Гърция се ориентира към удължаване на банковата ваканция

Не се очаква ЕЦБ да отвори веднага кранчето
8 юли 2015 10:00, Елка Василева
16
Гърция се ориентира към удължаване на банковата ваканция
Снимка: архив, Reuters

Гръцкото правителство днес се очаква да излезе с ново постановление за разширяване на гражданските услуги, предлагани от банките, а също и повече възможности за улеснения на гражданите при плащане на данъци и такси.

Още по темата

Това съобщава гръцкото електронно издание нюз.ин, което твърди, че според всички индикации банковата ваканция по всяка вероятност ще бъде удължена, тъй като Европейската централна банка (ЕЦБ) не се очаквало веднага да отвори кранчето за захранване на гръцките банки с ликвидни средства.

Управителният съвет на ЕЦБ се събира днес, за да обсъди възможността за увеличаване на тавана на финансиране на гръцките банки чрез механизма за спешна ликвидност ЕЛА.

Президентът на ЕЦБ Марио Драги уверил вчера лидерите от еврозоната, че централната банка ще направи всичко необходимо, за да подкрепи гръцките банки до извънредната среща на върха в неделя.

Въпреки наложените лимити обаче, властите в Гърция обмислят да предоставят допълнителна сума от 120 евро на пенсионерите, които нямат карти за теглене на пари от сметките.

Очаква се Асоциацията на гръцките банки да предложи на правителството на пенсионерите без карти да се даде възможност да получават по 240 евро седмично от банковите им сметки.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До БГ Бачкатор 10Като си мързелив и некадърен, толкова заслужаваш.
14
0
 
1
 
! Отговори
Do 1 преди 8 години
В криза гръцките пенсионери получават по 240 евро седмично.... смятай!------------------------------------------------------------------------------------------------Това не е безвъзмездна помощ. Хората не могат да ползват заплати/пенсии/спестявания. Все едно да ти дават от пенсията на части. Банката решава колко ще харчиш.
13
0
 
1
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
Тия глупави европейци не знаят ли че още преди месец Националната банка на Гърция се реформира и съответно новото и име е Бурканбанк. ***, това да не ви е КТБ!
12
1
 
1
 
! Отговори
vdch преди 8 години
Докато някои викат ОХИ МОХИ олигарсите си изтеглиха парите с надеждата един ден да изкупят час от обезценените гръцки активи. Лъвския пай естествено ще го прибере Тайния интернационал, ама така е навсякъде.
11
0
 
2
 
! Отговори
Ванко преди 8 години
Дълг,търг,острови,Европейска свободна зона
10
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страшното настава като започнат банкоматите да казват OXIОдисей 1
9
1
 
11
 
! Отговори
БГ Бачкатор преди 8 години
Днес ходих до банкомата да ми пусне 60 евра, ама банкомата ми вика сметката ти е празна, ти да не си грък у криза та искаш 60 евра.
8
3
 
16
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Тоя Ципрас много точен, значи. Ей на, каза, че в понеделник ще има споразумение и се споразумя. Каза, че банките отварят в сряда и ги отвори. Сидеров сигурно горко съжалява, че не се е родил грък ,там поне можеха повече да му повярват, но като се знае какъв "патриот" е може скоро да се прекръсти на Волаки Сидеракис.
7
5
 
15
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
България ако излезе от ЕС ще настанат времена подобни на 90-те. Сега поне ЕС дава пари и има някакви изисквания.
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато почна кризата властите в Гърция се опитаха да накарат малките магазини и таксиметровите шофьори да издават касови бележки, последваха масови стачки и властите се отказаха.
5
4
 
6
 
! Отговори
кк преди 8 години
Снощи чух най-смисления коментар за кризата в Гърция: Двете страни / ЕС и Гърция / търсят формула, според която и едните и другите да се изребчат като победители. Намерят ли я, веднага ще подпишат споразумение.ЕС няма да си позволи главоболията, които ще го последват от излизане на Гърция от Еврозоната и от ЕС. Просто не е готов. Гърция има твърдата подкрепа на САЩ, защото оставяйки в ЕС с много компромиси, следват Италия, Испания, Португалия. Това допълнително напрежение е изгодно за САЩ.
4
0
 
11
 
! Отговори
сиртакис преди 8 години
Ципурас да направи референдум с питане:1. Съгласни ли са гърците да плащат данъци НЕ ! ДА ?!
3
1
 
8
 
! Отговори
999999 преди 8 години
Може и над месец да мине , не му ли дадат пари на Ципрас /лошите и омразни европейци , дето вече не искат да ги хрантутят/ , ще си национализира най-вероятно едни 140 млрд в банките . И това няма да са парите на уж омразните олигарси и милионери / за 6 месеца нищо не направи Ципрас , да вземе от тях , това което се полага за държавата/ , а отново потърпевши ще бъдат обикновените хора пс - Ципрас и Варуфакис - май ще се окаже ,ч е са назначени от САЩ
2
6
 
7
 
! Отговори
фактите преди 8 години
зависи , какво ще стане до петък , топката е в ръцете на Ципрас проведе един безсмислен реферрендум да ги беше попитал хората нещо по-свястно ЕС може без Гърция , нооооооооо гърците няма да искат да напуснат ПС - За справка - русофил съм , и съм за излизане на България от ЕС -то
1
6
 
11
 
! Отговори
Edin преди 8 години
В криза гръцките пенсионери получават по 240 евро седмично.... смятай!