Лукас Пападимос става премиер на Гърция

Новият кабинет ще положи клетва след ден
Обновена: 10 ное 2011 14:45 | 10 ное 2011 14:40, Елка Василева
41
Лукас Пападимос става премиер на Гърция
Лукад Пападимос Снимка: Reuters

Бившият вицепрезидент на Европейската централна банка (ЕЦБ) Лукас Пападимос е новият премиер на Гърция на мястото на Георгиос Папандреу, съобщиха официално от гръцкото президентство.

Пападимос ще бъде начело на новото коалиционно правителство на националното единство в Гърция. Очаква се новият коалиционен кабинет да положи клетва в петък следобед, предаде гръцката държавна телевизия, цитирана от Ройтерс.

Досегашният премиер Георгиос Папандреу официално подаде оставка вчера. Той се е съгласил да напусне поста си още в понеделник, за да открие пътя за коалиционно правителство и за предсрочни избори, които трябва да се проведат през февруари 2012 г.

До февруари коалиционният кабинет трябва да одобри новото споразумение за помощ от ЕС под заплахата, че Гърция може да бъде изключена от еврозоната заради неизпълнение на договореностите.

Още по темата
Преговорите за формирането на новия кабинет продължиха четири дни. Решението за сформиране на коалиционно правителство беше прието от гръцките политици след силен натиск от страна на ЕС.

Вторият пакет от финансова помощ за Гърция беше приет от лидерите на еврозоната през нощта срещу 27 октомври. Той предвижда отписване на 50% от задълженията на Гърция към частни кредитори, както и помощи в размер на 130 милиарда евро срещу още твърди мерки за икономии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още по темата: ГърцияЛукас Пападимос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
2
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Защо ядеш *** !?!? Въобще тъпата ти "татарска" кратуна схваща ли думите на македончето?!? Ама "тута-бугар" си...както за такива като тебе казваше прабаба ми!
40
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
39.. Samo ti si mislish taka ,nikoi ne go interesuva kakvi ste ili za kakvi ni mislite.Nie sme si Bulgari , a vie ste nikoi.Otnosno Gurcite- na vsqka darjava i e doshlo do gusha ot vas i ne mislq che zaslujavate kakvato i da e podkrepa zashtoto jiveete na gurba na tozi saiuz ot kakto ste vlezli v nego...No vi o4akvat vremena v koito ne ste si mislili ,che moje da jiveete.
39
1
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 12 години
За мене *** и Македонци е еден народ, само што ние мислиме дека сте МАКЕДОНЦИ а вие за нас ***............. но сме исти, и многу подобро е Егеска Македониа да е наша заедничка од колку на *** !!!!!!!!!!!!!!! А ние сме едно исто ............ Македонобугари ли Бугаромакедонци ............. но не *** !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
38
1
 
0
 
! Отговори
от 20 до 34 преди 12 години
Не съм казал, че ми е висока заплатата!Казах че във фирмата повишиха всички заплати средно с 50 %!За моята специално от 1200 на 1800!Ако взимаш повече , да си жив и здрав!Това само показва , че и в България има доста хора с прилични заплати!
37
0
 
1
 
! Отговори
прашанье до 35 преди 12 години
Е кажи бре брате Македонче, кога Грция оди на губрето на историята, Бугарите и Македонците заеднички ли ке я управуваме Егейска Македония? :)
36
0
 
3
 
! Отговори
овчо племе преди 12 години
За такъв *** народец като нашия български, само дянковци и боковци да му определят съдбата... Овце робски!
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Tie *** se doneseni od Afrika po vreme na Aleksandar, toa e *** drzava, ............ imaat i sega grad v Grcija, Tripoli............ jasno li e od kade se , a i ne li vi prilicat po fizionomija taka ? Ova e nacaloto na krajot na Grcija !!!!!!!!!!!!!!
34
2
 
2
 
! Отговори
до 33, 20 преди 12 години
Пич, къде се слагаш със смешната си заплатка от 1800 лв. Това не стига дори за пури и кафе. Оди се скрий у тревата и не се излагай да казваш колко малко вземаш.
33
2
 
0
 
! Отговори
от 20 преди 12 години
Защо ми слагате минуси на коментар 31?Не ви се вярва , че са ми вдигнали заплатата или завиждате?Наистина странно!
32
0
 
3
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 12 години
Тихо,че тоя ша на разкатае!
31
9
 
0
 
! Отговори
от 20 преди 12 години
Така че заплати в България се вдигат!Може да не сяа всички, но някои да!А вчела лазбрах, че се вдига и минималната работна заплата!Това са фактите!Плювачите да плюят колкото си искат!
30
1
 
2
 
! Отговори
20 до 28 преди 12 години
Електроника за автомобилната промишленост!
29
2
 
0
 
! Отговори
20 до 28 преди 12 години
Фирмата ни работи в областта на хардуера!
28
0
 
0
 
! Отговори
работещ преди 12 години
20, кажете коя е вашата фирма. Хайде, да не разкривате търговски тайни, само кажете, в кой бранш е вашата фирма, с какво се занивама?
27
1
 
5
 
! Отговори
работещ преди 12 години
25, написаното от Вас е съвсем вярно, АКО политиката на ЕС се ръководеше от някакви принципи. Но, не е така, ЕС са пълни опортюнисти. Сега правят всичко в угода на главно френските и немски банки-кредиторки на Гърция, които, отписвайки даже и 50% от главницата, се осигуряват чрез стръмно растящите лихви по останалото и чрез вече начислените такива. Виж, гръцките политици, с разиграния театър, дадоха на народа си по-добра позиция за предстоящите преговори с ЕС. Де и нашите да бяха така...
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да вярвам в Дядо Коледа! Всяка година ми носи подарък и се надявам тази година да е най-голям! Аз съм най-големия шаран, който си търси кукичка. Ха ха
25
6
 
10
 
! Отговори
вън от ЕС! преди 12 години
Адски нагли са гърчолята - тоя тип Пападимос беше гуверньор на националната им банка и координираше присъединяването на Гърция към еврозоната. Тогава под негово ръководство фалшифицираха икономическите показатели на Гърция, за да може да изпълни критериите за еврозоната. Ръковителите на ЕС трябва да са наистина изключително ***, за да повярват на тоя фалшификатор и да разрешат той да поеме страната в такъв критичен момент. Гърция няма място в ЕС. Тия хора никога няма да престанат да лъжат.
24
0
 
3
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
И твоята фирма да не е показателна за цяла България- с закон .Абе такива коментари изискват не само самореклама ами и идиотизъм.
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да видиме докъде ще стигне световната икономика с тези темпове-на замърсяване на околната среда,на угнетяване на масите,на апокалипсис и на монополно превземане.по-велики цивилизации от нашата са се сривали.За нас незнам.Превъоражаване,кризи,;психически томоз и крах на сисемата.Самоунищожението е незибежно.
22
2
 
0
 
! Отговори
до 19 преди 12 години
Не всичко което се вижда се яде мои човек.Вярваи си в материалното,без да виждаш нито съдбата нито другите знаци.Един ден ще разбереш...