Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!

Цялата земя пък до Черно море била македонска земя!
22 май 2013 21:00, Елка Василева
289
Александър Македонски и цар Самуил говорели един език!
В Скопие издириха невероятен "документ" за историята си. Снимка: архив, Reuters

Александър Македонски, цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език – този, който са говорели македонците винаги, пише на сайта си македонската телевизия Канал 5.

Материалът е посветен на „изключително интересната книга“ на професор Винко Прибоевич от 1525 г., която се съхранява в университета „Св. Климент Охридски“ в Скопие. Използвайки цитати от гръцки и латински автори, авторът твърди, че македонците винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато той е написал книгата си, се казва в публикацията.

Според Прибоевич македонците през 16 век са живеели на същата територия, на която са се намирали и през предходните векове и винаги са говорели езика, който са говорели и през 1525 г., когато е създадена книгата.

Това твърдение на Прибоевич не е по сърце на македонската пета колона, която твърди, че има голяма празнина - без македонци, от времето на апостол Павел до книгата на Кръсте Мисирков през 1903 г., тоест че македонците са изчезнали заедно с езика, обичаите, традициите и историята си. Че това е обикновена измислица на онези, които не се чувстват и никога не са се чувствали македонци, може да се види при Прибоевич още през 1525 г., а не днес, тържествува телевизията.

Интересно е, че никъде в книгата си Прибоевич не споменава България и българите като част от така наречените славяни на Македонския полуостров. На едно място има асоциация, че „цялата земя до Черно море е македонска земя, която по-късно е прекръствана с различни имена, за да се покрият следите на истината за Македония“, пише още Канал 5.

Прибоевич е изключителен учен на своето време, отличен познавач на античната и класическата история, представя го македонската телевизия.

Бидейки добре запознат с историята на Балканския полуостров, той го нарича Македонски полуостров, се казва още в материала.

Според цитатите и според това, което професорът е открил в историческите си изследвания, както и въз основа на различията в говора между македонци и гърци, става напълно ясно, че македонците не може да са гърци, не знаят гръцки, а винаги само своя майчин македонски език, продължава телевизията.

Според Прибоевич така наречените славяни, но под други имена, винаги са били тук, а преселението им било измислено само за да се прекъсне континуитета на съществуването на древния народ през вековете. Той дори твърди, че всички подялби в тази част на Европа били направени само за да се унищожи автохтонността на народа, който живеел в продължение на хиляди години по родните си места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


289
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
6
 
29
 
! Отговори
Handel преди 10 години
Абе хора, не ви ли писна да им обръщате внимание на македонските откачалки? Луд, на който никой не му се връзва, бързо престава да се прави на интересен. Колкото повече медийна шумотевица се вдига, ролкова повече се появяват разни кандидати за малко пари и 5 мин слава.
131
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"цар Самуил и Свети Климент Охридски са говорели на един и същи език" - тоест български, а А. Македонски - гръцки:)))))
130
6
 
29
 
! Отговори
Audi a3 1.8 преди 10 години
В рамките на дните на македонската наука и култура,раздвам безплатно: Учебници по история относно македонското господство през Палеозоя, Биография на Мартин Винтеркорн/ шеф на VW ***/ otnосно македонския му произход,дисертация на тема"Македонската ел крушка излъчва светлина, светеща с 5км/ч по-бързо от останалите крушки", Интеграцията на древните маи в съвременното македонско общество","Знамето на Япония-нагла кражба от родината Македония". За пари-МК возачески дозволи со све категории,л. карти
129
5
 
27
 
! Отговори
БГ Лъв преди 10 години
Хайде стига сте ни занимавали с тия *** ве! Те не се видят 4е след има няма няколко години албанците ще ги претопят и ще им вземат измислената държава. България винаги си е била България и тия простаци са ни крали от езика за да си измислят тази боза дето ползват в момента....*** работа!
128
5
 
11
 
! Отговори
Някой! преди 10 години
E.T., Чубака, и Татяна Дончева също са макета!Пичка ви материна!
127
5
 
12
 
! Отговори
ddd преди 10 години
maradona e makedonec,dokazano e 4e e dale4en rodnina s barak obama deto toi puk baba mu bila lubovnica na aleksandur makedonski koito ot svoq strana bil komshiq s hristo stoi4kov.vsi4ko e dokazano nau4no i podpluteno s fakti i dokumenti koito sa zasekreteni ot suobrajenie za nacionalnata sigurnost na makedoniq.(izvinqvam se 4e ne pisha na kirilica i durjavi i imena s malki bukvi no mislq 4e prosto ne go zaslujavat)
126
5
 
8
 
! Отговори
Sidewinder преди 10 години
Какво е това нещо върху знамето? На мен ми мяза на травеститски вибратор. Не че днешните макета имат нещо общо с Александър Велики, но той е покорил познатият дотогава свят с предшественика на следното оръжие - en.wikipedia.org/wiki/File:Kukri.jpg
125
22
 
9
 
! Отговори
Makedonec преди 10 години
Nemaat bolgarite drugi problemi, pa ke pisuvaat za Makedonija...
124
6
 
40
 
! Отговори
Lea преди 10 години
Горките, толкова са заблудени!Само се чудя, толкова ли няма хич нормални и здравомислещи хора там, които дори за миг да се усъмнят в тези глупости? След като Александър Македонски е говорил македонски език векове преди да е създадена славянската писменост, как така всичките паметници, свързани с него са изрисувани със старогръцки букви? Тези хора на черното казват бяло. Спорът с тях може да те докара до лудница.
123
5
 
42
 
! Отговори
ged преди 10 години
Тиранозавър Рекс е македонец!
122
6
 
35
 
! Отговори
Монгол преди 10 години
То и СИБИР е тяхна територия! Мястото на МАКЕДОНИЯТА е на *** на КАМЧАТКА! Само дето не знам там дали ще им виере простащината на -50градуса по Целзий,ако и Целзий не беше Македонец???
121
5
 
5
 
! Отговори
до 155 преди 10 години
за тебе всеки който е извън България е *** ли бе?! неандерталец ***...
120
4
 
32
 
! Отговори
перо цървенковски преди 10 години
и Барак Обама е со македонско потекло,личи му по физиономията
119
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мисля, че вече тотално ми писна от техните глупости и няма да чета вече новини свързани с предполагаемата история на държавата Македония. По-добре братята македонци да не мислят как са БИЛИ до Черно море, а да се замислят къде СА в момента и как албанците само в Косово са повече от тях и скоро ще дойдат и тогава ще им трябва помощ от някой. От сърбия ли ще я чакате тая помощ, братя? Ще има да почакате - те се отрекоха дори от святото за тях Косово, помните ли?
118
5
 
11
 
! Отговори
ds преди 10 години
Star Wars Episode 7: Macedonia take over the galaxy! predi mn mn godini velikata makedonska imperiya slomila djedaite i pokorila vselenata. Nujni bili obedineni sili na vsichki rasi za da razbiyat makedonskoto gospodstvo. Za nakazanie velikiyat lider Alexsandur Veidarov roden v Tatoinishe blizo do golyamata ohridska maglyavina, bil prprokuden na malka planeta koyato potomcite mu skormno narichali Makelaniya (planet Earth)... FACEPALM
117
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Дуло, Хубаво сте се ситуирали край Преслав, ама трябва да изчате да стане столица :) И пазете конника!Иначе дали Крум е от рода Дуло или Вокил е спорно, а доколкото знам Вокил са далечен клон на Дуло (преди Авитохол според легендите)!
116
4
 
24
 
! Отговори
Мачо преди 10 години
Вентилатора на байрака символизира въртящите се дупета на македонските девойчета!
115
7
 
22
 
! Отговори
bg преди 10 години
Zna4i I Aleksandur Makedonski e bil bulgarin.
114
4
 
17
 
! Отговори
ай, канари преди 10 години
Дека йе писан тоз труд?
113
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имам чувството че тук всички се опитват да покажат остроумие а всъщност са жалки и смешни всичко е изтъркано