Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!

Втори пореден петък се провеждат протестни демонстрации
Обновена: 11 май 2012 19:33 | 11 май 2012 17:20, Елка Василева
658
Албанците в Скопие скандират: Смърт на гяурите!
Петъчна молитва на албанци в Скопие. Снимка: архив, Reuters

Голяма протестна демонстрация на албанци се проведе в Скопие. Хиляди преминаха по улиците на македонската столица, протестирайки срещу арестуването в началото на месеца на радикални ислямисти, обвинени за петорното убийство, извършено край село Смилковци непосредствено преди Великден.

Демонстрацията започна след петъчната молитва. Тя беше мирна, докато протестиращите стигнаха пред сградата на правителството. Там участници в протеста започнаха да хвърлят камъни, има счупени прозорци, съобщават македонските медии. Малка група хора се опитаха да влязат в сградата. Чуха се скандирания: „Смърт на гяурите!“.

Още по темата

На днешния протест имаше и скандирания „Обединена Албания“,„АОК“, „Прищина, Тирана - етническа Албания“. Демонстрации на албанци се състояха и в Тетово, Гостивар и Куманово.

Хиляди албанци протестираха в Скопие и миналия петък, 4 май, срещу арестуването при полицейската операция „Чудовище“ на 1 май на техни сънародници, заподозрени за петорното убийство. Те преминаха по улиците на Скопие със скандирания „Аллах е един, аллах е велик“, „Полицаи убийци“, „Който не се присъедини, е предател“.

Досегашното разследване на петорното убийство, извършено на 12 април край село Смилковци, е установило, че трима души с огнестрелно оръжие са застреляли четиримата младежи на възраст между 18 и 20 години и 45-годишен мъж. Други две лица са помогнали на извършителите да избягат. На петимата са повдигнати обвинения.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


658
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
6
 
! Отговори
do 31 преди 11 години
Be6e ,brato be6e s tazi anti BG politika sa samo s dupe kam oblacite po 6 pati na den .
35
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
леко злорадствам, ама за кратко, че ако ония маке-рета се разцепят ще берем и ние ядове по границатада пратят няколко дивизии сини каски че не искам да се напълни с албанци и у нас
34
2
 
20
 
! Отговори
... преди 11 години
Абре макета, готвите ли вазелинчето? Ако не почваите, че скоро ще има да клатите дисагите на албанците доде ум ви зайде! Може и да скачате против България ама тя е единствения ви шанс сега, иначе к..ец и то резаничак! И даже и Сашко Македонски неможе ви спаси!
33
1
 
24
 
! Отговори
Ами сега ? преди 11 години
Ясно е, че Македония няма бъдеще като самостоятелна държава. Е макета ? Гърци, българи или гнусни *** си избирате да сте ?
32
2
 
11
 
! Отговори
high преди 11 години
Не съм фен на ФИРОМ-ия, напроив- заслужиха си изолация от всички съседи, подигравки, заслужиха си да бъдат не Р Македониям, ФИРОМ-ия, но окъде се пръкнаха толкова ***-албанци там?! Кога и имало албанци там-българи, гърци, турци, ***, сърби-да, но албанци?!!
31
1
 
19
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Те не желаят да се наричат "българи".И затова "другите си разиграват коня".Тези "други" са ни яли попарата и ако младите незнаят,то старите са наясно какво е да се заядеш с българин.
30
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хак им е на макетата!От години плюят по майка България!Какви ли не ни изкараха,но сега ще го ядат *** шиптърски...!Който пикае и плюе срещу вятъра,върху него се връща!
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лично аз не държа Македония да е част от България, особено пък сегашните македонци, но малко уважение от тяхна страна се искаше само, признахме ги първи, винаги сме се отнасяли добре, а те ни мразят сякаш сме албанци. Що глупости са изписали по адрес на България в учебниците си, думи нямам, но пак смятам, че албанците нямат основание за претенции към Македония. Македонците да се излекуват от комплекса си към нас, а албанците там да си знаят мястото. Това е.
28
4
 
48
 
! Отговори
Заслужават си го ! преди 11 години
Макетата имаХА един съюзник и това БЕШЕ България. С глупостите си и нас загубиха. Сега са сами и обречени.
27
2
 
30
 
! Отговори
до 14 от славянин преди 11 години
Това е разликата между ученията на ХРИСТОС и Мохамед - първото е от Светлината, а второто от тъмнината! Бъдеще срещу минало! Цивилизация срещу диващина! Обаче диващината си вярва, че тя ще владее света! Всеки един от тези в протестите има по един легион бесове в себе си!
26
5
 
49
 
! Отговори
No Islam In Europe преди 11 години
Албания остана единствената ислямска дупка в Европа, кой знае колко терористчни лагера имат скътани из планините тия мюсюлмански ***
25
6
 
6
 
! Отговори
nema da mrazim преди 11 години
Nema da mrazim BYRM a 6e i pomagam pri tri uslovia:1;da srimat pametnicite koito napravixa v posedno vreme ot otkradnatata ni istoria.2;s raka na sarceto predavano po TV za cel svet ,4e sa nasledstvenni BG i publi4no izvinenie .3;ot skopie do BGgranica nanizani na kol prezidenta im barabar s prodaznicite na BG.Ako izpalniat tezi uslovia ste badat izbaveni ot invazia na 6irokite ga6ti.Kazax...
24
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Освен и ние да ходим да викаме велика България и смърт на шиптерите, имаме същото основание.
23
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да *ва и мръсните фанатици са тия шиптъри,живеят още в 1400 година
22
16
 
32
 
! Отговори
Kronos преди 11 години
Къде са сега толерастите които плюеха по Брайвик ???
21
3
 
33
 
! Отговори
Мето Кмето преди 11 години
Язък за тия харчове за паметници на Ал.Македонски, арки и прочие... На Енвер Ходжа паметник ще се издигне там до арката у центъра на Скопие. Още малко, има-няма 2-3 години.
20
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Иронията е, че албанското знаме е двуглав орел - православен символ, от който те не се отказват, защото е свързан с тяхната идентичност.Навремето те най-много са се сражавали срещу турците, и са избили най-много турци.Но за съжаление накрая са се предали и са сменили вярата си.За радост това в другите балкански държави не се е случило.Така, че ако албанците бяха запазили Православната си Вяра, сега можвха да се сражават пламенно на страната на християните.
19
3
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Greshkata e na Italia,ce im e dala svoboda inace sega niamashe da skandirat i da iskat izkonni Balgarski zemi,no i Nie sas nashite prodazni Politici ne smeeme da si poiskame svoeto
18
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека бъдем обективни, макетата не спряха да провокират всички останали етноси на тяхна територия, но за война е абсурдно да се говори. Ще им минат страстите и дано по-скоро да се вземат в ръце и да мислят икономически, а не политически изгодно. Като е задоволен народът такива конфликти няма.
17
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
фиРОМите ще гледат "конникът без глава" отблизо ... Момент да си взема пуканките само. Ха сега плювайте бе *** фиРОМска. :D