Борисов готви общо заседание с македонското правителство?

Сред обсъжданите теми с Груевски са изграждане на ЖП линия и магистрала
Обновена: 17 фев 2013 13:17 | 17 фев 2013 13:01,
201
Борисов готви общо заседание с македонското правителство?
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и македонският му колега Никола Груевски проведоха работна среща в Скопие, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

По време на разговорите между двамата бяха обсъдени теми, свързани с постигането на бъдещ напредък по отношение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и инициативи от взаимен интерес.

Борисов и Груевски изразиха желанието си за задълбочаване на отношенията между България и Македония и подчертаха необходимостта от развитие и активизиране на двустранните връзки във всички области от взаимен интерес.

В хода на разговорите беше постигнато съгласие, че всички предизвикателства трябва да се преодоляват в духа на европейските ценности. Правителствени ръководители поеха ангажимент за развитие на политическия диалог и активизиране на срещите на високо равнище. Премиерите на двете страни изразиха мнение, че добросъседството трябва да се надгражда, посредством реални действия.

Според Борисов и македонския му колега Балканският регион трябва да бъде интегриран в европейските и евроатлантическите структури, като подкрепата от съседите в този процес е от съществено значение.

Правителствените ръководители на България и Македония изразиха мнение, че провеждането на съвместно заседание на двата кабинета е в интерес и от необходимост и за двете страни. Това ще даде възможност да се поставят основите за още по-задълбочено сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата.

Те изразиха надежда, че в настоящото тримесечие и в по-дългосрочен план ще се активизира сътрудничеството и ще се засили взаимното доверие чрез реализацията на конкретни проекти в областта на образованието, културата, икономиката, евроинтеграцията, здравеопазването, инфраструктурата, енергетиката, транспорта и околната среда.

Отваряне на Граничния пункт Клепало (Берово - Струмяни), изграждане на железопътна линия и на автомагистрала Скопие - София са били част от темите на вчерашните разговори на македонския и българския премиер Бойко Борисов и Никола Груевски в Скопие, предаде електронното издание mkd.mk.

От особено значение е ангажиментът на Смесения комитет за икономическо сътрудничество, който ще трябва да допринесе много за увеличаване на търговския обмен и динамичното сътрудничество в областта на инвестициите, при което инвеститорите от съответната страна са добре дошли и очаквани за инвестиции в другата държава и обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
0
 
0
 
! Отговори
daykvmsphbq преди 11 години
1FGZJU , [url=cuzvmoskemko/]cuzvmoskemko[/url], [link=jlbexwmzrwyo/]jlbexwmzrwyo[/link], vaqwghloktfq/
156
0
 
0
 
! Отговори
lnwbzws преди 11 години
o8yRQw , [url=huqmhgvjnrio/]huqmhgvjnrio[/url], [link=zsizpjbokawo/]zsizpjbokawo[/link], icfaehsntuwb/
155
0
 
0
 
! Отговори
Gulnar преди 11 години
Thanks for shairng. Always good to find a real expert.
154
0
 
0
 
! Отговори
Santo преди 11 години
So much info in so few words. Totlsoy could learn a lot.
153
0
 
0
 
! Отговори
qaqikeyc преди 11 години
ksFOMe , [url=pusiofxmywfi/]pusiofxmywfi[/url], [link=fqlhjabiarib/]fqlhjabiarib[/link], ztynoopcikyg/
152
0
 
0
 
! Отговори
Starr преди 11 години
That's a smart way of lokonig at the world.
151
0
 
0
 
! Отговори
Pongsakorn преди 11 години
Oh yeah, fuabluos stuff there you!
150
0
 
0
 
! Отговори
Nooray преди 11 години
Hecvkua good job. I sure appreciate it.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да четах го в марица за груевски и мултигруп -Македония
148
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
груевски в македонското Мултигруп бил пишат наш човек Илия Павлов
147
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до МИЗИЕЦ абе ти като си мизиец с тебе ли свършва света бе , на тебе като не ти трябва магистрала на други им трябва, чий ще го д....ш на Дунав мост 2
146
4
 
2
 
! Отговори
МИЗИЕЦ преди 11 години
Господа, да се протестира, да потърсим сметка. Да си гледамаме нашите проблеми. Не мислете за Македония. Едни хора дето не си знаят ни историята, ни кога им е създаден езика. Да се държат за Сърбия и Александър Велики.Наместо Бойко да строи магистрала до Скопие, да направи до Дунав мост 2. Маке е произвеждала само 5% от БВП на Югославия ! В моя край (Северозапада), няма маке и не ми липсват. Прочее, да живее България!
145
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов беше наложен като "десен", защото е удобен на комунистите и сега се вижда колко е лесно за тях , да го подхвърлят като *** котка !!!! Гласувалите за Борисов сега го ругаят , а са постъпвали по същия начин и с царчето и с лудия жоро ганчев !!! Гласуват със задниците си за популисти псевдодесни , а получават станишев и доган - руско турска мафия, които са си на власт постоянно !!!
144
1
 
1
 
! Отговори
alooo , bulgari преди 11 години
Abe ne razbrahte li tche Borisov e edin prost chovek, zasto go navikvate kato kuche?kakvoto mu zapovqdat , tova pravi.
143
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 11 години
До *** СГАНКой си бе и от къде си?Народа гладува, а ти обясняваш как е в западна Европа. ДА ЖИВЕЕ БЪЛГАРИЯ
142
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тука цъфнахме, минстрите падат като круши, той тръгнал по махлата.
141
2
 
5
 
! Отговори
ГЛАС НАРОДЕН преди 11 години
ДЪРЖАВАТА И НАРОДЪТ Й СЕ ТРЕСЕ И ПУКА ПО ШЕВОВЕТЕ, А БОРИСОВ КЪДЕ Е??? КЪДЕ Е НЕДОНОСЧЕТО ДЯНКОВ ??? В МИШИ ДУПКИ СЕ ИЗПОКРИХТЕ. НЕ ВИ СТИСКА ПРЕД НАРОДА ДА СЕ ИЗПРАВИТЕ, НЕКАДЪРНИЦИ...
140
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А дали ще е лигитимна срещата м/у югогруевски и безбъдещебойко ? Какво ще коментират - единия е с просръбски промит мозък - другия е затънал над носа в ла*на ?Ега ти ***
139
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда Тиквата напълни гащите и избяга при братята македонци!!!! Браво Тиква много смела постъпка!!!! ОСТАВКА ТИКВА!!!!
138
5
 
9
 
! Отговори
муспи преди 11 години
Македония иска да приеме будизма и кани тиквата да ги побудиса. Проблемът е толкова важен, че и дума не може да става за отвличане с тока.