24-часова стачка парализира Гърция

Държавни служители, банкери и моряци спират работа
Обновена: 1 дек 2011 08:32 | 1 дек 2011 08:32,
7
24-часова стачка парализира Гърция
Снимка: Reuters

Гърция ще бъде парализирана днес от 24-часова стачка, свикана от Общата конфедерация на труда (ГСЕЕ), обединяваща работещите в частния сектор, и федерацията на държавните служители (АДЕДИ), съобщават медиите. 

Стачката е в знак на протест срещу заложените в бюджета мерки за икономии и орязване на социалните разходи. Двата синдиката са насрочили за 11 часа митинг на Марсово поле в Атина. 

В протестите ще участват работещите в държавния сектор и местното самоуправление, съдебните служители, банковите чиновници, моряците и служителите от телекома ОТЕ. Корабите ще останат по пристанищата заради участие в стачката на общогръцката морска федерация.

Очаква се и влаковете да спрат. Засега служителите от гражданската авиация не са обявили протести, така че не се очакват проблеми по летищата. Работещите в медиите стачкуват от 06 ч. вчера до 06 часа днес. Те ще се включат в днешната 24-часова стачка с четиричасово спиране на работата от 11 до 15 ч. 

Автобусите от обществения транспорт ще се движат от 09 ч. до 21 ч., а тролеите от 08 ч. до 20.00 ч. Метрото също ще се движи нормално.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: стачкаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
К преди 12 години
Ах колко са тъпиии! Досущ като нашите! "Ние искаме..." - е искайте си, ама като нема пари - откъде??? А дай сега и да не работиме, та още повече загуби да натрупат предприятията и държавата! После ще искате заплати - ама немааа!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
ХРИСТАКИ преди 12 години
ЗА КЪДЕ ТИ АВТОБУС ДА ХОДИШ И ТИ ПРИ КРАДЦИТЕ ИЛИ ЩЕ ЧАКАШ ЖЕНАТИ А КАТО ДОЙДЕ НЕ ПИТАШ ОТ КЪДЕ Е ЕВРОТО А КАРАШ ДА ТИ СЕ КЪЛНЕ ДАЛИ ТИ Е ВЯРНА ...........БАААААЛЪК
5
1
 
2
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
На снимката на стачкуващите...гърци отзад,стои и Лакисс Сладура.Той ми е най...симпатичниятгрък и ако всички в тази държава работеха като...него,а не се правят на хитреци,сигурнонямаше да чакат на европеййските...подаяния.
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ох,олекна ми!Ще има автобуси!Тия крадци,най-нагло стачкуват!
3
5
 
14
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
Това е НАРОД! не са българските УФСИ!Ние все с по малко дългове и все сме живели по мизерно от всичките ни съседи!Кога сме били по добре от гърци, сърби македонци!да не говорим за словенци и хървати!те и косоварците и албанците са с по висок стандарт!Вижте им селата и пътищата на нашите съседи!
2
3
 
8
 
! Отговори
хъммн преди 12 години
А защо не протестираха, когато ядеха и пиеха на корем и трупаха дългове, а стачкуват само когато трябва да плащат....
1
1
 
6
 
! Отговори
мим преди 12 години
СЕФТЕ...