Първа обща стачка срещу кабинета на Пападимос

Гърците настояват кабинетът да оттегли някои от непосилните икономически мерки
1 дек 2011 09:30, Елка Василева
6
Първа обща стачка срещу кабинета на Пападимос
Снимка: Архив Reuters

Гърция отново е скована от поредната обща стачка. Временното правителство в Атина не успя да убеди гражданите и синдикатите, че ще промени политиката на непосилни за гърците икономически мерки. Социалното напрежение е все така високо, а безработицата достига непознати за страната нива, предаде БНР.

Първата обща стачка срещу правителството на Лукас Пападимос е белязана със закана на лидерите да продължат протеста, докато кабинетът не оттегли част от икономическите мерки, включени в бюджета за следващата година.

Още по темата

Преди дни 20 000 държавни служители останаха без работа заради новия закон за трудов резерв. За година фалираха над 100 000 частни фирми, много от които не са изплатили заплати на работниците си.

В протестите днес ще участват работещите в държавния сектор и местното самоуправление, съдебните служители, банковите чиновници, моряците и служителите от телекома ОТЕ.

Корабите ще останат по пристанищата заради участие в стачката на общогръцката морска федерация. Очаква се и влаковете да спрат, посочва БТА.

Засега служителите от гражданската авиация не са обявили протести, така че не се очакват проблеми по летищата.

Работещите в медиите стачкуват от 6 часа вчера до 6 часа днес. Те ще се включат в днешната 24-часова стачка с четиричасово спиране на работата от 11 до 15 ч.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ГърцияЛукас Пападимос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърците ги наказаха от ЕС и МВФ,като им намалиха минималните пенсии до 750 евра и заплатите до 1500 евра! Те затова протестират. Ако им направят пенсиите както у нас 100 евра и заплатите 300, те ще хванат пушките и ще подпалят Европа!
5
2
 
7
 
! Отговори
ринго преди 12 години
смейте се на гърците ама те са народ а не шугаво стадо каквото сме ние .Маляките пак ще са по добре от нас те и сега са си добре в личен финансов план вижте какви суми са изтеглили от банките ...13 милярда евро! Местят ги в турски банки щото там криза няма а икономиката им върви напред.Ние сме не само бедни но и без достойнство оставихме неуките от ГЕРБ да ни довършат под формата на реформи. само стойки и пазарджийско поведение не вършат работа.Слепи ли са къде са парите ...
4
6
 
2
 
! Отговори
Марк преди 12 години
Няма балами да им наливат кинти в бездънните търбуси!!Край на беззкрайния празник!Узо и сиртаки само за богатите!!Така е!няма безплатен обяд!Сори!
3
3
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 12 години
Сега като се върне *** от там ти и за хляб няма да имаш
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Клякат,клякат гърчолята!Разбраха,че при Папандреу им минаваха номерата,но пред Европа - НЕ!
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И кои са непосилните условия????Да продължавате да ядете кюфтетата без хляб?????