Търсят се гръцки работници от България

Фирма от южната ни съседка регистрира хората си у нас заради по-ниски заплати
Обновена: 26 юни 2012 18:22 | 26 юни 2012 18:09, Елка Василева
22
Търсят се гръцки работници от  България
Гръцка фирма предлага на служителите си фиктивно да се регистрират в България. Снимка: архив, Reuters

Гръцка фирма предлага на свои служители фиктивно да се регистрират в България, за да им плаща по-ниски заплати, съобщи гръцкият вестник  "Прото тема".

Статията е озаглавена "Търсят се гърци от ... България, за да работят в Лариса".

Изданието отбелязва, че към тази машинация е прибягнала компания от гръцкия град Лариса, работеща в сферата на доставките в хотелиерския бранш.

Според сигнал, подаден от синдиката на работещите в сферата на туризма и доставките, чрез компания за намиране на персонал в България регистрираните "имигранти" се наемат на работа в Гърция. По този начин служителите ще се осигуряват в българския Национален осигурителен институт.

Вестник "Етнос" коментира, че случаят е показателен за ситуацията, създала се на пазара на труда на Гърция.

От синдиката алармират, че в хотелиерския бранш се наблюдава намаляване на заплатите, ръст на неосигурения труд, вълна от съкращения и нелоялна конкуренция от безработни от Източна Европа, които подбиват цената на труда. Утре синдикатът ще проведе 24-часова стачка, посочва БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
15
 
! Отговори
ники преди 11 години
пак лъжи
16
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
нищо хубаво не ни чака ако "дупето" ни пропадне! Учили са ме , че *** има формата на ЛЪВ, който гледа към Черно море понеже докато е гледал като КОН са го ззавладели турците, сега и да бухате отрицателни, руснаците са тук- който не е на морето-той не ги е видел, луксозните места по курортите и бившите хотели са купени от руснаци- реално имаме граница с Русия, понеже ни завладяха без битка, но те дадоха жертви покрай казаните на цар Киро и алкохония туризъм
15
0
 
28
 
! Отговори
На дали преди 11 години
Какво прави правителството ни!!!(ако може така да се нарече)ПАК ЛИ ЩЕ СЛУГУВАМЕ НА НЯКОГО?Що заплатата ми не беще и не е като на гърчолята????
14
0
 
44
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 11 години
Ее гърците са открили топлата вода, ще станат и те финансови отличници като нас :P... изтисквайки максимума от труда на народа си, на минимална цена.
13
0
 
30
 
! Отговори
До AX преди 11 години
Хайде ти се запознай с европейските директиви и как стават нещата. Това го правят доста хора в европа. Осигурен си в БГ, която е в Европа. С европейската здравна карта отиваш да речем в Португалия - там се разболяваш, имаш нужда от доктор за нещо си, не спешно. След преглед, лечение БГ получава сметката. Не всички страни приемат нашите карти, но а на бас че Гърците ще ги приемат. Аз съм го изпробвал това, тъй като ми се е налагало. Нищо не съм платил.
12
12
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Луда работа -пак статия колко са зле гърците , а ние кооооолко сме добре съседите вземат в евро и то поне 1500-2000 ...нашите заплати са средно по 250, 300 ,400 евро не сме смешни ...жалки сме
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Фиктивни работници,фиктивни заплати,фиктивни договори....но най-дебелия е фиктивно уволнените след 1-2мес....за НОИ ...Реалните неща ще ги видим в бюрата по труда в Петрич и Сандански....опашки от дебели гърци,осигуряващи се на 2000лв....и несправедливо ,,уволнени" от своите шефове..хаха..абе търси гръка при парите..хаха
10
0
 
32
 
! Отговори
Бг преди 11 години
Предлагаме доста добро количество работници ----та дрънкат ,за Гърците:---ПОЛИТИЦИ И *** В ИЗОБИЛИЕ, И ДА НЕ СЕ ВРЪЩАТ в Бг!
9
2
 
17
 
! Отговори
123 преди 11 години
Номер 9 е абсолютно прав ! Точно така е!!
8
4
 
27
 
! Отговори
AX преди 11 години
ING умнико, ако малко си запознат с правилата, свързани със здравните услуги в ЕС щеше да ти е ясно, че това, което пишеш са глупости. Здравните ти права в друга държава-членка са ограничени до спешна помощ и евентуално да ти извъдят някои зъб...После плащаш като поп, именно поради тази причина за извършване на каквато и да е планирана или друга помощ се иска разрешение от здравната каса на осигуряващата страна..Но като всички в БГ си компетентен за всичко...За това сме на тва дередже
7
4
 
63
 
! Отговори
INJ преди 11 години
Вие май не схващате измамата и как пак ние сме набутани. Гъркът наема гърци, но вместо да им плаща високите здравни и социални осигуровки там, плаща тука. Така, ще кажете всичко ОК, парите идват при нас за осигуровки. Да ама не. Този работник си изкарва здравна карта и ходи на лекар там. Сметката за лечение и преглед ще дойде в БГ и ние трябва да я платим на техните цени. Честито на печелившите.
6
1
 
36
 
! Отговори
:))) преди 11 години
Известни сме като добре възпитани от робовладелците си роби! У нас законите са ПРОТИВ робите! Тук с работника можеш да правиш всичко. Дори жена му можеш да ползваш /като секретарка де! ха ха да не си помислите за друго! ха ха/ И на гръцките работодатели им е мечта такъв комфорт!
5
1
 
38
 
! Отговори
данайците преди 11 години
Почна се ха-хаха.. щом българска агенция е посредник, нещата са ясни - работиш в Гърция,осигуряват те в България и после айде.. един среден пръст по-живо,по-здраво,защотоработодателя е византиец, а агенцията менте..ало Тренчев, къде си ве!?
4
1
 
36
 
! Отговори
Ще ги откажем преди 11 години
За да прекрати тази практика Бойко е заповядал минималната заплата в България да стане равна на неговата, сиреч 6 000 лв. Така фиска се пълни отма и Монката е доволен.
3
0
 
44
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 11 години
По-скоро ми напомня за израза " гръцки кожи с български произход", с който са били обозначавани преди няколко десетилетия кожите, внасяни от Гърция, но одрани от животни, които България е давала безвъзмездно на южната съседка като част от репарациите след Втората световна война.
2
11
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
гърците били фалирали :) фалирали сме ние много умните българи
1
2
 
54
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 11 години
Всеки...търси,под вола...теле.Ако има начин да не се...плаща нищо на наемните работници,това е най...добрият вариант.Нашите работодатели са го...отработили отдавна този...чалъм.