Чудо - повишиха рейтинга на Гърция

Fitch коригира рейтинга до "В-" със стабилна перспектива
Обновена: 13 мар 2012 20:47 | 13 мар 2012 20:47, Бойчо Попов
85
Чудо - повишиха рейтинга на Гърция
Офисът на Fitch в Ню Йорк. Снимка: архив Ройтерс

След месеци на намаляване на рейтингите на Гърция днес се случи точно обратното. Международната рейтингова агенция Fitch повиши рейтинга на Гърция от "частичен дефолт" на "В-", предаде AFP.

Агенцията определя перспективата на оценката си за платежоспособността на Атина като "стабилна", аргументирайки се с приключването на операцията по размяната на гръцки държавни облигации в понеделник, се допълва в комюникето.

Заради успешната замяна на облигациите се е подобрила и устойчивостта на дълга, твърди Fitch. Освен това спада и опасността от внезапно прекратяване на обслужването на дълга.

Експертите на агенцията обаче отчитат, че оценката за дългосрочния дълг на Гърция може да еволюира според траекторията на страната спрямо параметрите, определени от ЕС и Международния валутен фонд и "способността и волята й да спазва сроковете и условията (за изплащане) на преструктурираните облигации", или с други думи на новите държавни ценни книжа, емитирани в понеделник.

Новите облигации се радват на добро търсене, включително и от дребните инвеститори. Цените на тези нови облигации обаче вече отново са под натиск.

Още новини за Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 12 години
мили хора, злобата донася рак, пазете се от нея
78
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лелеееее, на колко злобарчета им призля от тази новина !!!
77
2
 
6
 
! Отговори
Ganio Balkanski преди 12 години
Garcite winagi sa bili weliki, t.e. negativnoto go obrastat w positivno.Nie moshem samo pluem.
76
2
 
2
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Всяко чудо за три дни.
75
1
 
5
 
! Отговори
Добро утро децица! преди 12 години
МРЗ В ГЪРЦИЯ...................СЛОЖЕТЕ ВИБРАТОРА НА *** И НАПРАВЕТЕ *** НА ГЪРЦИТЕ!
74
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Светът свикна нас българите да ни гледа нагъзени и покорни, чакащи поредната порция *** секс. И докато ние се възприемаме като олигавена, разкрачена ***, светът също ще ни възприема така. За това България никога няма да се оправи, докато сама не извади вибратора. Защото в света на пропуснатите и реализираните възможности, когато един е паднал по корем със забит в *** вибратор, другите няма да му го извадят и да му помогнат да стане.НЕ! ТЕ ЩЕ ГО НАБИВАТ ОЩЕ ПО-НАВЪТРЕ!!!!
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как така селата са едно до друго и са толкова различни. Да речеш, че в България хората нямат пари, че са премазани от живота, че едва свързват двата края. Да, това е оправдание. Обаче все има 1-2 къщи в селото, които са на по-богати хора. Пред тях се вижда я джип, я някоя лимузина. И въпреки че имат възможности, къщите пак са сиви, мръсни и грозни. Пак сякаш са строени като да се слеят със сивотата около тях. Колкото и да ми е болно, но гръцките села греят като слънце, докато нашите са мръсни..
72
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Влезте, в което и да е гръцко село. Което и да е. Дори най,-най-близките до българската граница. Къщите на мързеливите гърци са бели, светят. В двора е спряно тракторче, с което мързеливият грък си оре, каквото не го е мързяло да засее. В градината мързеливата гъркиня е посадила цветя. От къщата на мързеливците лъха приветливост. Минавате границата и на 2 км. е българското село. Толкова близо и толкова далеч, както се казва. Къщите са сиви, рухнали, смачкани.. Пътищата до тях са като след война.
71
1
 
2
 
! Отговори
Новите МРЗ в гърция преди 12 години
586,08 Х 14 ЗАПЛАТИНЕСЕМЕЕН БЕЗ СТАЖСРЕДНО 683,76/месец634,91 Х 14 ЗАПЛАТИНЕСЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖСРЕДНО 740,72/месец692,63 Х 14 ЗАПЛАТИНЕСЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖСРЕДНО 808,06/месец750,35 Х 14 ЗАПЛАТИНЕСЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖСРЕДНО 875,40/месец644,70 Х 14 ЗАПЛАТИСЕМЕЕН БЕЗ СТАЖСРЕДНО 752,15/месец693,52 Х 14 ЗАПЛАТИСЕМЕЕН С 1 ТРИЛЕТИЕ СТАЖСРЕДНО 809,10/месец751,24 Х 14 ЗАПЛАТИСЕМЕЕН С 2 ТРИЛЕТИЯ СТАЖСРЕДНО 876,44/месец808,96 Х 14 ЗАПЛАТИСЕМЕЕН С 3 ТРИЛЕТИЯ СТАЖСРЕДНО 943,78/месец
70
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Уинстън Чърчил, през втората световна война е казал следното, "знаели сме че гърците се борят като герои а от тук нататък ще викаме че геройте се борят като гърците"We will not say thereafter that the Greeks fight like heroes, but heroes fight like the GreeksА за българите знаете ли какво е казал? БОРБАДИРАЙТЕ ГИ ТЕЗИ *** ДЕТО СА ДАЛИ ХЛЯБ, ВОДА И МЕД НА НАЦИСТИТЕ! А СЛЕД ПЪРВИТЕ БОРБАДИРОВКИ НАД СОФИЯ ЦИНИЧНО Е КАЗАЛ.... "СЛЕД КАТО НАШЕТО ЛЕКАРСТВО Е СВЪРШИЛО ТОЛКОВА ДОБРА РАБОТА НЕКА БЪЛГАРИТЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОЛУЧАВАТ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ДОЗИ ОТ НЕГО!!!
69
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
повишиха рейтинга и намалиха заплатите и пенсиите. честито на бедните гърци
68
0
 
4
 
! Отговори
малака тарикати преди 12 години
Е КАК НЯМА ДА ИМ ПОВИШАТ РЕЙТИНГА-НАЛИ ИМ ОПРОСТИХА ПРЕДИ 2 ДЕНА 100 000 000 000ЕВРО. Тоест вече с намален дълг-ясно е,че са с повишен рейтинг. като им опростят и новите заеми-рейтънгът съвсем ще се подобри-като на държава без дългове
67
0
 
0
 
! Отговори
K преди 12 години
Дрън дрън, глупости
66
3
 
9
 
! Отговори
Ганчо преди 12 години
69, тази година ще се види колко нагоре вървим! Вървим към нови външни кредити, за да връщаме старите - към това вървим! Всеки месец 20-30 хил. човека остават без работа! Ако си в София, Варна или Бургас и си се закопчал в някоя чужда фирма, може и все още да си добре, ама я *** в Ихтиман, Симеоновград, Враца или Лом да видиш колко нагоре сме излетели!Де да бехме като по времето на БКП! Тъпакът никога няма да разбере, че ако той е добре, а други 3-*** не са, това му изяжда главата рано или късно
65
11
 
11
 
! Отговори
до 68 преди 12 години
И БСП И ДПС И ГЕРБ ЗАКОПАХА БЪЛГАРИЯ-С ТЕЗИ ДОХОДИ ИЗОБЩО И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ГЪРЦИЯ.--Защо не, аз и моите познати имаме доходи над средните гръцки. И такива като нас стават все повече. Дано скоро поне половината от населението на страната ни да мине гърците по доходи. Докато гърците твърдо вървят надолу, ние вървим нагоре.
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И БСП И ДПС И ГЕРБ ЗАКОПАХА БЪЛГАРИЯ-С ТЕЗИ ДОХОДИ ИЗОБЩО И НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СРАВНЯВАМЕ С ГЪРЦИЯ.
63
7
 
5
 
! Отговори
БГ преди 12 години
Агитката на БСП и ДПС пак са се юрнали на оплюват България и да се дупят на Гърция. Отново антибългарско поведение. Отново искат да закопаят България. Направо да се хванат за ръчичка и да се измитат в гръцкия рай. Ние ще направим България едно добро място за жевеене и без тях. Преди 1944 г. България беше по-добре от Гърция, но БКП я съсипаха и още не можем да достигнем европейски жизнен стандарт.
62
6
 
12
 
! Отговори
555 преди 12 години
Страшно са се оправили гърчолята - 50 % от младежите са безработни, 25 % от възрастните нямат работа. Въведоха им нови данъци. Увеличиха им данъците. Намалиха им заплатите и пенсиите. БВП се свива вече шеста година и парите за бюджета стават все по-малко, т.е. оттук нататък все по малки заплати, пенсии и обезщетения за безработни. На това нормалните хора му казваме мизерия, не оправяне. Загубиха национален суверинитет - вече ги управляват германците, начело с Меркел. Пълен провал са гърците.
61
3
 
7
 
! Отговори
3333 преди 12 години
Чудеса няма! Който иска го постига, а който не иска е "финансово стабилен смехурко"
60
7
 
6
 
! Отговори
до 62 преди 12 години
четох че китайските селяни били ни минали със заплащане--Сигурно, китайските селяни имат по-високи доходи от българските ***, но не и от средния българин, освен ако не е някой пълен ***.