Пападимос: Гърция ще остане част от обединена Европа и от еврото

Позицията на Гърция в Европа не подлежи на преговори, заяви премиерът
Обновена: 7 дек 2011 11:46 | 7 дек 2011 11:44, Елка Василева
2
Пападимос: Гърция ще остане част от обединена Европа и от еврото
Лукас Пападимос. Снимка: Reuters

Позицията на Гърция в Европа не подлежи на преговори, заяви рано тази сутрин гръцкият премиер Лукас Пападимос на заседанието на парламента за гласуване на бюджета за 2012 г., предвиждащ нови мерки за икономии и пета поредна година на рецесия, съобщава АФП.

Гърция е и ще остане част от обединена Европа и от еврото, добави гръцкият премиер, който е бивш вицепрезидент на Европейската централна банка. Той подчерта, че това участие предполага задължения.

Дебатът по бюджета бе съпътстван от преговори с банките по програмата за доброволна размяна на облигации по гръцкия дълг и за реализиране на ангажиментите по изпълнение на новия европейски спасителен пакет за страната, одобрен от лидерите на еврозоната на 26-27 октомври.

Приетият тази нощ бюджет за 2012 г. предвижда дефицитът да бъде намален до 5,4 процента от брутния вътрешен продукт от очакваните 9 процента през тази година, както и да бъде генериран първичен излишък от 1,1 процента от БВП.

"Успешното прилагане на този бюджет ще върне международното доверие в страната и ще създаде условия за спасяване на икономиката", заяви Пападимос пред депутатите, които одобриха проекта с мнозинство от 258 гласа в 300-местния парламент, посочва БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Аз преди 12 години
Това крадливо племе няма място в Европа, византийции ниедни.
1
1
 
9
 
! Отговори
нев преди 12 години
сега ще започнат едни фалшиви доклади че може и на нула да докарат дефицита