Гърция и кредиторите се разбраха, парите – потичат

Атина иска да сключи сделката преди 20 август
11 авг 2015 08:21,
13
Гърция и кредиторите се разбраха, парите – потичат
Снимка: Reuters

Гърция и международните кредитори, преговарящи за условията за новия финансов спасителен план, се договориха за финалните фискални цели, ориентирани към първичен бюджетен излишък от 2016 г. нататък, съобщи Ройтерс, като цитира гръцки правителствен представител.

Още по темата

Целите, леко променени от по-предишен базов сценарий, предвиждат първичен бюджетен дефицит от 0,25 процента от БВП през 2015 г., а след това 0,5 процента излишък от 2016 г. - 1,75 процента през 2017 г. и 3,5 процента профицит през 2018 г.

"Целите на първичния бюджет са финализирани", заяви анонимният източник в кулоарите на преговорите между представители на гръцкото правителство и на международните кредитори в Атина.

"Договорено е също така, че няма да бъдат въвеждани нови мерки през 2015 и 2016 г.", добави той.

Гърция преговаря за условията за спасителен план на стойност до 86 млрд. евро. Атина иска да сключи сделка преди падежа на плащането по дълга към ЕЦБ на 20 август.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До българин 9:Дано да се оправят завалиите, че и ние цоцаме от тях.Жената заработва яко в хоризонтално положение в Гърция. Ако не беше тя, щяхме да изпукаме от студ и глад през зимата с децата.
10
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вулгари, там където е текло пак ще тече. Анадън му?А сега юруш да берете маслините.
9
1
 
2
 
! Отговори
българин преди 8 години
До ХХЛ:Ако "Ципрас умее да се пазари", то аз съм трамвай. Самите гърци си изчислиха, колко десетки милиарда ДОСЕГА са стрували "уменията" на Ципрас на ОБИКНОВЕНИТЕ ГЪРЦИ. Единствените печеливши в Гърция са ГРЪЦКАТА ОБИГАРХИЯ, която Ципрас брани от западната й конкуренция.
8
4
 
1
 
! Отговори
българин преди 8 години
До заря:Айде, ако обичате, гърци и гъркомани да не ми дрънкате и драскате за "европейско семейсто", защото у вас няма НИЩИЧКО "европейско" - вие сте изпълзели от Етиопия - Африка и нравът ви е помиярски. Освен това, тапирът, кйото е написал заглавието, СИЛНО се е изхвърлил, че парите "потичали". Такива "информации" - че се били споразумели, гърците пускат за не знам кой път вече. Пари ще "потекат", НО, главно за да могат гърците да ВРЪЩАт по нещо на ЗАПАДНИТЕ БАНКИ. Гръкцият рахатлък свърши.
7
0
 
2
 
! Отговори
аз преди 8 години
Говори се за 86 милиарда. ПРеди малко четох , че Германия е спестила 100 милиларда само от лихвите по облигации през последните 5 години заради Гръцката криза. Явно като се тегли чертата печалбата е добра :)
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дано, ама надали!
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Охаааа, пак почва лентяйството и обедните почивки за сън, а? Идилия
4
2
 
5
 
! Отговори
ХХЛ преди 8 години
Ще потекат парите я, като Ципрас умее да се пазари!При нас подовите постелки могат само да търкат чуждите кални обуща.
3
7
 
4
 
! Отговори
буахаха преди 8 години
Наскоро даваха един репортаж за хора, които отиват при лихвар, взимат парите, подписват и след две седмици разбират, че са подписали не за 5 а за 50 хил. Евро. Та същото е и с гърците.
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е-ех! парица е царица!
1
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ ЕДНА БАНКОВА СМЕТКА В ДРУГА А ЗА МАЛЯКИТЕ ОЩЕ ЛИХВИ НЕ 4Е СИ ПАДАМ ПО БАНКЕРИТЕ АМА ГЪРЦИТЕ СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ