Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени

Турското президенство излезе със спецобръщение към медиите
1 яну 2016 22:00,
228
Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени
Снимка: Reuters

Турското президентство заяви, че изказването на президента Реджеп Тайип Ердоган за системата на управление в Хитлерова Германия е било интерпретирано погрешно и че той не я е давал за пример за ефективна президентска система, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Метафората на Ердоган за Хитлерова Германия бе изопачена от някои новинарски източници и бе използвана в точно обратния й смисъл", посочва турското президентство в изявление.

Там се допълва, че изказването му е имало за цел да покаже, че изпълнителната президентска система може да съществува в унитарна държава и не зависи от наличието на федерална система на управление.

"Нито президентстката, нито парламентарната система е гаранция срещу злоупотребата с власт", заявяват от турското президентство.

"Ако със системата се злоупотреби, това може да доведе до лошо управление, имащо за разултат катастрофи като в Хитлерова Германия. Важното е да има справедливо управление, което да служи на страната", се казва в писмото.

"Неприемливо е да се твърди, че Ердоган е представял Хитлерова Германия в положителна светлина", допълват от турското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анадолския комунисто-фашист и мюсулманин ми се струва че е време да си свие сармите.
32
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Справедливо управление може да има само ако се прави от чисти хора, а Ердоган е един мръ'сник. Всеки който дава за пример Хитлер или Меркел има сериозен пройлем в главата.
31
2
 
12
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Да, усетиха че е направил гаф отново и сега ще мажат. Колкото и да мажат то онова нещо си мирише, пък тоя бая купчинка от него вече заформи. Та май ще се пуска водата и в канала. Само кюрдите ще ги отправят тея нагли ци. Гани
30
0
 
10
 
! Отговори
:-D преди 8 години
ЕрАдолф каза, каквото каза, а PR-ите му се усетиха и замазват :-D
29
2
 
7
 
! Отговори
Айн цвай преди 8 години
Искал е да бъзикне Путин ама сам се излага
28
1
 
20
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Аха значи криво сме го били разбрали новия анадолски фюрер и не искал това да каже само ,че политиката която води силно намирисва на велико турски претенции та се чудя дали самия той не се вижда и като султан със сва$тика на ръкава.
27
19
 
11
 
! Отговори
до заключението преди 8 години
преди 3 часаНа много български турци бяха дадени възможности да учат и да се реализир==========Хайде, стига ! Възможност за реализация имаше но към отделни отрасли и професии. Каймака и писалковите направления бяха изключително за българи , внуци на борци против фашизма и капитализма , зори и да са некадърни. Видяхме го.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходих аз на уроци. Но тва е защото съм малък още. Пиянче...
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
161.Българите са прогонвани още от турските кланета и завладяването на Балканите .Преди 25г друга българска интелигенция напусна - " демократичното бъдеще ". България обезлюдя с други 3 милиона !Пиша от друга държава !
24
2
 
12
 
! Отговори
до кери преди 8 години
Защото сега образованието е бизнес , колкото повече учат , толкова повече печели университета. Сега най-умните деца заминават да учат директно в чужбина, а бройката на студенти е много по - голяма . Пълна плява, затова и сега има ограда пред университета , да не влезне някоя овца , че и тя лекар ще стане.Че сложи си ръката на сърцето и си кажи каква оценка изкара на изпита , колко пъти пробва ? Недей обвинява държавата , защото даже малцинствата влизаха с по-ниски оценки, имаше такава политика
23
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 8 години
Както и е завинаги, думите от хитлеровската Германия са привличат няколко "такива" хора.
22
2
 
9
 
! Отговори
до кери преди 8 години
Ходиха на частни уроци и се готвиха с години. Това ,че си отличник в гимназията нищо не означава. Ти колко пъти се пробва да влезнеш? Не ми се оправдавай само , че понеже си била от малцинствата, айде недей моля те. От по-малките населени места с години неможеха да влезнат медицина, защото небяха на нивото на други , които ходиха на уроци и тн. След демокрацията нещата се промениха, ако преди с 5,5 на изпита и 6 диплома неможеш да влезнеш , сега с 3,5 се влиза и знаеш ли защо ?
21
0
 
14
 
! Отговори
до кери преди 8 години
Кери не се оправдавай , че не си успяла да влезнеш еди къде си щото си била еди каква си . лесно е да се оправдаеш по този начин и това ,че само на комунистите децата са учили са пълни глупости. тия врели некипели да ги разправяш в турция на ислямистите да реват. недей на нас ги обяснява. специано пък за медицина , генетика и инженерни специалностти никога не е имало ограничения. Но се влизаше много трудно. А ако си от някое село направо нямаш шанс. Хората по поне 3 пъти се пробваха за медицина.
20
0
 
4
 
! Отговори
преди 8 години
Аааа бритчед, моля те не се халосвай! Първо така, после не така. Като палачинка са обръщаш.
19
0
 
0
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Еееее.хайде сега не търси телето под вола,може да съм *** ,ама съм чак пък китайските хороскопи,какви роботи,какви пет лева,май много филми за ужаси и извънземни си гледал...Пий хапчета и не се взимай толкова насериозно
18
0
 
1
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Въпросът ми бе до 119
17
0
 
1
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Е що заставаш зад ,а не пред тях...отговорът ти може би ще бъде твърде неразбираем.
16
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 8 години
Този на снимката е новия хитлер или може би му се иска.атом
15
2
 
5
 
! Отговори
Сидер преди 8 години
Този е много мръсен вес, трябва да се внимава с него. Да бъдем осторожни!
14
4
 
4
 
! Отговори
Маймуната преди 8 години
Българите и турците от векове обитават тези земи,Територията се нарича България,държавата също,това е всичко което имаме.Останалото зависи от нас самите.Ако позволим на една част от тази народност да залитне към друга държава естествено е,че застрашените,ще потърсят опора в някаква друга. По този начин ние сами по себе си се превръщаме от остров на стабилност в огнище на нестабилност.Решението е мъдрост и търпение.