил, Самоков, Перник, Радомир... всички сме си македонци.
17
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до ХОМО ИЛИНДЕННяма проблеми, веднага можем да махнем полиция и т.н. от Пирин, ама след това кой ще ви пази от местните македонци да не ви изпотепат?
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да ги трепят като Кучета те са си избрали тази Власт , и си я избраха от страх за работното място и бизнеса.