В Сърбия не искат да слушат Цеца

Причината не е музиката, а самата вдовица на Аркан
Обновена: 23 апр 2014 14:10 | 22 апр 2014 10:14, Елка Василева
111
В Сърбия не искат да слушат Цеца
Цеца Величкович. Снимка: архив, Булфото

Над 1000 души се включиха през първите два дни в петицията „Стоп на концерта на Цеца на крепостта в Нови Сад“. Нейни инициатори са недоволни жители на главния град на Войводина.

Петицията е в знак на протест срещу гостуването на фолк певицата Цеца Ражнатович в рамките на фестивал, който ще се проведе на 28 юни в крепостта Петроварадин, пише сръбският вестник „Политика“.

Инициаторите на петицията посочват, че не става дума за музикален вкус или вид музика, а проблемът е в това, че Цеца Ражнатович е част от групата ненаказани „престъпници от 90-те години, които продължават да действат“.

„Светлана Ражнатович е вдовица на военнопрестъпника Желко /Аркан/ Ражнатович. С него тя е ходила в лагерите през 90-те години и е участвала в неговия бизнес, а след смъртта му го е поела изцяло“, се посочва в интернет за петицията.

Инициаторите на подписката посочват, че с песните си през 90-те години Светлана Ражнатович е участвала в пропагандата, която според тях е имала за цел да държи хората във „войнолюбива кома“.

„За всичките си престъпления Ражнатович заслужава да бъде в затвора с максимална присъда. Това, че нейното наказание се сведе до електронна гривна поради немощта на държавата, не означава, че не бива да се борим срещу такива хора“, пишат хората, от които е започнала петицията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
7
 
! Отговори
Василев преди 10 години
По добре да им изпратим да пеят нашите звезди Азис и Амет - Гъци гъци. Нал тъй Одисей 1?
32
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо когато са източно православни са престъпници ,а католици и мюсюлмани не?така е в Сърбия,Косово,Украйна.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прав ви път към Сърбия, бе, вървете при великите сърби Миле Китич и Шабан Шаулич! Сърбите били велики, хаха :D :D :D
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами и аз не съм разрешил на НАТО да бомбандира Сърбия, въпреки, че заради измекярското поведение през Балканската война си го заслужават! Безродникът Костов го направи и затова в момента е на политическото бунище!
29
2
 
3
 
! Отговори
TERORISTKA преди 10 години
Ceca v Zatvota , zabrana da idva v Balgariq , nema nujda vdovica na TERORIST da ni pee , imame si perfektni Pop-folk pevici v Balgariq
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сърбите са велик народ?! Тия колкото пъти сме ги хващали, толкова сме ги били! И като са толкова велик народ, защо от великата им държава остана толкова жалка територия?!
27
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разни чалгарчета тук защитават мутракесата Цеца! Нямам думи. Затова сърбите ще са велик народ, а ние ***.
26
1
 
4
 
! Отговори
INTERPOL преди 10 години
Според тези документи футболистът Никола Лазетич е продаден на турския отбор Фенербахче през 2000-та година за 6 млн.герамнски марки, а посредниците са получили 1 млн. Останалите пет милиона са прехвърлени на Станислава Чочоровска-Полетан, най-близкият сътрудник и партньор на Цеца и Аркан, която бе арестувана през 2007 година поради трафик на половин тон кокаин. Полетан е прехвърлила парите по сметка, с която е имала право да се разпорежда само Цеца Величкович.
25
1
 
9
 
! Отговори
nikonik01 преди 10 години
Турбо фолкът беше създаден от службите в СФР Югославия през средата на 70те, за да може народът да пие повече, да скача, вика и танцува , да е махмурлия на сутринта и по-малко да му милси... Резултатите 40 години по-късно са налице ....
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Айде бе, Цеца била престъпник и затова в Норвегия нямало да й споменават името. Скудоумия до скудоумия сте наредили - ето това е чалга мислене! В Щатите колко от големите хип-хоп изпълнители са свързани с гангстерски банди, хм?! А когато Ролинг Стоунс по време на американските си турнета през 70-те са наемали бандюгите от Ангелите на смъртта за охрана на своите концерти /има и смъртни случаи в резултат на методите им за респектиране на тълпата/ това не е бандитизъм, хм?!
23
0
 
4
 
! Отговори
SIMO преди 10 години
Разследването срещу Цеца Величкович започна по време на операцията "Сабя" през март 2003 година, веднага след убийството на сръбския премиер Зоран Джинджич. Тогава Цеца Величкович остана в следствения арест два месеца. Тогава стартира и разследването за незаконното присвояване на 22.5 млн. герамнски марки и 480 000 долара при продажбата на 15 футболисти от Обилич в чужбина, включително и в България. Парите са прехвърляни и по сметки на нейната сестра Лидия Величкович.
22
2
 
7
 
! Отговори
до 20 преди 10 години
В кои песни на Цеца се пропагандира " че може да си неук, необразован, ,***, здрав като бик и почти толкова умен, агресивен и това да е позитив"?! Или чукча не читател, чукча писател!
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На българина все някой друг е виновен за неудачите му! Всеки може да слуша такава музика, каквато му харесва! Има читави и интелигентни хора, които слушат "музика за маса", както и има глупави и елементарни хора, които слушат Куин! Музиката е средство за забавление!
20
1
 
8
 
! Отговори
FBI преди 10 години
Какъвто мажа такава и жената , всички знаят за мъжа и престъпника убиец военнопрестъпника Желко /Аркан/ Ражнатович
19
1
 
6
 
! Отговори
До 17 преди 10 години
Първо: Не работя за 400лв.Второ: Да, до голяма степен чалгата пропагандира това, че може да си неук, необразован, ,***, здрав като бик и почти толкова умен, агресивен и това да е позитив! Той да ти носи и наистина да успяваш.Иначе...като цял, самата чалга....нищо и няма. Лошото е, че вече е превзела България.
18
0
 
5
 
! Отговори
в Затвора преди 10 години
Таа само мога да сравня с Тодор Живков , Цеца по принцип треа да е в Затвора в Сърбия , колкото Тодор Живков беше в Затвота толкова и таа , освен това е замесена в продажва на 9-*** футболисти 2-*** от които Българи
17
1
 
13
 
! Отговори
Gi преди 10 години
Искам само да ви кажа , че ако тази певица, барабар с миналото си беше от Норвегия, хората нямаше там да й споменават името даже. Нищо, че пеела добре, тя е престъпница, не заслужава внимание, най голямото наказание за такъв човек е да бъде пратен в забрава и това заслужава. Подкрепям сърбите, това което правят е стойностно.
16
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
АС Е ПРАВ, ЧАЛГАТА ЛИ Е ВИНОВНА, ЧЕ БАЧКАТЕ ЗА ПО 400 ЛЕВА И ИЗДЪРЖАТЕ *** И ДЕЦАТА ИМ?! АМИ НЕ, ВИЕ СТЕ СИ ВИНОВНИ, ЗАЩОТО СТЕ СЪС ЗАЕШКИ СЪРЦА!!!
15
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АСНе съм казал, че чалгата е виновна за бедност, безперспективност и др.Казал съм го добре в коментарите си. Това е начин на мислене и живот. А до какво води той...това е друга тема.А и както виждаме, напротив- чалгата в България и Сърбия носи даже много- перспективност, богатство, успех и т.н.
14
4
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 10 години
До АСКАКВО ДА ТИ КАЖА,СЪРБОМАН ЧАЛГАДЖИЕВ