Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този момък си противоречи. Ако настоящата македонска управа е угодна на Белград и Москва, по вероятно е кървавите събития да са спретнати от друг. Не е логично, че е организирано от властта и така искали да спрат протестите. Все едно да имаш трън в петата и да си забиеш и един пирон в добавка.
44
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Радостна вест за Джамбазки - включен е в списък за потупване по рамото лично от генерал-губернатора на ФАЩ. Лошата новина е, че списъкът е много дълъг - над 300 партии, да не говорим за НПО-та и ГМО-та.Може и да получи медала "Верен предател на народа" или "Заслужил Ибрикчи" 3-та степен
43
5
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
На тази Земя за всичко е виновна Русия... - и Костов...
42
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ангеле говориш на изуст. Защо не спонаваш кой финансира албанските терористи и кой разцепи балканите на малки слаби държавици? Съединението прави силата с макетата и Сърбите трябва да направим Пан-славянски-православен съюз, сами да браним нашите ценности религия и култура. Виждаме с 'европейските ценности' сме пред национална катастрофа... Ако сами не се браним с братята няма кой да ни пази, глупаците на хранилка в някои фондацикий да не мислят че някой от запада го е еня за нас?
41
3
 
19
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Поредният уродлив продукт на подкупната и безродна "политическа класа" в България.
40
12
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"Патриоти" дружно със САЩ. Да ти имам и патриотите"...А кои са патриоти... - рубладжиите ли... - начело със Сайдера...
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименНякой чул ли е за бракове между българка и руснак?
38
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смесените бракове между гладни рускини и неудачни българи обясняват русофилите и троленето по темата.
37
7
 
18
 
! Отговори
Галя преди 9 години
"Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той"Где факты? Где доказательства?Если у кого-то корова не телится, наверно , в этом тоже виновата Россия
36
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога не вярвай на руснак! Предател, лицемер и изменник е! Ще ти говори захаросани приказки, ще създава интриги, а когато се обърнеш, ще ти забие нож в гърба!
35
3
 
22
 
! Отговори
кк преди 9 години
Абе, Ангеле, ами за измислената държава Косово НИТО ДУМА...Защо така, бе Ангеле?Толкова ли много обичаш парите????
34
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Патриоти" дружно със САЩ. Да ти имам и патриотите.
33
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
дали са исмялисти? много бързо се лепят етикети! по скоро са сепаратисти!ама то не мвоже да се цепи Косов, УКрайна Шотландия, баските пък АЛбанвия да не се цепи от БЮРМ
32
6
 
4
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
До Анонимен"Срамно е, че имаме булевард на иметго на граф Игнатиев, който толкова се е борил българите да НЯМАТ собствена църква!"...... - и е косвен убиец на големия възрожденец и радетел за самостоятелна, българска църква Иларион Макариополски...
31
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
от началото на 19 век до ден днешен Русия не е бил враг единствено в периода 1870 - края на ржима на пълномощията това са по-малок от две десетилия! През всичкото останало време подкрепят или гърци или сърби!
30
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Северна Корея на Балканите изби славните революционери-ислямисти от Свободно Косово.. как да не те е яд? Колко пари на ЦРУ отидоха на вятъра! Смело Джамбазки, напред скъп наш ама много скъп - 50 000 евра заплата не е шега, патриоте! Дружбата с Фашингтон е като слънцето и въздуха за високоплатените българско-*** патриоти!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Югославия
28
18
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 9 години
Сърбите май забравиха 99-та... - и пак ще ядат хурката... - Воеводина, Метохия, Северно Косово, Санджак... - и накрая анклава Београд...
27
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди учредяването на ЕКзархията Русия помааг на Гръцката патриаршия срещу България. даже отвличат първия ни патрирах Йосиф Соколски. Срамно е, че имаме булевард на иметго на граф Игнатиев, който толкова се е борил българите да НЯМАТ собствена църква!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
в края на Втората светована Война Стойчо Мошанов - голям англофил е изпратен на тайни ннеофициалин преговори с англичанитвалят защото Сталин не България да влезе в съюз с Антаната - той вееч е знаел че ще я превзема.