27 са загиналите при бомбената атака в Турция

Атентаторът камикадзе е бил от "Ислямска държава"
Обновена: 20 юли 2015 15:22 | 20 юли 2015 14:32, Елка Василева
63
27 са загиналите при бомбената атака в Турция
Снимка: БТА

Двадесет и седем души загинаха и към 100 души бяха ранени при бомбено нападение в град Суруч, Югоизточна Турция, съобщи турското министерство на вътрешните работи, цитирано от телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Около 12 часа днес бе извършено терористично нападение в град Суруч, окръг Шанлъурфа. Според първоначалните сведения 27 граждани са загинали. Опасяваме се, че броят на жертвите може да се увеличи, се казва в изявление на вътрешното министерство.

Още по темата

В момента продължава лечението в болници на около 100 ранени, се посочва още в текста.

В изявлението се казва, че силите за сигурност са предприели необходимите мерки за сигурност.

Смята се, че атентатор камикадзе от джихадистката групировка "Ислямска държава" е извършил нападението, информира Хабертюрк.

Експлозията стана в двора на културния център Амара, в който се е състояла конференция. Най-малко 300 членове на Федерацията на младежките асоциации на социалистите са се намирали в културния център. Те са участвали в лятна акция за подпомагане на възстановяването на сирийския кюрдски град Кобане, съобщиха турски медии.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
23
 
! Отговори
Ха да видим преди 8 години
Са ще видим дали османлиите са това което се хвалят..... 300 000 армия още 700 000 запас.... Пък да вимим.... но мисля че 200 000 идиловци не са за подценяване.... Да не говорим че имат клетки на ид в Балкански държави... Но Нато нали са е заето с Русия.... А в същност опасноста е от друго място...
8
13
 
20
 
! Отговори
Генерал Гадорян преди 8 години
Интересно атентатора турчин ли или арабеска? Но е факт че конфликта се разраства. Накрая турците ще влязат в Сирия и ще размажат и Асад и ИД. Знаете каква сила е турската армия.
7
3
 
20
 
! Отговори
Ангел преди 8 години
Жалко за кюрдските младежи които са загинали....Това е то-ислямистите на Ердоган подкрепят ИД.Турското разузнаване ги въоръжава (имаше видеоклип за това точно преди изборите).И ги насъсква срещу кюрдите.Загиналите са кюрдки младежи които са планирали да помогнат на сънародниците си срещу диваците.Естествено кюрдите това няма да го забравят....
6
8
 
26
 
! Отговори
Туркия ке падне преди 8 години
Турция активно подпомага ислямистките групировки в Сирия и Ирак. Ердоган си мечтае да разшири Турция на юг като вкара войски под измислен предтекст на сирийска територия. Една от причините за кървавата война в Сирия е именно подкрепата на режима на Ердоган за ИД и "опозицията в Сирия". Вижте в нета снимки на чисто нови джипове с монтирани картеченици, които всеки ден напускат тяхната граница.
5
1
 
32
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Сега ще видим как НАТО защитава... :))
4
7
 
16
 
! Отговори
BILLI Kid преди 8 години
Не даваха да ползват летищата им за военни самолетни атаки над Сирия и Ирак е наааа ви!Гледайте само колко бързо ще ги заболи и дострашее и ще разрешат на НАТО!
3
15
 
6
 
! Отговори
BILLI Kid преди 8 години
Нека им!!! Така им се пада! Като приютяват всички сирийци! Половината от тях са дезертирали камикадзета, спящи атентатори, убий и какви ли не!
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 2Не са много невинни.Помисли си коя партия играе тайно с ИД?Колко десетки милиона си пусна гласчето са тая партия?Нещата са свързани..
1
9
 
36
 
! Отговори
DA преди 8 години
Тия май не знаят,че не е здравословно да се закачат с Турция!