Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!

Цялата земя пък до Черно море била македонска земя!
22 май 2013 21:00, Елка Василева
289
Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!
В Скопие издириха невероятен "документ" за историята си. Снимка: архив, Reuters

Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на „изключително интересната книга“ на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета „Св. Климент Охридски“ в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че „цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония“, пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
25
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Е,най-накрая излезе че Александър Македонски е говорил на български.Следователно макета вие сте си наши хора
171
4
 
19
 
! Отговори
sgtodor преди 10 години
Е,най-накрая излезе че Александър Македонски е говорил на български.Следователно макета вие сте си наши хора
170
4
 
5
 
! Отговори
roro преди 10 години
eeee, tiq maketaaaa.....
169
4
 
24
 
! Отговори
намръщен преди 10 години
Ето списък и на още няколко световно известни македонци 1. Марадона. Он биде наш, една му баба Дона беше от Струга, друга баба Мара от Охрид.Двамата му дедовци беха айдути и харамии и избегаха от турчулята в Аржентинско 2. Валентина Терешкова. Нейна прабаба била е Тереза от Горно Броди. Тереза баела на македонски и на още 3 чужди езика - албански, сръбски и руски и хвърляше на нахут и леща бъдеще да види. Гледала е на леща и е баяла на Гурко. В Русия и викали на Ш,, от там
168
2
 
2
 
! Отговори
намръщен преди 10 години
До АнонименПозволи ми да знам малко повече. Някои неща си ги отбелязал правилно, с други си много далеч. Аз също не претендирам за 100% гаранция, но съм изчел много по въпроса. Поглеждал съм и между редовете, от там също се разбират много нещаАко реша сега да ги обяснявам, ще ида 5-10 страници тук
167
4
 
33
 
! Отговори
;) преди 10 години
Най-известните македонски личности:Филип 2 Македонски баща му е македонец, майка му е македонка, той е македонец. Заедно с жена си са родили Александър.Александър Македонски императорът на първата истинска македонска империя. Тя се е простирала от квартала Скопска Чаршия в Скопие до Площад Македония в Калкута.Македонски от Немили недраги на Иван ВазовНиколо Макеавели известен македонски имигрант във Флоренция. Създал научното течение за освобождение на Македония Макеавелизъм.Нелсън Македонела черен македонец, борец против българския апартейд в Южно Македонската Ре
166
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
България е имало и то е била голяма и силна !!! Но за български език и дума не може да става !!!!!!!!!!!!! Нашият език е смесица от славянски ,гръцки и турски-тюркски всеки сам може да се информира ако желае. А за макетата ,шопите и сърбите всички са една мая!!! Северна българия има реално наследници на Хана зад стара планина и Румъния те дори говорят ромеиски - така Тракия е смесица -Родопите са чисти славяни 100% мохамедани Беломорска Тракия - Морските градове 100% гърци а останалото бъркоч
165
6
 
6
 
! Отговори
българин. преди 10 години
До РистеKакви банани в Кавказ търсиш.Не забравяй родовата си история и питай дядо си или баба си какви са били.
164
14
 
6
 
! Отговори
Bravo преди 10 години
Bravo Dnes, ubavo si napishalA dragi moi sosedi, nikoi vo Makedonija ne vi osporuva Bugarskata istorija i poteklo na narodot vo toa vremeVolshka Bulgaria e daleku izvun Balkana!!
163
6
 
25
 
! Отговори
ined преди 10 години
Нямах ни най-малка представа, че и Александър Македонски е говорил български като цар Самуил и Свети Климент Охридски.
162
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия с вентилатора, още малко им остана, арнаутите ще им свият държавицата и ще мирясат.
161
5
 
16
 
! Отговори
do 197 преди 10 години
Да ама нали се сещаш че една лъжа казана сто пъти става истина.Няма да се учудя след някоя и друга година нашите дупедавци да им признаят и история и традиции.
160
4
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 10 години
....извънземните също
159
5
 
19
 
! Отговори
Пукутя преди 10 години
Абе какво им се връзвате на тези клоуни нещастни.
158
5
 
15
 
! Отговори
За едно нещо е прав преди 10 години
тука все едни и същи хора си живеят викат му се траки ( според някои източници Българи ) ама карай :) .
157
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле, добре че са макетата да ме разсмеят с поредната си измислица, че и без това новините са коя от коя по-гадни, та е хубаво, че отвреме на време има и нещо смешно!
156
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно, значи излиза че Ал Македонски е говорил български език ?!
155
11
 
11
 
! Отговори
Shop преди 10 години
до 148 Имам чувството че тук всички се опитват да покажат остроумие а всъщност са жалки и смешни всичко е изтъркано ------- По всички македонски теми е така. *** народ - слаба държава. Това е един от начините да се унижи Бългрия - като се толерира говоренето на глупости срещу Македония.
154
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Добре ,че са тези клоуни македончетата, та да ни разсмиват от време на време
153
6
 
47
 
! Отговори
*** преди 10 години
Един народ без история не е народ. Затова макетата искат да си създадат история или по точно да я откраднат. Днес от България утре от Сърбия, Черна Гора даже или Албания. Спрете се бе хора!!! Ясно е че вашата история не ви харесва (или по скоро я нямате), но се постарайте от тук нататък да създавате история, а не да крадете и да я нагаждате на кой както му хрумне. А за професора от ХV в. ще ме извинят.Българино, знай своя род и език.