Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си

Ципрас: Ако дългът не бъде облекчен, няма да има споразумение!
Обновена: 17 юни 2015 14:13 | 17 юни 2015 12:50, Анисия Иванова
99
Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си
Снимка: Bulgaria On Air

Няма да има споразумение между Гърция и кредиторите, ако дългът на страната не бъде облекчен, отсече гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на заседание на парламентарната група на СИРИЗА. В това време основната опозиционна партия "Нова демокрация" обвини управляващите, че нямат за цел постигането на споразумение, а целят излизането на Гърция от Еврозоната.

Ципрас постави още две условия за постигането на компромис – пенсионерите и работещите да не бъдат допълнително натоварени и обвързващите условия на евентуално споразумение да бъдат насочени само към решаване на проблема с финансирането на Атина.

Ципрас заяви, че европейските кредитори избирателно взимат под внимание препоръките на Международния валутен фонд. От една страна те изискват фискалните мерки, за които настоява фондът, но от друга пренебрегват предложението му за орязване на дълга.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австрийският канцлер каза още че, това, което се случва в Гърция, трябва да послужи като тревожен сигнал за това, което ще се случи, ако се налагат единствено мерки за икономии. По думите му това означава "все повече безработни, увеличаване на дълга и риск от бедност".
41
4
 
10
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Гърция ще приеме всичко което и се нареди.Просто това е един фарс, ей така да е интересно.Гърция е фалирала отдавна,крепят я господата от Брюксел да си водят гаджетата на почивчица през уикенда там.За тва им е Гърция една дистинацийка.Голема работа дали 300 млрд евро,муха ги ухапала.Интересно им е там на господата-Гърция-демокрация прогрес хехе.Пак казвам тая държавица е по зле и от бг,те нямат нищо само за почивчица става там и това е и те го знаят за тва лаят сега ама вече попрекалиха.
40
1
 
4
 
! Отговори
istinata преди 8 години
Edno e da robivash ili da vuztavash za kauza drugo e da pumiarstvash kato gurzite da ne durjish na dogovori i umishleno da ushtetiavash
39
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Австрийският канцлер Вернер Файман призова да се сложи край на "политиката на крайни мерки за икономии" в Гърция, съобщава АФП. Той отправи този призив в интервю за гръцката агенция АНА-МПА.Файман изтъква в интервюто, че политиката на крайни мерки за икономии не може да продължава и че трябва да се даде шанс на Гърция да може да плати своите дългове. Той добавя, че подкрепя проекта на гръцкото правителство за активизиране на борбата срещу корупцията с цел попълване на държавните каси.
38
5
 
19
 
! Отговори
Ясу преди 8 години
Нещата вървят към контролиран фалит и драхми, хипер инфлация и шокиращ ръст на безработицата. Май нещата ще се обърнат и ако 25 г ние им слугивахме, сега те ще почнат да ни работят . Що пък не?
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГеоргиКриворазбраната циливилидемокрацизациоооооооооооон!!!
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 35Пази боже, сляпо да прогледа...Бай Ганьовска работа
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес австрийският канцлер е на посещение в Гърция. Той преди няколко дни се изказа, че създалото се положение в Гърция след време ще бъде голям проблем за Австрия. Нещо почват да треперят гащите на управляващите...
34
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция беше пожертвана,за да се спасят германските и френските банки.Когато започна кризата,Г-я дължеше на банки,а след това изнудиха Папандреу банките да продадат гр.държ.облигации на държави,с което натовариха европейските народи. Това на практика е противозаконно,не може да превръщаш частен дълг в държавен и управляващите от Брюксел мн.добре го знаят.Ако искаш да ти върнат дълга,трябва да дадеш възможност на икономиката да се развива,а не постоянно да товариш със строги мерки и ограничения
33
11
 
14
 
! Отговори
Георги преди 8 години
Коя е МЕРКЕЛ?Странно ,но някои хора не разбират.Коя е Германия-люлка на цивилизацията.Ако някой е против Германия и германското,значи не разбира смисъла на еволюцията на човека.МЕРКЕЛ е тази която се кара на Обама,Камерън,Путин незнам кой друг може да се кара на тези господа.А за ципрас и варуфакис-Меркел изобщо не и дреме,камоли на германския народ.Гърция е една малка държава,без никаква икономика и ако не слуша ще страда.Кой е ципрас да казва на Меркел,осъзнайте се бе хора.и стига с тая Гърция
32
6
 
21
 
! Отговори
Меркелски преди 8 години
Аре марш! Няма цяла Европа да ви бърше сополчетата!
31
17
 
11
 
! Отговори
! преди 8 години
ДРЪЖ СЕ ЦИПРАС, НЕКА ПОНЕ НЯКОЙ ПОКАЖЕ, ЧЕ НА ЕС И НАТО НЕ СЛЕДВА ДА СЕ РОБУВА. НЕКА ВИДИМ И НИЕ, И САМОЗАБРАВИЛИТЕ СЕ СВЕТОВНИ МОНОПОЛИСТИ, ЧЕ НЕ ВСЕКИ ЛЕСНО СЕ НАДУПВА И ЦЕЛУВА ЧУЖДИ ПРОДЪЛЖЕНИЯ НА ГЪРБА.В ТОВА ОТНОШЕНИЕ БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА СДАДЕ БАГАЖА И СЕГА БАЧКА КАТО ПРИДВОРНА МЕТРЕСА ЗА ЧУЖД КЕФ.
30
19
 
10
 
! Отговори
До 27 преди 8 години
Коя е Меркел че ще изритва някой от Еврозоната. ЕС и еврозоната не са Германски те са на държавите в нея и това ,че нашите политици се държат като роби и приемат всичко което има кажат не означава че другите ще го правят.
29
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 28голем кеф ей! А ние кога ще изцоцаме едно 3 - 5 трилиона евро и после да не искаме да ги върнем! Айде бре "държавници" вземайте кредити то верно че от тия 3 - 5 трилиона евро към 90 - 95 процента ше са за вашите роди, ама може и за народа нещо да остане! Пък после нема и да ги върнем и готово!****Това може да го направи този, който си знае цената! А гърците я знаят - стратигеческо място, много острови, голяма армия... близки с Русия..."Когато гърка се родил, евреина плакал"
28
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципуракис е същия *** като сидераста, само дето не е започнал да проверява паспортите по самолетите :)
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 25***е хайде бЕгай да ги избиеш, кът не щат да плащат ... хайде бегай... избий ги, хептен нищо няма да вземеш!Кво ше има направиш, като спрат да плащат, а?
26
6
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
голем кеф ей! А ние кога ще изцоцаме едно 3 - 5 трилиона евро и после да не искаме да ги върнем! Айде бре "държавници" вземайте кредити то верно че от тия 3 - 5 трилиона евро към 90 - 95 процента ше са за вашите роди, ама може и за народа нещо да остане! Пък после нема и да ги върнем и готово!
25
8
 
21
 
! Отговори
Мария преди 8 години
Ако бях Меркел досега сто пъти да съм ги изритала от еврозоната, най-малкото за назидание на останалите еврочленки! Как пък едни португалци стиснаха зъби, примириха се с положението си и продължиха напред и в момента са къде къде стабилни...Само гърка е толкова нагъл, за да иска опрощаване на близо 300 млрд. евро и да твърди, че това ''му се полага'' !!!
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 20Че те няма и да искат . Връщат си драхмата и ще търгуват на изток._________________Е да ама те точно това искат, нови заеми, и какво ще стане като върнат драхмата ??? и колко ще търгуавт на изток и най-важното с кой на изток :)
23
6
 
14
 
! Отговори
До 16 преди 8 години
Умнико, точно за това че тез мързеливи и хитри лисунгери гърците се прават на голямата работа и карат обезверени хора да им работят и през цялото това време са се развявали гордо че са най най,а реално са харчили пари дадени от други какво да то говоря гръкозащотнико. И сега когато едва не се наакаха пак им налиха милиарди, за да се оправят при условие че се правеха на велики, а релно са един балон кой се надува само, и сега когато кранчето спря пак реват че са ощетени , смях в залата....