Борисов готви общо заседание с македонското правителство?

Сред обсъжданите теми с Груевски са изграждане на ЖП линия и магистрала
Обновена: 17 фев 2013 13:17 | 17 фев 2013 13:01,
201
Борисов готви общо заседание с македонското правителство?
Снимка: БТА

Министър-председателят Бойко Борисов и македонският му колега Никола Груевски проведоха работна среща в Скопие, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

По време на разговорите между двамата бяха обсъдени теми, свързани с постигането на бъдещ напредък по отношение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество и инициативи от взаимен интерес.

Борисов и Груевски изразиха желанието си за задълбочаване на отношенията между България и Македония и подчертаха необходимостта от развитие и активизиране на двустранните връзки във всички области от взаимен интерес.

В хода на разговорите беше постигнато съгласие, че всички предизвикателства трябва да се преодоляват в духа на европейските ценности. Правителствени ръководители поеха ангажимент за развитие на политическия диалог и активизиране на срещите на високо равнище. Премиерите на двете страни изразиха мнение, че добросъседството трябва да се надгражда, посредством реални действия.

Според Борисов и македонския му колега Балканският регион трябва да бъде интегриран в европейските и евроатлантическите структури, като подкрепата от съседите в този процес е от съществено значение.

Правителствените ръководители на България и Македония изразиха мнение, че провеждането на съвместно заседание на двата кабинета е в интерес и от необходимост и за двете страни. Това ще даде възможност да се поставят основите за още по-задълбочено сътрудничество в областта на икономиката, енергетиката и инфраструктурата.

Те изразиха надежда, че в настоящото тримесечие и в по-дългосрочен план ще се активизира сътрудничеството и ще се засили взаимното доверие чрез реализацията на конкретни проекти в областта на образованието, културата, икономиката, евроинтеграцията, здравеопазването, инфраструктурата, енергетиката, транспорта и околната среда.

Отваряне на Граничния пункт Клепало (Берово - Струмяни), изграждане на железопътна линия и на автомагистрала Скопие - София са били част от темите на вчерашните разговори на македонския и българския премиер Бойко Борисов и Никола Груевски в Скопие, предаде електронното издание mkd.mk.

От особено значение е ангажиментът на Смесения комитет за икономическо сътрудничество, който ще трябва да допринесе много за увеличаване на търговския обмен и динамичното сътрудничество в областта на инвестициите, при което инвеститорите от съответната страна са добре дошли и очаквани за инвестиции в другата държава и обратно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
23
 
3
 
! Отговори
Кутев преди 11 години
Другари, мола за повече активност защото нашият лидер ще ме пляска по спинозното дупенце!
76
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Буда продаде държавата ни на еврейте, сега и на българомразещите македонците ще го продава. Гласувайте за Мутро-Буда.
75
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Колкото и трудно да изглежда, трябва да успеем и в ДВЕТЕ ! И да изгоним грабителите - свои и чужди, и да отворим всестранно отношенията си с Македония. Трябва да бъдем много бдителни и да не се отказваме нито от едното, нито от другото. Преговорите с Македония са изключително полезни и успешни, явно някой отвън ни е разрешил да се сближаваме, сега е момента. А на Бойко отговорност за състоянието на икономиката и законността в България трябва да му се търси, това е отделен въпрос. Ще му я търсим.
74
3
 
15
 
! Отговори
европеец преди 11 години
Да видим какво ще бъде изпълнено след срещата Борисов-Груевски,защото след нея последва светкавичната визита на сръбският външен министър в Скопие.От днес той е на двудневно посещение в Македония и ще поиска сметка на Скопие за договорените проекти с БГ.Какво ще изпълнят от Скопие,след сръбския диктата остава да видим.Сърбия тегли БЮРМ към себе си,Русия,емиратите и Китай,а не към ЕС!
73
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хиляди протестират в десетки градове по страната,докато агент Буда си прави неделни разходки в Македония... Нагъл безотговорен ***!
72
18
 
4
 
! Отговори
Станишев преди 11 години
Кутев, стягай редиците защото ще те пляскам по спинозното дупенце!Коментарите на нашите са твърде малко!
71
7
 
37
 
! Отговори
мдаааа преди 11 години
Тиквата се е посрал от страх и се крие.Малко му остава на измекярина долен и после ще бере срам на площада.
70
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Борисов, днес над 100 000 ти поискаха оставката, утре ще са повече, махни се сам, иначе ще стане като с Кадафи!
69
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ББ заръча на ЦЦ: "Тия протести искам да ги смажеш до понеделник. Отивай и почвай."
68
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ела си подай оставката хората ти я изкат, нали ти е в джоба, нямаш работа Македония народа ти е гладен беден и страда
67
0
 
22
 
! Отговори
Блааа преди 11 години
Престанете да пишете по сайтовете а излезте навън колкото повече по-добре.
66
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Полицията е марионетка в ръцете на един мафиот!!!Кой *** ни го натресе този ***???????Хора излизайте!!!!!!
65
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън от България ЕРП ЛЕШОЯДИТЕ заедно с техните храненици, управниците-еничери !Бойко, стой си при макетата, не се връщай, тук НЕ СИ ЖЕЛАН .
64
4
 
27
 
! Отговори
сацкс преди 11 години
Хе еХе Буда избягал в Македония.Абе Боко Народа и там ще те намери.И България не вярва на сълзи...Щял да даде Семерджиев на прокурор?Забрави ли че ти го назначи и подписва документите му.Ех Кои ми *** в гащите...както е тръгнало ще се откаже и от партииния си билет даже...
63
20
 
4
 
! Отговори
Комунист преди 11 години
Като дойда на власт ще строим АЕЦ Белене ,другари ,ама вие ще плащате , а ние с руските другари ще делим парите,ще ви дигна пак газта и ще делим с Другаря Путин ,ще ви дигна бензина който произвеждам с качест венич уралски нефт и вие ще плащате ,а ще всема и Аракадаша Ахмет ще строиме цанков камъм за 1 000 000 000 лв , 20км пътче до едно село за 200 000 000 ,ще взема едни 2 000 000 за консулатции аз съм хидроинженер и ще ви оправим пак
62
2
 
21
 
! Отговори
Блааа преди 11 години
Моля купете вазелин на Боко или пък не защото доста ще го боли от днес и нататък...
61
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бе да си подготви оставката,ама ЦРУ не дава.
60
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На СТРАНДЖАТА още не са му сменили чипа и за това вилнене в сайта.Предполага се, че е избягал от неврохирурзите преди да му отворят празната тиква .
59
0
 
20
 
! Отговори
Georgi преди 11 години
Борисов да вземе да заседава за проблемите в България. Македония ни е последна грижа в момента. С тях и без тях все тая. Трябва да си оправим ншата страна!
58
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Купете на Бойко тиквата памперси.Ще се е насрал в гащите днес като е видял народната любов на протестиращите в градовете