27 са загиналите при бомбената атака в Турция

Атентаторът камикадзе е бил от "Ислямска държава"
Обновена: 20 юли 2015 15:22 | 20 юли 2015 14:32, Елка Василева
63
27 са загиналите при бомбената атака в Турция
Снимка: БТА

Двадесет и седем души загинаха и към 100 души бяха ранени при бомбено нападение в град Суруч, Югоизточна Турция, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Около 12 часа днес бе извършено терористично нападение в град Суруч, окръг Шанлъурфа. Според първоначалните сведения 27 граждани са загинали. Опасяваме се, че броят на жертвите може да се увеличи, се казва в изявление на вътрешното министерство.

Още по темата

В момента продължава лечението в болници на около 100 ранени, се посочва още в текста.

В изявлението се казва, че силите за сигурност са предприели необходимите мерки за сигурност.

Смята се, че атентатор камикадзе от джихадистката групировка "Ислямска държава" е извършил нападението, информира Хабертюрк.

Експлозията стана в двора на културния център Амара, в който се е състояла конференция. Най-малко 300 членове на Федерацията на младежките асоциации на социалистите са се намирали в културния център. Те са участвали в лятна акция за подпомагане на възстановяването на сирийския кюрдски град Кобане, съобщиха турски медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
2
 
6
 
! Отговори
999* преди 8 години
Спомняте ли си , 99 г. , турското общество беше толкова разядинено.И как тогаво всички се обедениха.Незнам какво целят тия актове,но при всички положения - при този политически хаос - вместо да дестабилизира страната ефекта ще е точно обратен. Турция е пример, че невъзможните неща стават възможни!Онези които искаха да свалят Ердоган , и правеха какви ле не кампании... в момента му дават добър ход. Именно - с поголяма власт да управлява една обединена Турция!
28
2
 
6
 
! Отговори
нед преди 8 години
На главната страница -"Путин като поп икона"... а тази свръх-важна новина трябва да я търся по странички и раздели.АДМИНИТЕ !? това нормално ли е ? мислите ли че това не ни засяга - ИД вече е започнала да гърми до Гъ***ът ни !пука ми на шлифера че имало пръстени с путин - преметете новината за главна.
27
0
 
12
 
! Отговори
Кадир преди 8 години
Има ли на едно място кюрди,араби и техните демократи американо-юдеите стойте надалеч защото там се гърми и трещи!Някой иска да насъска Турция да влезе в бездънната Сирия,там просто турците няма да победят защото трябва да воюват със всичките като почнете т Б.Асад,кюрдите и невидимите терористи.Противника ти не ли на открито той е непобедим,но Турция няма да се хване на провокациите и евала на г-н Путин той беше един от първите се обадили за съболезнование
26
5
 
12
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Атентатите са патент на комунистите!Преди 100 год. арабите не са си и помисляли за терор, когато болният мозък на Ленин оливаше всичко в кръв.Нашите червени главорези не останаха по- назад:Спомнете си църквата Св.Неделя Април 1925г. 500 убити, едни от най уважаваните!Убити от предателите на родината ни- комунистите.
25
13
 
16
 
! Отговори
до ястреб преди 8 години
Оня ден ти казах да не ти лае много устата, щото ислямските ви братчета ще ви дойдат за семейна сбирка и те взеха, че не закъсняха много.
24
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БРАВО БРАВО БРАВО, МНОГО СЕ РАДВАМ, ОФИЦИАЛНА ТУРЦИЯ ПОДКРЕПЯ И ВЪОРЪЖАВА ТАЗИ *** В СИРИЯ, ЕТО ГО И РЕЗУЛТАТЪТ. С ТЕХНИТЕ КАМЪНИ ПО ТЯХНАТА ГЛАВА.
23
2
 
24
 
! Отговори
защо? преди 8 години
Защо ИД разполага с повече американско оръжие, отколкото Ирак, кюрдите и сирийците, взети заедно?
22
29
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Споко братя българи, споко, не се вълнувайте! Турция от 30 години живее с бомбени атентати, терористични нападения и пр. Ще се справим! Но не злорадствайте, защото на България и трябват само три подобни атентата и ще клекне като камила пред дюня!Ястреб
21
26
 
10
 
! Отговори
555 преди 8 години
суперр 27 кюрди по-малко. в този край освен кюрди друго не живее. турците знаят как да се отърват от тях и сега е момента. МНОГО ХУБАВА НОВИНА
20
36
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почна се! Скоро знамето на джихада ще се развее над Истанбул! Аллах Уакбар!
19
8
 
23
 
! Отговори
бинчо преди 8 години
епа нормално,Турция взе да завива твърде много към Москава и големия бат САЩ ги наказват,и на *** вече е ясно че ИД изцяло се спонсорира от САЩ
18
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам чувството, че този път ИД настъпаха мотиката. Турската армия не е като американската, дето куцо и сакато може да се мотае с камера и да пита "вие що ги биете".
17
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ислямът е мирна религия."
16
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ястребчо, скоро мечтата ти Турция пак да стане част от една по-голяма империя може и да се сбъдне ахахаха
15
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименЗагиналите са също нормални хора. Никой не е застрахован срещу това.
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрънкането на оръжие не плаши джихадистите, така че стига сте разправяли басни за армии и за ликвидирането им. То ако ставаше така, ИД вече щеше да е разбита.
13
3
 
16
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Доста тъжно. А Ер Доган ще си прави пас, щото са кюрди помнете ми думата. Аз съм за вариант, че е поръчка от сащ, за да ги пуснат турците до летищата си, в замяна на помощ. Способни са, не е за пренебрегване!
12
2
 
20
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Тия *** камикадзета са напаст и то каква.
11
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Накрая турците ще влязат в Сирия и ще размажат и Асад и ИД."Ахахахах много се размечта, видяхме резултатите от международната коалиция- нулеви. Сега ще станат две нули.
10
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма как турската башибозушка армия да смаже някой, когото финансира.