Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе защо откакто Джамбазки стана евродепутат, а Паричният фонд се докопаха до властта, те станаха русофоби?!Преди това бяха русофили и ходиха на русофилски събори, държаха русофилски речи.
24
17
 
4
 
! Отговори
*** преди 8 години
абе сектата на русофилите какво невярно видяхте в изказването ? Македония е създадена от руснаците за да могат да отрежат тези земи от България и да ги подарят на сърбите. Без помощта на путин и сърбия македония ще се разпадне и ние ще си приберем нашето си. Няма крим наш има маке нашо ...
23
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извинявай ти чел ли си история? РУСИЯ е тази която избира да е наш враг. За пример давам балканската война- Руският император е арбитър между н ас и Сърбия - той обаче няма задължения, няма кой да го следи. руснаците се скриват като мишки когато Сърбия ни изиграва, а после обявяват че сърбиет са прави - защото от времето на фердинад и Стамболов Русия е наш враг.
22
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е тук в нашата Родина..Вашата Родина, в която важат законите на ЕС и ФАЩ. Моята Родина е Народна Република България.но скоро ще дойде новНароден съд и"елитъ" , прогнилата върхушка ще се качи на композицията за остров Белене.
21
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Америка далеко, Бог високо, Европа да гине. Важното е ония 37 трилиона да отпаднат от американския дълг. И без това нямат намерение да ги връщат.
20
3
 
18
 
! Отговори
Геополитик преди 8 години
Русия лично е създала тая ситуация. И това не е всичко - Русия лично е създала САЩ като е спонсорирала борбата им за независимост, за да може сега след Куманово да насочи вниманието към краварите и да излезе чиста от цялата ситуация. Те така.
19
3
 
17
 
! Отговори
vdch преди 8 години
Помня, че когато го избраха Груевски за първи път 3-*** от министри бяха с американско гражданство. Сега не знам колко са. Сигурно за Каракачанов и аверите му лидерът на опозицията със звучното българско име Зоран е пробългарски настроен. Прочее.... Каракачанов е най-долния политик.
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
22 - дори не си наясно със Фактите. САЩ нямат нищо общо, България беше първата държава признаал Македония, втората беше Дания или обратното. имаше слух че Турция ще признае Македония и ние избързахме. после Желев ходи да убеждава ЕЛцин да принае македония и той.
17
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джамбазки - добре платен патриот-***. Джамби, кой окупира - пардон, освободи Косово? Кой финансира и въоръжи албанските гангстери? Не само парите от проституция, дрога и човешки органи.
16
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Македонците да призанят че1. Държавността и народността им се създавата през 1947 преди това са си чисит българи. Днес вече имат свой път, но да не ни крадат историята и да не сеят омраза към нас.2.да позволят да има националон допитване в което да бъдат включени като етнос българите и да се види колоко души ще се саноназоват българи. Нека има българско малцинство в Македония3. да се дадат повече права на българите в Македония.
15
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво общо има тук Косово - ако русия бе помогнала на нас за македония навремето а не на Сърбия, Косово днес нямаше да съществува. Русия всъщност винаги е помагала на сърбия само около освободителнаат война *** кратко е на наша страна до режима на пълномощията.
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много удобна версия. Хем албанците дестабилизират Македония, хем пък Сърбия и Русия виновни. Нещо да кажете за мюсюлманската дъга на Балканите, която тръгна от Косово ?!Когато гризнем дръвцето, тогава ще се усетим как ни прекарват американосите и Турция.
13
3
 
23
 
! Отговори
zeus преди 8 години
До Анонимен 16Ти чуваш ли се какво говориш, никой не може да забрани на суверенна държава какво да строи. България и изключение, понеже сме вилает на САЩ.
12
4
 
35
 
! Отговори
WTF????????????? преди 8 години
Русия създаде Косово и Русия поддържа мюслитата на Балканите, нали така Джамби ? Русия, а не ЦРУ командват косовските терористи, нали така ????В Брюксел явно дрогата не е с добро качество...
11
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски поток няма да има, нито Южен поток. Американският посланик в Истанбул е дал официално заявление по въпроса, също гръцкият американският посланик в Атина ще бъде отзован. На Гърция също ще бъде забранено да строи всякакви руски тръби.Така че тук позицията на България се оказва най мъдра и печеливша. Нека другите балъци заради руски енергийни интереси си правят войни и революции и после да ядат рубли по курс 1:800.
10
4
 
30
 
! Отговори
Гьончо преди 8 години
Путин лично ми каза, че е тренирал лично албанците. Освен това лично е платил на полицаите да се бият с тях. Лично е вдигнал и телефона да каже, че АОК поема отговорността. А пък за милионите дето плаща заедно с Белград - то се разбирало от самосебе си.
9
3
 
34
 
! Отговори
асс преди 8 години
На тоя професор джамбаски някой ако наклеца жена му пак ще вили дългата ръка на русия
8
1
 
27
 
! Отговори
Ощетен преди 8 години
Сутринта ме болеше глава, но съм сигурен, че не е от пиенето вчера, а гадните руснаци нещо са направили :) Лично Путин е виновен ! Знам аз !!!В Русия съм ! В Русия съм ! В Русия съм !
7
4
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ДЖАМБАЗКИ АКО НАРОДА ТРЬГНЕ СРЕЩУ СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ КАК ЩЕ НО НАРЕЧЕШ---ПРЕВРАТ НАЛИ ТАКА ПОД ВЬЗДЕИСТВИЕ НА РУСИЯ ИАКО ИМА ЖЕРТВИ КАК ЩЕ ГИ НАРЕЧЕШ
6
5
 
36
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Дори на децата е ясно, че косовските терористи са пратени от ЦРУ, целта е да се спре Турски поток с всички възможни средства. Номера с платените протестъри не мина, сега се действа със сима. Очаквам в скоро време да пратят и полските снайперисти, които вече имат опит с Майдана в Украйна.