Нов ужас край гръцките брегове – 8 деца се удавиха

Издирват се още десетки сред вълните на Егейско море
Обновена: 28 яну 2016 12:59 | 28 яну 2016 12:55, Елка Василева
53
Нов ужас край гръцките брегове – 8 деца се удавиха
Снимка: архив, Reuters

Голям морски инцидент край остров Самос причини смъртта на 14 нелегални имигранти, 8 от които са деца - три момиченца и пет момченца. Гръцката брегова охрана издирва още 20 души сред вълните на Егейско море.

До момента не се съобщава какви са причините за новата бежанска трагедия, но местни жители споделят, че гледката на осемте детски телца е мъчителна, пише GRReporter.

Още по темата

Местните власти са обявили тревога в сряда вечерта, когато на брега около Кокари е бил намерен мокър изтощен мъж. Единственото, което е могъл да каже на спасителните екипи, е било, че е пътувал с лодка от Турция, но не е знаел нито колко хора са се намирали на нея, нито къде точно се е обърнала. Спасителната операция започнала веднага и в нея участват кораби на гръцката брегова охрана и на FRONTEX, както и един хеликоптер.

До момента са спасени 10 души, които се намират в състояние на шок и не могат да дадат информация нито за броя на пътниците, нито за причините за обръщането на лодката.

Междувременно организацията “Лекари без граница” алармира, че около 35 на сто от имигрантите, които пристигат в Гърция са деца и често пъти лодките с бежанци приличат на детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГърциямигрантиСамос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хората са си хора, ама тия нямат интегриране, те си имат свой си свят и искат да живеят в него, но да си го пренесат на друго място.Има толкова много мюсюлмански страни а те отиват в християнските...
14
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден идват между 5000 и 30000 "бежанци".Един път месечно се давят 2-3 броя.Това е нуличка със запетайчица последвана от много нулички и накрая една единичка (0,00001 или нещо подобно) от общият брой. От задавяне с храна и грип в ЕС умират повече.
13
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега бройката на терористите, ръгащи и изнасилващи цивилизовани европейци, намаля с 8, а защо не и с повече!
12
6
 
27
 
! Отговори
Европа преди 8 години
Дай боже такива ужаси всеки ден!
11
33
 
10
 
! Отговори
Ники преди 8 години
спрете се бе хора! дечица са умряли, мир на душите им...не са виновни те, че са тръгнали към по-добро...
10
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нов ужас край гръцките брегове - НЕЛЕГАЛНИТЕ ЕМИГРАНТИ НАПИРАТ БЕЗСПИРНО КЪМ ЕВРОПА !!А баба ти (з)Ел.ка, или който стои зад този прякор, се опитват да ни разплачат от умиление.В Германия признаха: 70-75 процента от "бежанците" са мъже на възраст от 18 до 45 години !!
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде сега родителите им да ги съдят, за дето са качили децата си на незаконна лодка, извршваща нелегален превоз
8
0
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сам не разбрах от какво бягат, като в Турция война няма
7
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия деца лежат на съвестта на Меркел. В случая тя е като морска сирена от митологията - седи в Германия и припява "Елате повече!", а те, омаяни от гласа й, тръгват през морето и се давят.И забележете: първата вълна беше от 70% млади мъже. Втората вълна е от 35% деца. Нещо да ви говори това? Хайде сещайте се.
6
2
 
28
 
! Отговори
! преди 8 години
съжалявам че ще го кажа ама.... поне рибите ще имат храна ....в евтропа не ги искаме да си оправят тяхната градинка, а не да идват да вземат от нашата на готово!
5
1
 
47
 
! Отговори
Orban преди 8 години
И кое му ужасното? Защо не си стоят на мирно и тихо в Турция, а отиват на готово в Европа? За да колят, взивяват и изнасилват ли?Ай cиктиp вече с тия драми!!!
4
2
 
4
 
! Отговори
Kir преди 8 години
Pic Pic
3
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох, олекна ми като разбрах, че са били не какви да е деца, а бежанци!
2
2
 
23
 
! Отговори
ксенофоб преди 8 години
грях ми на душата.....ама само осем ли :( ???
1
2
 
48
 
! Отговори
<><> преди 8 години
Тия сами си хвърлят децата да се давят за да каже Европа "Ето , горките бежанци какви жертви дават за да дойдат тук" и Меркел да каже "Длъжни сме им" ! Няма да се учудя и че вземат децата с тази цел ! На сушата така правят мятат ги като парчета месо пред медиите !