Гърците се отказват от колите си заради данъците

Песимизъм е обзел около 70% от южните ни съседи
Обновена: 6 яну 2014 12:51 | 6 яну 2014 12:50, Елка Василева
70
Гърците се отказват от колите си заради данъците
Снимка: архив, Reuters

Хиляди гърци масово връщат регистрационните номера на автомобилите си, тъй като не са в състояние да плащат данъците, съобщава местният сайт Фимес.

През последните дни пред данъчните служби се извиха дълги опашки, тъй като на 31 декември изтече срокът за плащане на данъците за колите през 2013 г. Кризата обаче принуди хиляди гърци да се откажат от автомобилите си. Осем от десет гърци не могат да платят данъците си, сочат изчисления на властите.

Надеждите на финансовото министерство в южната съседка бяха от данъци в хазната да влязат 1,2 млрд. евро, но досега приходите са едва 520 млн. евро.

Връщам номерата, тъй като не мога да плащам за две коли, парите за най-насъщни нужди не стигат, камо ли за данъци, жалват се гърци пред местните медии.

От 2007 г. насам над половин милион гърци са свалили номерата на колите, защото не могат да плащат данъците за тях.

Според социолозите песимизъм е обзел около70 процента от гърците, които са убедени, че страната им не върви в правилната посока. Все по-голямо е пренебрежението към политиците, синдикатите, медиите и правосъдието.

81 на сто от гърците очакват безработицата да се увеличи, а само 5 на сто вярват, че тя ще намалее. А на уверенията на правителството, че през следващата година ще има растеж на икономиката, никой не вярва, показват анкетите, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
16
 
! Отговори
Солунската митница преди 10 години
Така е Кире Селчев гърция е *** народ с бели политици , българия е бял народ с ДС *** политици .
21
8
 
9
 
! Отговори
Самотраки преди 10 години
Аз съм гръцки студент и търся две горди българки с висше мед. образование да сменят памперсите на баба ми и да мият чиниите.
20
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гърците имaт по няколко aвтомобилa, при товa НОВИ! Имaт колa зa грaдско, и зa излет стaвa думa зa мaсовия грък! Ми остaвете си по еднa бе, то не може женaтa, децaтa, дедовците, бaбите и т.н дa имaт собственa колa в едно семейство!
19
5
 
11
 
! Отговори
n преди 10 години
хаххаххаххаа византиец за съюзник абее ти си просто малак де ти *** майката ..половината са обратни хомосексуални другите са наркомани а взаедно гърците са лакомни и интриганти...за това турци яим даде да ядът кипърският шпек... ТЕ измислиха на българското малцинство в гърция че не са помаци а били те а мохамедани ама турция сега ги напъна да им дава на мохамеданите територия и автономия това са гърцки номера довеждат до осиране
18
4
 
13
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До kremenaabv Аз пък ти казвам,че отново говориш глупости. Особено гърци за съзници не искам.Те са си долна нация.Били са в миналото и пак ще са си. Съюз с тях означава,че ние ще вършим мръсната работа,а те само ще обират ларвите,както в станало през Балканската война. Не ги мразя,ама не искам да си деля с тях нищо. А ние сме били най-силни,когато сме си гледали нашите интереси.По-добре да загинем като ,отколкото да станем гърцопоклонноци
17
1
 
3
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
до 16,недей да ровиш кости,защото може би знаеш за драмското въстание и колко цивилни са избити,жертвите са колкото през илинденско Преображенското.за съжаление от тези неща се възползвахоа враговете на България и гърция
16
7
 
2
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
да,за радост на турци и македонци имаме си много прости българи и гърци,плюещи се взаимно.отново ви пиша,ние българите не можем да имаме по добри и полезни съюзници от гърция и Румъния.за русия и сащ са важни по големия пазар и бизнес с турция
15
2
 
16
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До kremenaabv Ти нормална ли си бе? Били нашия най-добър съюзник,ай стига с глупости. През 1925 г. са ни нападнали най-нагло в т.нар. "Петрички инцидент",само и само да откъснат територии от България,ама са се ос*рали най-юнашки. 100 000 тяхн а дивизия,подкрепена от авиация,се е на*кала срещу 4000 бивши фронтоваци и четници на ВМРО. А за сведения,те никога са нямали империя,а Византия самите те са се наричали "ромеи",а не гърци.Смятали са се за римляни и са си били такива.
14
14
 
8
 
! Отговори
Сакис преди 10 години
.улгарите нямате такива проблеми, защото изобщо не плащате данъци. Вие знаете само да укривате данъци и да крадете.
13
1
 
9
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Миле ПопЙорданов Абе пич,не виждаш ли,че си имаме гърцо-поклонници тука .Аман от подобни прости субекти.Не им ли писна да се кланят на тоя,на оня а на собсвения си народ,да му тегли само псувни? Та Гърция,ако имаше злощастието да попадне под влиянието на СССР след ВСВ,то щяха да са на нашето ниво,като манталитет и беднотия. Не са нищо повече от нас,нито пък са били в миналото. Избиите си подобни простотии с идолопоклонничество на чужди народи ,а си гледаите собствения.
12
16
 
10
 
! Отговори
kremenaabv преди 10 години
бре миле,бре *** бре,да си чувал какви са били Созопол,несебър,поморие,бургас,варна,ахтопол,примоско,мелник,асеновград.гърция е нашия най добър съюзник в противовес на турция и можем само да спечелим от такъв съюз.гърция е с огромно влияние и лоби в западния свят.запада никога не изостави гърция,както сега при кризата така и навремето когато беше единствената държава от източна Европа,която не я дадоха на съветския блок.
11
8
 
28
 
! Отговори
Миле ПопЙорданов преди 10 години
Малко им е на долните и лукави "данайци", когато тук беше комунизма те ни се присмиваха и се величаеха. Искам всичко да им се върне стократно. Да си продават островите както им каза Меркел или да фалират и умират гадните маляци. Най-много злини след *** ,маляците са ни сторили.Хич не ги съжалявайте,да ги няма от лицето на картата ще е най добре. Колко мъка има по нашите исконни земи около Солун,Сяр,Драма,Кавала,Дедеагач,Едеса,Скече,Лариса,цяла Македония взета насила от маляците.
10
4
 
42
 
! Отговори
Кирчо-Селяка преди 10 години
Абе некой от вас ходил ли е в Гърция,*** ние сме чисти Гаврошовци в сравнение с тях.
9
0
 
29
 
! Отговори
заз до аз преди 10 години
ей *** евтино е на тебе ли..не бери в свойта проста глава на гърците...там порше струва евтино ама данъка за него иде повече от данъка за фиат панда примерно....като не си в час не се обаждай....всичкото е на лизинг а пък бабички дето и бащите им не са работили с по 4 етажни кооперации живеят а българките им рабоят не гъркините да идват тука да ни работят
8
0
 
21
 
! Отговори
neni4a преди 10 години
До Анонимен 6 Е това не са ли пари пак бе?Ако бяха без и едно евро помощ,щяха буквално да изпукат от глад. А им наляха десетки милиарди.Представяте ли си.Какво значение дали са дадени за погасяване на дълг или налети в икономиката,парите са си пари.А те получиха толкова много пари,колкото ние не сме видяли за толкова години в ЕС . Стига сте ги оправдавали.То тей се правят подобни дългове,щото и те като нас са толкова "работни",но пък са хитри,а ние сме прости
7
5
 
10
 
! Отговори
АЗзззз преди 10 години
Гърците да идват и да си регистрират колите в България! Тук е такава "ЕВТЕНИЯ" има няма 300 лв. само за една застраховка на МЕРЦЕДЕС!
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До neni4a, никой не им е налял и едно евро в икономиката. Всичките пари които получиха гърците ги използваха за да си връщат стари борчове и освен това ги принудиха да не живеят на минус, което де факто извади много пари от гръцката икономика! Не е случайно, че средният доход на гърците падна с близо 50% за последните 5 години, а много от цените се повишиха, заради увеличените данъци!
5
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
гърците притежават масово по 2 коли от край време от както в БГ се редяха на списъци за някоя жигула или московецуспокой се малко човека ти казва че ще спре само едната от движение, никой няма намерение да става скот като тебе. Ти виж себе си че скоро Сомалия ще те задминат по стандартпоздрави от Сидни Ав$тралия
4
1
 
22
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
Нищо им няма, просто правят малко "икономика"- както казват самите гърци!
3
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пич ти си чел недочел, разбрал недоразбралчовека ти казва че не може да издържа 2 коли затова ще кара само с 1.Така че успокой лайномета и се прибирай в кошарата