Хитлерова Германия пример за Ердоганова Турция

Досега той залагаше в примерите си на страни с президентски системи
1 яну 2016 18:00,
120
Хитлерова Германия пример за Ердоганова Турция
Снимка: Reuters

Турският президент Реджеп Ердоган, който претендира за конституционни промени с повече президентски пълномощия, посочи в свое интервю Хитлерова Германия като пример за ефективна президентска система, съобщи Ройтерс.

Досега той залагаше в примерите си на страни с президентски системи като САЩ, Франция или Русия.

При завръщането му от посещение в Саудитска Арабия късно в четвъртък Ердоган бе запитан дали подсилването на президентската институция с изпълнителни пълномощия е възможно при запазване на единната структура в държавата.

Той отговори: "Вече има примери в света. Можете да видите един от тях, като погледнете Хитлерова Германия. Има и по-късни примери в различни други държави".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54 Впрочем как няма за хамериканските граждани визи за у нас, а за наши граждани има за у Хамерика? А?
36
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 54 Къде се редят руснаците на опашка? Пред посолствата за визи?И сега Шкубата ли го играеш? Може ли да си толкова жалък лъжец?
35
3
 
10
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 46 И аз мр.азя турците в червата,но е факт,че там се произвеждат и качествени стоки-повечето в дъщерни компании на световни лидери и известен брой големи местни.Останалото е ***,сравним с масовия китайски,че и по-зле.Като си знаем финансовото положение,естествено у нас идва ***.
34
5
 
12
 
! Отговори
до 36 преди 8 години
При рязка смяна на Менюто се получават тези Аномалий в Човешкият организъмПредвид Завръщането му от Саудитска АрабияОТ БАКЛАВАТА ЛИ ЩЕ Е ИЛИ ОТ КУСКУСА ЗА КАМИЛИТЕ незнамПросто трябва да се търсят причинителите на това АНОРМАЛНО ДУШЕВНО РАЗСТРОЙСТВОГлавен доцент ИвановДиспансер за паранормални-психични отклонения
33
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ало, червените цър..вили, само преди месец го хвалехте, колко е прозорлив и умен, как щял да подпише за "паточка" с ушанките, а ние сме били прости...Долна червена и,з,м,е,т!
32
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Василеввсъщност турция се поддържа от американците, за да дразнят русия. иначе отдавна константинопол да е станал руски курортен център!
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 47Муахахахахахах...Тя Русия да знаеш как се натиска да влезе в ЕС..Муахахахахаха... Няма такъв т.ъпанар като теб!
30
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тихомир томовглупости на търкалета! хитлер е бил изключителен патриот, германците са го избрали съвсем демократично и направил всичко възможно германия да стане първа икономическа и военна сила в европа! сащ дължат на германия това, което са. включително и космическата им програма! докато ердоган е дребен мошеник с жалка дребнава душица и ще срине турция, само за да си избие комплексите си за малоценност!
29
6
 
18
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Емоциите ви заслепяват и не виждате. че Турция е една индустриализирана държава със селско стопанство и самостоятелен военно-промишлен комплекс!Регионална сила, която иска да играе все по голяма роля, след като бяха сринати арабските диктаторски държави!Сирия е толкова важна страна за Турция, колкото и за Русия!България има редкият шанс да сближи своите интереси с Русия и да извлече много положителни икономически изгоди!Интересите са много важно нещо!!!Агент Стю Алекзандър!ЦРУ!!!
28
17
 
5
 
! Отговори
До 30 преди 8 години
Руски гъ..лиз ец, започна разпада на "империята на злото", която цял живот ти е плащала за да я венцеславиш!Турция скоро ще е в ЕС, за разлика от "средновековната монархия-Русия"
27
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига с този мит, че турция имала силно производство. Турция е нищо, произвежда само ***. Видя ли на етикета - Произведено в турция, веднага го захвърлям. Турска стока никога не си купувам, защото турската стока е гаранция за некачествен продукт. Ако някой ми подари турски продукт, ще го дам под съд за обида.
26
1
 
8
 
! Отговори
toi преди 8 години
АРБАЙТ МАХТ ФРАЙ РЕЧЕ СУЛТАНА И ОРДИТЕ ТРЪГНАХА С БОДРА КРАЧКА ЗА ПЕТЪЧНАТА СИ МОЛИТВА.
25
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя фес да се благодари на Сталин, че Хитлер не затри държавата му преди 70 години.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кюрдНие си имаме независима държава бре, кьорпе!Ти подстрекаваш към война ли?------Не че нещо да защитавам кюрди или турци, но България не е независима държава. България е васален протекторат на САЩ и това не се крие дори от Българските управници които наричат Вашингтон "началниците".
23
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ненормалник, трябваше арабската пролет да го хване и него.
22
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция печели все по-голямо уважение.Икономиката и скоро ще надмине тази на Русия,Произвеждат всичко и много качествено; храни, лека промишленост, тежко машиностроене,коли,електроника...самолети-едни от най модерните бойни самолети .....А някои у нас само се присмиват и плюят! Комунисти, атакисти, псевдо войводи ...
21
3
 
2
 
! Отговори
Чавка до 23 преди 8 години
Независима държава а?
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турция стана трън в очите На Света ВасилевДОРИ И НА СВОИТЕ СЪЮЗНИЦИХибридната война на Плевнелиев ще да е Виновна
19
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кюрдите са велик народ. Те са последните, които не са се освободили от турско робство вече 900 години се борят за свобода! Да живее република Кюрдистан!
18
4
 
15
 
! Отговори
ДЕЛИОРМАНА преди 8 години
Ердоган е нагъл профан! Ще скапе Турция до нвузнаваемост!