Без помощ отвън Гърция ще има пари най-много до края на март

За януари приходите от данъци са по-ниски от заложеното с ?1 млрд.
Обновена: 19 фев 2015 11:26 | 19 фев 2015 11:10, Елка Василева
49
Без помощ отвън Гърция ще има пари най-много до края на март
Снимка: архив, Reuters

Гърция ще може да плаща задълженията си без помощ от официалните си кредитори най-много до края на март, пише гръцкият в. "Вима", като се позовава на източник на агенция Ройтерс.

Без изплащането на транша от 7,2 млрд. евро за четвъртото тримесечие на 2014 г., ако не приключи последната проверка и оценка на тройката кредитори, запасите на държавата намаляват.

Още по темата

Конфронтацията на Атина с официалните й партньори за продължаване на нейното кредитиране или премахване на меморандума не позволява досега да се извършва нормално финансиране на страната.

Гърция може да покрива нуждите си до средата, най-много до края на март без финансиране от официалните й кредитори, е казал същият източник.

Той добавил, че страната е в състояние да погаси заем в размер на 1,5 млрд. евро към МВФ в средата на март.

Чувствителното намаляване на бюджетните приходи в началото на годината увеличава натиска. Според изпълнението на бюджета, публикуван от гръцкото финансово министерство, за януари приходите от данъци са били по-ниски от заложената цел с 1 млрд. евро.

Гръцкото правителство поиска от партньорите си в еврозоната да му бъде разрешено да издаде допълнителни лихвени държавни ценни книжа над тавана от 15 млрд. евро, които вече са на пазара, но това не бе одобрено.

Гръцката държава трябва да погаси също 0,8 млрд. евро по плащания на лихви през април. Следващите големи плащания са през юли и август, когато тя ще трябва да погаси около 8 млрд. евро задължения, от които 6,5 млрд. евро на Европейската централна банка.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: Гърцияпари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
4
 
4
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
До СакисДа и ние искаме заеми като гърците , защото не може в страна от ЕС , да има пенсии по 80 евро , да има заплати по 180 евро , да плащаш за парно по 200 евро .... не можееееНе може да приживяваш в мизерия и да се хвалиш , че имаш 20 млрд заеми , а гърците имали 300 млрд , опростили им още 200 млрд и те се оплкакват колко зле било при тях и не можело да връщат заеми , а искат нови и нови .. А хиляди български жени ходят да им слугуват .. по добре заеми от колкото роби
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До БГzavist zavist zaviiiiiiiiiiiiist....:) Bai Ganio zavistliv i zloben kakto vinagi:)
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Злобейте, за вас предвиденото е по лошо :)
18
3
 
6
 
! Отговори
Сакис преди 9 години
Май и българите искате да се натоварите със заеми, които не можете да платите. Ето сега, голям зор давате да дръпнете 16 милиарда.
17
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аре оставяйте я да фалира, че да дърпат чертата и да започват всичко от начало. След като не пожелаха да се откажат от 15-та заплата и ранно пенсиониране и пиене денонощно на узо без икономика, която да им позволява, тогава е нормално да фалират. Нека се приключва с тази агония. А обикновените гърци е хубаво да хванат онзи Папандреус и да го натирят в затвора и да му отнемат имуществото заедно с всички от кликата му. Така ще си покрият много от разходите си и ще си гарантиран нормално бъдеще!
16
5
 
12
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Стига сте ни занимавали с тая фалирала държава! Гърчолята да си плащат заемите и да не мъркат. Ние българите как си плащаме заемите към гръцките банки - ние да не би да искаме да ни опростят заемите?! А си спрял да плащаш заема, а са ти взели жилището и са те изхърлили на улицата. Тая смотана държава трябва да бъде закрита.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде *** , до март го закърпихте, след това при Пу Късий, той ще ви даде газ:)
14
4
 
6
 
! Отговори
makedon преди 9 години
Grcite se golemi kradci. Eden od niv da ne ostani na zemjata
13
3
 
3
 
! Отговори
Епа исто кажем! преди 9 години
Тия грци, че мучу ко' *** у зелье!
12
2
 
12
 
! Отговори
Имани преди 9 години
В раэстояние на почти тридесет години две политически фамилии систематично и беэотговорно ограбваха Гърция и Европейския съюэ!!! СИРИЭА е продължение на ЦИНИЭМА на гръцкия елит!!! По-важно е докъде Европейската комисия и ЕЦБ ще ПОЭВОЛЯТ да се вихри новата власт в Гърция!!! Страната ПОЕ ясни и категорични ангажименти, срещу които получи ОГРОМНИ СРЕДСТВА от европейският бюджет!!! Гърците да си иэплатят ДЪЛГА и тогава да се правят на клоуни!!!!
11
1
 
29
 
! Отговори
АнаЛиз преди 9 години
Не ги мислете гърците , преди няколко часа получиха 68 млрд евро , за гръцките си банки , защото гърчолята си теглили парите.Живеем в мега несправелив свят , това е истината. Пример за това е че 1% от населението на Земята притежава активи колкото останалите 99% ....за какво говорим.Гърците са получили заеми за над 400 млрд , поволината са им опростени , получават 13 пенсия , минималната им пенсия е 650 евро , а България е третират и наказват като бананова република.
10
2
 
6
 
! Отговори
Циганин преди 9 години
Кой ще отстъп СИРИЗА или ЕС ?СИРИЗА ако отстъпи ,то ще предаде тези които са гласували за тех-народа ,ЕС ако отстъпи то ще предаде Португалия , Франция ... Трябва някои да отстъпи за да не паднат в реката и двете "овнета" и там водите са буйни и трудно се излиза .
9
1
 
23
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Гърците да не са роми, че искат да живеят на социални помощи от запада.
8
1
 
25
 
! Отговори
пиенде преди 9 години
Напиването е убава работа. Изтрезняването не е. А и келнерът донесъл сметката.. Съвсем да те сцепи главата...
7
1
 
1
 
! Отговори
розови хапчета а кил преди 9 години
До Анонименпропускаш хапа пак...пий го редовно!
6
5
 
6
 
! Отговори
тези много изкараха преди 9 години
ЪЪЪЪ АЛОО СИРИЗА ЛИ Е...? ЪЪЪЪЪ НЕ! ТУК ПЛОД-ЗЕЛЕНЧУК....
5
5
 
13
 
! Отговори
до 1 Анонимен преди 9 години
Де такъв късмет! Ако Гърция влезе в евразийския съюз, след 10 години ще ходим там да ядем и да е..м за жълти стотинки.За съжаление не ми се вярва да са такива ***...
4
2
 
13
 
! Отговори
Грък преди 9 години
Платихте ли си тока?
3
8
 
27
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Нито цент повече за маляките! Да ходят при ***, той ще им даде рубли... хахахаха. :)))
2
5
 
25
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Не давате помощакис - бегакис при Путинакис ! :)