Гърците се отказват от колите си заради данъците

Песимизъм е обзел около 70% от южните ни съседи
Обновена: 6 яну 2014 12:51 | 6 яну 2014 12:50, Елка Василева
70
Гърците се отказват от колите си заради данъците
Снимка: архив, Reuters

Хиляди гърци масово връщат регистрационните номера на автомобилите си, тъй като не са в състояние да плащат данъците, съобщава местният сайт Фимес.

През последните дни пред данъчните служби се извиха дълги опашки, тъй като на 31 декември изтече срокът за плащане на данъците за колите през 2013 г. Кризата обаче принуди хиляди гърци да се откажат от автомобилите си. Осем от десет гърци не могат да платят данъците си, сочат изчисления на властите.

Надеждите на финансовото министерство в южната съседка бяха от данъци в хазната да влязат 1,2 млрд. евро, но досега приходите са едва 520 млн. евро.

Връщам номерата, тъй като не мога да плащам за две коли, парите за най-насъщни нужди не стигат, камо ли за данъци, жалват се гърци пред местните медии.

От 2007 г. насам над половин милион гърци са свалили номерата на колите, защото не могат да плащат данъците за тях.

Според социолозите песимизъм е обзел около70 процента от гърците, които са убедени, че страната им не върви в правилната посока. Все по-голямо е пренебрежението към политиците, синдикатите, медиите и правосъдието.

81 на сто от гърците очакват безработицата да се увеличи, а само 5 на сто вярват, че тя ще намалее. А на уверенията на правителството, че през следващата година ще има растеж на икономиката, никой не вярва, показват анкетите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Миа преди 10 години
Докато гледаме в чуждата паница, оправия няма да имаме! Четейки всички коментари, осъзнавам, че важи в пълна сила:"не е важно аз как съм, важно е на Вуте да му е зле"...Апропо, ние, българите, симпатизираме ли изобщо на някоя страна? Да, ако може да се роди гений в България, той ще е геният на завистта..
61
0
 
4
 
! Отговори
Бг преди 10 години
Еее, така е.. Гърците добре си поживяха 25 години с парите на ЕС, сега да видят как живеят другите европейци.. То не може до безкрай..
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименПопеее, толкова "смислен" отговор , само атакист може да даде !Дерзай !!! Може и да те вземе да му държиш масата !
59
1
 
2
 
! Отговори
ЖОРЖ МАКЕТО преди 10 години
Ако гръцките пенсионери продължават да се женят за млади македонки,ако харчат пари на българска територия и трафика от секс-мераклии пълнят хотели и ресторанти в Пиринска Македония,нас какво ни интересува.Ще тренират като мен МАРАТОН и проблем няма да има.Единствен проблем са сводниците,които не си плащат данъците и правят купища пари.ЗАТОВА ДРАГИ ПРИЯТЕЛИ ОТ икономическа полиция ---->В АТАКА!хотеите на градове от
58
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 60 Личи си че си "маляк" или гръкоман. От 13 века такива продажници и *** като теб предават майка България.
57
1
 
5
 
! Отговори
Владиков преди 10 години
До Миле ПопЙордановИ се е говорело и пишело на "***" ! Дори и "Откровението на Йоан" е написано на "***" . "***" е бил един от трите свещенни езици ! Нали така бе "умно" Пиле !? Ей такива смешници като тебе резилят България !!!
56
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И правилно постъпват ! Да не са луди и да седят да ги е...т !Кефя им се ! Все намират изход !!!
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до 57 Много ви се иска всичко що е било да е ваша заслуга долни гръци. Затова и Персите са ви третирали по зле и от ***,защото са знаели много добре каква долнопробна *** сте.
54
9
 
4
 
! Отговори
ЯНИ СПИРОС преди 10 години
МИЛЯ ПОПЙОРАДОФ - ВУЛГАРИНО,Чакаи малко--данайците, гърците,аргосците-аргеади, еллините,ахеиците,ионииците,дорииците,еолииците,ромеите,византиицте,епиротите,атиняните,спартанците,тиванците,критяните,понтииците,памфилите,кипърците,македон ите,тесалииците,тракиотите,кападоките,никеиските ромеи,южноиталииските греки от НЕАПОЛИ И КУМЕ,СИЦЕЛИА,АПУЛИА,КАЛАБРИА,ТАРАНТО, СИРАКУЗА, БОСПОРСКОТО ЦАРСВО В КРИМ=ТАУРИКЕ...........ТОВА ВСИЧКО Е МЕГАЛИ ПАН ХЕЛЛАДА !!!
53
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Грък и на магаре да стане не се качвай на него,ще те хвърли". Стара Българска поговорка. Спомнете си "данайските" дарове-Троянския кон и никога не вярвайте на грък.
52
2
 
8
 
! Отговори
sergo преди 10 години
Kogato me4kata igrae v dvora na kom6iyata ne se radvai 6te doide i pri tebe
51
0
 
4
 
! Отговори
Стоян преди 10 години
Сега ще чупят по малко чиний в таверните и ще избият парите за данаци.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А га ядоха кифтетата беше добре ! Сега да плащат сметката !
49
4
 
5
 
! Отговори
Миле ПопЙорданов преди 10 години
До kremenaabvВеднага се разбира от твоя коментар че си изключително *** елемент. Трябва повече да четеш история, ти очевидно не правиш разлика между гърци и Византийци. По времето на "Византион" маляките не са били нищо повече от малобройни племена разпръснати по целия Балкански полуостров и Мала Азия,които нямат нищо общо със белите хора по това време. Били са "*** на "Византия. Ако потърсиш други исторически источници а не гръцки ще разбереш и друга истина за маляките.
48
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Другaре не се кaрaйте зaрaд гърчетaтa, ние ще ги зaдминеме, с Орешaрски вече дaвaме лев мигaч, лев мигaч, лев мигaч!
47
7
 
27
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
Имаше изследване - средното богатсво / къщи, коли, земи, пари/ на едно гръцко домакинство е около 5-6 пъти по-голямо от това на едно немско. Така че, и държавата им да фалира, гърците няма да умрат от глад - предприятията, земята, хотелите са си частни, нито ще дойдат при нас да работят черна работа а 300 лева.А вие, дето живеете с пенсиите на родителите си, или с 400 лева заплата, в рушащи се панелки можете да си злобеете колкото си искате и да чакате гърците да ни стигнат по мизерия.Ще, ще.
46
0
 
21
 
! Отговори
viva1234 преди 10 години
До neni4aЩо пък мислиш, че много ги обичам гърците, даже напротив....Но на черното бяло не мога да кажа. Факт е - хитри са,могат го, живеят добре, за което шапка им свалям.И политиците им са хитри- скътали милиарди по офшорни сметки, но пък цели острови, и то известни туристически дестинации получават инвалидни пенсии...Опростиха им 300 млрд. евро дълг.Взимат тринайсета и четиринасета пенсия и заплата, мин. пенсия при 12 г. стаж е 500 евро.
45
5
 
14
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
Малко по темата: Рано или късно,гърците,ако не се научат малко и да работят и пестят,то ще ни стигнат на дъното на което сме.А нас дотогава няма и да ни има де. 500г.,османска власт,45 години СССР,25 години всякакви други ни командорят ,а причината да се затрием сме си самите ние. То духовно сме затрити,щото е пълно със гърцолюбци,ЕСлюбци,русофили и USA фенове.Остана само физически да си отидем,което е неминуемо до половин век. Гърците няма да изчезнат,щото са по-патриоти от нас
44
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
малко им е
43
1
 
9
 
! Отговори
Ganjo преди 10 години
Edin savet ot men.Nikoga ne viarvaj na grak.Interesno kolko garci sa spali s Bg prostitutki I kolko bulgari s garkini.Tova e pokazatel koi kogo.Nai golemite lazci v celija sviat