Чудо - повишиха рейтинга на Гърция

Fitch коригира рейтинга до "В-" със стабилна перспектива
Обновена: 13 мар 2012 20:47 | 13 мар 2012 20:47, Бойчо Попов
85
Чудо - повишиха рейтинга на Гърция
Офисът на Fitch в Ню Йорк. Снимка: архив Ройтерс

След месеци на намаляване на рейтингите на Гърция днес се случи точно обратното. Международната рейтингова агенция Fitch повиши рейтинга на Гърция от "частичен дефолт" на "В-", предаде AFP.

Агенцията определя перспективата на оценката си за платежоспособността на Атина като "стабилна", аргументирайки се с приключването на операцията по размяната на гръцки държавни облигации в понеделник, се допълва в комюникето.

Заради успешната замяна на облигациите се е подобрила и устойчивостта на дълга, твърди Fitch. Освен това спада и опасността от внезапно прекратяване на обслужването на дълга.

Експертите на агенцията обаче отчитат, че оценката за дългосрочния дълг на Гърция може да еволюира според траекторията на страната спрямо параметрите, определени от ЕС и Международния валутен фонд и "способността и волята й да спазва сроковете и условията (за изплащане) на преструктурираните облигации", или с други думи на новите държавни ценни книжа, емитирани в понеделник.

Новите облигации се радват на добро търсене, включително и от дребните инвеститори. Цените на тези нови облигации обаче вече отново са под натиск.

Още новини за Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това е съвсем логично - гърците са почерпили и резултата е налице!
58
2
 
13
 
! Отговори
Истината е ... ТАМ преди 12 години
добре, добре... лъжат, мажат и пак вървят нагоре гръцките мързели търтеи... А ние се самозалагване с Царе, БСП и ББ и т.н....четох че китайските селяни били ни минали със заплащане - вече нищо не ме изненадва в тази прекрасна Корумирана държава !!!
57
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не ги мислете гърците, те ще се оправят, няколко пъти са почвали от нула и пак ще излязат на повърхността... ние обаче надали ... заблатяваме прогресивно и изчезваме като нация още по-бързо
56
8
 
17
 
! Отговори
тъй де преди 12 години
Да бе, повишили. Все едно на кака Пена от *** да й повишат рейтинга на ***!
55
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гърците масово бягат от Гърция. *** рай дето ми го говорите
54
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** е на майката шундарелата
53
6
 
16
 
! Отговори
Бинго преди 12 години
Повишиха рейтинга на Гърция от "много фалирали", на "фалирали"! Хващам се на бас, че само след няколко месеца пак ще има бунтове, защото няма да има пари за заплати и пенсии. Според нов закон, първо изплащат дълговете, а ако останат пари - заплати и пенсии.
52
13
 
19
 
! Отговори
до 54 преди 12 години
Рейтингът на България е доста по-висок от този на Гърция.Към момента рейтингът на деноминирания в левове дълг на България е ВВВ, а на този в чуждестранна валута ВВВ-. Това е съответно на две и една степени над считания за неподходящ за инвестиции рейтинг junk.Ако не беше БКП да съсипе икономиката на България, сега щяхме да сме далеч пред гърците.
51
4
 
26
 
! Отговори
До ппанчо преди 12 години
Ние от години сме се появили на Бяло море,окъсани и гладни.Ама те не щат да проговорят български...По-скоро ние проговаряме гръцки и им чистим дирниците за жълти стотинки....
50
8
 
4
 
! Отговори
4oko преди 12 години
ХАХАХАХАХА B- колкото на *** хахахахахаахахах поредната гавра ...
49
0
 
8
 
! Отговори
до 46 преди 12 години
Ти изобщо имаш ли излишен един лев,че да го даваш на грък ?
48
7
 
5
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Mnogo се надявам кризата да накара *** изброени от еди колега по-долу да се приберат обратно в *** си.Наистина са ни налазили като бълхи куче.То и Крфур е "карфуракис".Кому ку*а държат тука?Дават им пари за земеделие,те ги крадат и строят милове в БГ.Е ,това не е ли гадно.Май искат пак да се пощвим на Бяло море-окъсани,свирепи и гладни...и да проговорят пак български...щото го помнят...ей така за всеки случай: ))))
47
8
 
16
 
! Отговори
Меркел преди 12 години
На никой не му дреме за Гърция. Спасяват еврото, не гърците. Гърция има да изплаща заеми до второ пришествие.Еврото е по-важно от гърците! - Меркел
46
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма чудеса у нас-пак смърт на пътя!Мутра с БМВ уби човек на Цариградско шосе!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
скапани *** 'международни' рейтингови агенции. дреме ми за изненадите ви.
44
2
 
30
 
! Отговори
Гьоре преди 12 години
Ти даваш милиони левове на гърците, без изобщо да трябва да ти ги връщат - повечето банки у нас са гръцки! Има хиляди гръцки компании в България, от които пазарувате ежедневно! Почти 100% от битовата химия и козметика или се произвежда в Гърция, или се внася от гръцки търговци, Кока-колата у нас се прави и продава от гърци. Плодове, зеленчуци, 90% от рибата идва от солунската борса... ще хвана тендовагинит да изреждам...Още 90-92 г. ни налазиха... хахаха!
43
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гледам, че се заигравате с Давид Черни, та да ви светна малко... Европейските пари за тая негова изцепка ги върна, защото Клаус му звънна по телефона и *** се ***... Прокуратурата в Чехия се самосезира и го ИЗПЛЮЩЯХА по обвинение за опит за създаване на международен конфликт на Република Чехия, щото и Поляците се бяха разпенили мноооого яко, та искаха да го пращат в Хага при Караджич. Оня си продаде апартамента в Прага, щото пари за адвокати от къде? Абе леко е в пърдела, ама карай.
42
5
 
6
 
! Отговори
ppancho преди 12 години
Никога не бих дал и 1(един)лев назаем на грък.: )))И не съветвам никого да го прави,защото е опасно: )))
41
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И като се сго^внясаме след неколко месеца, никой в Европа нема даже да се обърне да ни погледни - помнете ми думата! Тогава ще видите каква е разликата между Гърция и нас!
40
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Пичовеее, оставете Гърция! С Гърция се занимават най-големите началници, защо, мислите? Защото немат намерение да ги оставят да се скапят!Гледайте тука какво става! Още 2010 бяхме тръгнали да излизаме от кризата, викаше оня гном Дянков. После каза, че през 2011 вече сме излезли! Сега Боко ходи като припикано мушкато! Представяте ли си колко сме зле, та тоя не съм го виждал вече 10 дена да се надува по медиите!Щом стигнаха до Сребърния фонд, дето крепи пенсиите, сметайте къде сме!