Томислав Николич е новият президент на Сърбия

Досегашният държавен глава Борис Тадич призна поражението си
21 май 2012 07:39, Красимир Ангелов
43
Томислав Николич е новият президент на Сърбия
Новоизбраният президент Томислав Николич. Снимка: БТА

Лидерът на Сръбската прогресивна партия Томислав Николич е новият президент на Сърбия, сочат данните от проведения втори тур на президентските избори в страната.

"Сърбия няма да се отклони от пътя към ЕС и защитата на Косово. Ние ще решаваме вътрешните проблеми, които създаде Демократическата партия и Борис Тадич. Ще развиваме икономиката, ще се борим с бедността и корупцията, ще създаваме работни места", изтъкна новият държавен глава, цитиран от ИТАР-ТАСС.

Досегашният президент на Сърбия Борис Тадич призна поражението си и пожела успех на победилия го опозиционен лидер.

"Смятам за закономерно решението на гражданите, отчитайки проблемите, които трябваше да решавам като президент, много от които не успях да реша", заяви Тадич на пресконференция в изборния си щаб.

Той окачестви изборите като честни и прозрачни и поздрави съперника си за победата, като му пожела успех.

"Призовавам всички политически фактори за запазят стратегическата ориентация на Сърбия към ЕС", добави проевропейски ориентираният досегашен президент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
4
 
! Отговори
Alba bulgarica преди 11 години
Преди идването на турците на балканите,не е съществувала официално установена граница между България и Сърбия и не се е знаело докъде е сръбско или българско тъй като народите им не са се чувствали врагове, а са се смесвали и обединявали за мир подкрепян с размяната на царски сватби между владетелите ! Едва през 17 век Султана под влияние на везирите за по лесно събиране на данъците и управление прилага "разделяй и владей"и обособява символичните местни териториални граници в Империята останали и до днес като бъдещи държавни граници!
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е "добър"повод да се форсира завършването на новият Дунав мост !
39
5
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Охо, лудото тракийче. Момче, дразниш с упоритата си тъпост и непросветеност. Почети малко. Почни от Крум, например. След като завладява земите южно от Стара планина, предприема МАСОВО изселване на местното ромейсто/разбирай тракийско/ население оттатък Дунава и заселване на славяни/най-вече/ и българи. Аз, лично, определям каракачаните като наследници на траките. Чети, чети, момче. Повече чети и по-малко пиши.
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
bravo i samo veseloooooooooooooo na celija srybski narod tam njama kriza a tyk v bylgarija i kriza i korypcija, mafija
37
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредния последовател на Милошевич. Да им е честито на сърбите
36
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не разбирам какво искате от Турция? Никой не ви закача, вие сте тръгнали съюзи да правите. В кое сте по-добри от турците, та имате претенции да управлявате територии?
35
2
 
4
 
! Отговори
край преди 11 години
Няма нужда да бием турците - важно е да знаят че ще им окажем такава съпротива че да им е неизгодно да се заяждат с нас. В сегашната ситуация - липса на българска държава - турция ще ни окопира без даже да се вдигне пушилка. В момента ние сме свободна територия а не държава.
34
1
 
4
 
! Отговори
до 33 преди 11 години
През 1912 Турция има население от 13-14млн. , а България 5-6 , сега Турция гони 80млн. ние- 7млн. ! Турция има най-голямата армия в Европа и района супер модерно въоръжена и не виждам как като се обединим с гърци 10млн. сърби 3-4млн. ще ги бием , разбира се всичко това хипотетично !
33
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пак деца във форума.
32
2
 
0
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
30-ти, ще ни бие колкото през същата БВ. Все пак тогава са присъединени територии с българско население. А "колегите" на Фердинанд по нищо не са му отстъпвали в алчността и глупостта си. Което си е чисто +1 за режисьорите на "разделяй и владей".
31
3
 
2
 
! Отговори
край преди 11 години
Турчагите могат да ни бият и заедно -обаче много трудно - така не си стува да побеждаваш. И друго заедно ли сме имаме подкрепата на цяла европа и Русия. поотделно подкрепата ще е символична.
30
2
 
3
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
15-и, ти не си патриот, ти си шовинист. С какво си по-различен от един сръбски такъв? Вземи се образовай малко преди да си лепиш подобни гръмки титли.
29
1
 
9
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Турция ще ни бие и заедно и по отделно , така че съюз със сърби и гърци , няма да помогне ! Още повече добре знаем как свърши такъв съюз за България през БВ, докато ние се бихме с турците те ни обраха териториите , така , че мерсиМ !!!!
28
2
 
1
 
! Отговори
край преди 11 години
Хасму -жив да си. Се се каня да не пиша ама не издържам като вида толкоз глупост събрана на куп. Ще стане некоя беля - пак ние ветераните ше трябва да оправяме нещата.
27
2
 
0
 
! Отговори
край преди 11 години
Бай Стояне. Така е като нас са за това трябва да се подкрепяме.
26
2
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Здрасти край, глупците не могат да разберат едно елементарно нещо - просто са инструмент в играта "разделяй и владей".
25
3
 
2
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
Отнася се за 20-ти.
24
3
 
11
 
! Отговори
Край преди 11 години
Помнете историята - балканите са паднали под турско защото балканските народи не са били единни. - Ще се повтори. Който проповядва омраза между българи сърби, македонци и гърци не е националист а обикновен ***. никой балкански народ не може да се опре сам на голямата турска сила. България практически няма армия а Нато и ЕС ще са до време. Съюзите се правяят за да се разпаднат. Искам българска армия и единна политика на балканските народи.
23
5
 
4
 
! Отговори
Хасму преди 11 години
18-ти, а , кои са ти братя? ***, може би. Имало е мизерии помежду ни още от Средновековието, но общата ни славянска и православна идентичност навежда именно върху това - братски народ!
22
6
 
5
 
! Отговори
Бай 100-ян преди 11 години
до" край"-същите *** като нас са!това ни е братството.а по-големи трошки от сръбските не видях!!и *** по пътя и дето им падне-живи ***