Тръмп се закани да съди Байдън "за всичките му престъпления"

Бизнесменът обвини президентът, че е в центъра на "престъпно семейство"
1 май 2024 17:05, Нели Христова
22
Тръмп се закани да съди Байдън "за всичките му престъпления"
Снимка: БГНЕС

Доналд Тръмп заплаши да съди президента на САЩ Джо Байдън "за всичките му престъпления", ако спечели втори мандат в Белия дом. Той заяви още, че ще нареди военните да депортират повече от 11 милиона нелегални мигранти.

Бившият президент обеща да назначи "истински специален прокурор", който да разследва Байдън, свързвайки правните действия с това как Върховният съд се произнася относно отговорността на Тръмп за престъпленията му, извършени по време на служба. Той също така предположи, че ще уволни американски адвокати, които отказват да преследват някого.

"Ако те казват, че един президент не получава имунитет, тогава Байдън, сигурен съм, ще бъде преследван за всичките си престъпления", каза 77-годишният Тръмп пред списание Time, цитиран от The Sunday Times.

По време на предизборната си кампания Тръмп обвини 81-годишния Байдън, че е в центъра на "престъпно семейство" и че е организирал четирите криминални случая.

Байдън не е обвинен в никакви престъпления. Специален прокурор, назначен да разследва задържането му на секретни правителствени документи, след като той напусна поста вицепрезидент, реши да не повдига обвинения. Един от съдебните искови срещу Тръмп също включва съхраняването на секретни документи след напускането на Белия дом.

Бившият президент предположи, че може да преследва окръжните прокурори в Ню Йорк и Джорджия, които са повдигнали десетки наказателни обвинения срещу него.

"Не искам да правя това", каза той, обсъждайки Алвин Браг и Фани Уилис, но добави: "Ще разгледаме много неща. Това, което направиха, е нещо ужасно".

След като постави граничната сигурност в центъра на своята президентска предизборна кампания, Тръмп повдигна перспективата за разполагане на американската армия, която да помогне при извършването на най-голямото депортиране на нелегални мигранти.

"Ние не ги оставяме в страната, ние ги извеждаме", каза той, отказвайки да изключи изграждането на нови лагери за задържане, за да помогне с експулсирането. "Мисля, че Националната гвардия би могла да направи това. Ако те не са в състояние, тогава ще използвам военните."

Противниците се опасяват, че бившият президент ще се опита да използва втори мандат, за да се противопостави на конституцията и да остане на поста още четири години след 2028 г.

Запитан дали би оспорил 22-ата поправка на конституцията на САЩ, която налага ограничението от два мандата, Тръмп каза: "Имах два избора. Справих се много по-добре с втория, отколкото с първия. Имам още милиони гласове".

"Бях третиран много несправедливо. Те използваха COVID за измама и много други неща за измама. Но бях третиран много несправедливо. Но не, ще изслужа един мандат, ще свърша страхотна работа. Отново ще имаме много успешна страна."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от САЩ
Сблъсъци в университета "Колумбия" между пропалестинци и произраелци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
дано
12
3
 
12
 
! Отговори
Trump2024 преди 2 седмици
Пак е много прав Тръмп. Байдън е криминален бос на престъпно "семейство". Само либерастита не иска да го види това. Педофилия, нарокотици, пране на пари, инцест, какви ли не други престъпления не сме видели от тея сатани, но за тях няма закони.
11
7
 
7
 
! Отговори
Бай Дън преди 2 седмици
Този е напълно превъртял. Ако не влезе в затвора да отива в психиатрична клиника.
10
5
 
3
 
! Отговори
ПОДКРЕПЯМ преди 2 седмици
% години затвор са му достатъчни! :) - тоест до живот :)
9
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не, това не е престъпно семейство, това е престъпен клан, мафия. Колко незаконни действия от страна на байдъновци лъснаха наяве и няма нито едно подбудено дело. Има единствено разследвания срещу Хънтър, но за глупости - незаконно притежаване на оръжие (един пистолет) и за това, че не си е плащал издръжката за детето. А той, баща му, заедно с чичо му и леля му са вършили всякакви машинации, включително и пране на пари. Последствия - никакви.
8
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бяйдан го избраха южноафриканците в сащ и сега го съдят Тръмп южноафрикански съдии и прокурори,Байдън ги бие деменцията явно друг взема решенията вместо него
7
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Байдън е за затвора. Заради уволнението на украинският главен прокурор, което Порошенко нареди, докато Байдън беше вице на Обама. А Хънтър, синът на Байдън извърши престъпление, забравяйки, надрусан, лаптоп със секретна информация на обществено място. Байдън натисна прокурорите да не повдигат обвинение. Семейство Байдън Е престъпно. И американците прекрасно го знаят.
6
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В ЕВропа също трябва да съдим центристите си за ГЕНОЦИД!
5
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Тръмп е бесен. Такива проблеми, каквито Байдън му създаде не е имало никога в историята на САЩ, с изключение на двамата убити президенти. Ако Тръмп се докопа до досието за Украйна в ЦРУ, Байдън ще изгние в затвора.
4
11
 
9
 
! Отговори
Вин преди 2 седмици
Една от безкрайните изцепки на лудака с оранжевата тиква, в която нищо ново не казва, щял, ако, когато!Къде е "новината", в "новинарския сайт "Днес"?!
3
0
 
1
 
! Отговори
Георгиев преди 2 седмици
Няма право нищо да заявява защото златуна се опитва да открадне моята самоличност както и престъониците от парламента и рашков
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Здравейте сър мадам Аз съм индивидуален финансов експерт, който мога да ви дам бърз заем от 2000 лв. до 800 000,00 лв. при лихва от 2% с условия, които ще улеснят живота ви. Така че, ако имате нужда от него, не се колебайте да се свържете с нас на следния адрес. Имейл: didierdf93@ gmail Имейл: didierdf93@ gmail
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Синът на Байдън имаше бизнес със Зеленски, открадна милиарди от Украйна и като видя, че ще го съдят, насъска безмозъчното наркоманче да скача на Русия. Това е истината.