Вашингтон и Букурещ подписаха за ПРО в Румъния

Разполагането на системите трябва да започне през 2015 г.
Обновена: 14 сеп 2011 15:05 | 14 сеп 2011 08:13,
29
Вашингтон и Букурещ подписаха за ПРО в Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

САЩ и Румъния подписаха договор за разполагане на елементи на системата за противоракетна отбрана (ПРО) в Румъния, съобщиха световните агенции.

Договорът бе подписан в американската столица по време на започналото днес работно посещение на президента на Румъния Траян Бъсеску.

Споразумението между Румъния и САЩ е елемент от плана на НАТО за създаване на европейска противоракетна отбрана.

Според договора на територията на военновъздушната база Девеселу в Румъния ще бъдат разположени елементи на американската система за ПРО със земно базиране. Системата ще бъде обслужвана от 200 американски военни.

Разполагането на ракетните системи в Румъния ще започне през 2015 г. и ще бъде последвано от създаването на втора база в Полша след 2018 г., посочва Ройтерс.

"Договорът, който току-що подписахме, превръща Румъния в основен играч в развиващия се противоракетен потенциал на НАТО", заяви държавният секретар на САЩ Хилари Клинтън след церемонията по подписването.

Документът трябва да бъде ратифициран от Сената на САЩ, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: РумъниянатоСАЩПРО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Отец Георги преди 12 години
Господ идва с цялата си сила, и ще се погрижи за тези, дето са били убиийци, безбожници и са крали. Бог е на път да отмъсти на всички, които са изопачавали истината и всички, които са станали алчни. ...Защото Господ ще съди людете Си...Страх от Господа е начало на мъдростта; И познаването на Светия е разум. Той иде, Защото иде да съди земята! Ще съди света с правда, И племената във верността Си. Никой няма да се скрие от Исус! При това, Бог ще съди справедливо-не според това, което чува, а според това което вижда, защото Той знае делата ни и мислите ни!!! Къде ще избяга човек от Бога? Няма такова място-всичко е Божие! Защото правдивите ще населят земята, И непорочните ще останат в нея! А нечестивите ще се отсекат от земята, И коварните ще се изкоренят от нея !!!Но има, има Божи съд, о, свят развратен!И страшен съдия: Той бди!Той глух е за звънтежа златени мисли, и дела Той знае отпреди!Тогава вие пак ще лъжете наверно!Но кой ще ви помогне в миг такъв?
27
0
 
2
 
! Отговори
Жалко за нас преди 12 години
Защо е нужно ПРО? Всъщност САЩ няма да защитава Европа от Русия, САЩ ще жертва Европа за да победи Русия. Абсурд? Ни най-малко. Това е стар план на Пентагона от времето на Студената война. За него разказва Джон Пилджер във документалния филм "The truth game". Плана е ***. САЩ ще атакува Русия от базите си на територията на Западна Европа. Така руснаците ще са принудени да изстрелват ракетите си по Западна Европа, докато не унищожат базите от които са обстрелвани. Затова е необходимо ПРОто в Румъния, Чехия и Полша. Полша е идеалното място за ракети прехващачи на руски балистични ракети насочени към Великобритания и Франция. Колкото повече ракети ангажира Русия в Европа, толкова по-малко остават насочени към САЩ. Това е простия план, в който Русия и Европа се изтребват взаимно, а САЩ излизат сухи от водата, както през Втората световна. Чудесен и страшен план на американската военщина.Сега става ясно, защо Русия е против това ПРО, но защо Европа си трае.... ? Ясно е защо САЩ не искат да допуснат Русия до съвместно обслужване на това ПРО!Само че къде се вписваме, ние българите в картинката после, незнам......дано да ни има вписани, някъде в Тефтерите на Свети Петър.......!!!
26
0
 
2
 
! Отговори
До всички преди 12 години
Нямате нито разбиране за Създателя, нито вяра в Него! Нито знаете: Що изобщо е човек! Само за тъпанара Световете и Съществата съществуват без Създател, без смисъл и без цел. Всичко материално и тленно е само инструмент за еволюция на вечния Дух, какъвто е и човекът. Ето ви цел: Изяснете си що е духовна еволюция на човека! -Тогава ще имате правилно разбиране на всички процеси и верни отговори на всички въпроси. Защото само тогава ще разбирате духовните причини, водещи до физическите следствия.
25
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците са безнадежден случай!
24
3
 
5
 
! Отговори
славянин преди 12 години
Интересно при този дълг от над 14,3 трилиона $ докога ще могат мутантите да издържат 700-те си военни бази по целия свят? Те наистина трябва да завладеят целия свят за да излязат от това блато с ***, в което се давят. Но дори и тогава не е сигурно, че ще се спасят. Толкова им е безнадеждно положението.
23
1
 
4
 
! Отговори
Питон преди 12 години
Ракетен щит на 70 км от Белене? Разбрахте ли защо не трябва да се строи АЕЦ Белене?!? Не е въпросът за парите, целесъобразността, продажбите и т.н. А Турция строи на 60 км от южната ни граница, че и по-близо! На вниманието на "еколозите" Черна вода - Румъния не е толкова далече, а и ветровете освен от Запад идват и от Североизток, и от Юг!
22
7
 
3
 
! Отговори
песимист преди 12 години
Аз незнам какво чакат руснаците ,а не почнат да търгуват само с рубли!? Достатачно е всички разплащания от и за Русия да стават с рубли за да сринат САЩ. Но явно ерозията е изцяло продиктувана от самите тях и сега си сърбат попарата. Те показват ,че само експлоатират природните богатства и не правят нищо за развитие на държавата. А ролята си на фактор в Геополитикта са я оставили на заден план. Единствената надежда на света е Китай.
21
3
 
2
 
! Отговори
cybertek преди 12 години
sega ostava rusnacite da podkarat raketi v kuba :D
20
2
 
5
 
! Отговори
Hansens преди 12 години
Истината е,че този противоракетен щит е абсолютно неефективен.Строят го просто да източват легално хазната.Съвсем скоро,високопоставн военен от пентагона пожелал анонимност каза,че САЩ нямат никакви шансове да се противопоставят на руските ракети.Каза следното,ще неутрализираме 1,2,3,но те имат хиляди.А Топол М е с 10 ядрени глави,тоест 1 ракета носи 10 заряда.Така,че незнам номер 1 какви си ги мисли,но истината е съвсем друга!!! :)
19
3
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 12 години
До 6 руснак . Пич недей да разчиташ на разума и миролюбието на НАТО-вските шефове. Русия има много залежи от газ и нефт и на Щатите им се иска те да ги контролират. Въоръжаване с модерна техника и добре обучена войска е единственото което стряска Америка. Иначе знаеш-следва демократизация-Ирак, Афганистан.
18
2
 
4
 
! Отговори
.:МАЗНЬО:. преди 12 години
ние пък ще си строим Руска атомна централа хи хи хи
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хаха, краварите почват да стават супер смешни с техните воини срещу тероризма. Сигурно като чуят думата терорист и 99,9% от населението им се *** от страх.
16
4
 
5
 
! Отговори
игор преди 12 години
Do 1. ... А ти си голяма невежа!
15
1
 
8
 
! Отговори
Нова зора до 11 преди 12 години
Ракетните влакове вече ги няма пич! Балиситичните ракети СС 24 "Скалпел" скрити във вагони обикалящи засекретени маршрути в русия вече са нарязани за скраб! Има едни неща които се наричат договори,дипломация-съглашения! Същото се случи и със СС 18 "Сатана" и с УР 100! Няма ги вече снети са от въоражение (Старт 2) В ядрения арсенал на русия остават РС 24.Топол М(земно базиране в шахти и мобилни установки) "Синева" и "Булава" (морско базиране)
14
1
 
1
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Е ти 13 можеш ли да четеш аз какво съм написал!?
13
4
 
14
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Не руснаците обкръжават САЩ с бази... Така че можеш сам да си отговориш на въпроса кой разпалва нова студена война.
12
4
 
4
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
Не знам какво крастосват влаковете ,но това си е разпалване на нова студена война. какъв е този мир с въоръжаване до зъби!?
11
4
 
6
 
! Отговори
До 10 преди 12 години
Не забравяй по-големия ядрен кошмар на хАмерика - ракетните влакове, Тополи-те все пак имат някакви бази, в които се прибират, а влаковите композиции кръстосват държава дълга 10 000 км.
10
5
 
15
 
! Отговори
бояджия преди 12 години
Една боя върху Топол-М ще реши проблема. Разходите на американските данъкоплатци ще са 100000 пъти по- големи от разходите на руските данъкоплатци. После - защо америка има 14 000 000 000 000 дълг - ами заради военно - промишления комплекс.
9
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано Русия да пусне атомна бомба над България.