Пламъци, сълзотворен газ и "Молотов" в Атина

Сериозни сблъсъци избухнаха и в град Солун
4 фев 2016 15:24, Елка Василева
40

Снимка: Reuters

Сериозни сблъсъци между анархисти и членове на полицейските отряди за борба с масовите безредици почти разтуриха грандиозното стачно шествие в Атина. На площад Синтагма пред гръцкия парламент има пламъци, сълзотворен газ и дим от петролни бомби "Молотов", пише GRReporter.

Сблъсъците продължават в централната част на Атина – между улиците "Стадиу" и "Песмадзоглу", както и в квартал Ексархия.

По-рано неизвестни нападатели нанесоха побой над журналист от общинското радио "Атина 984", който отразяваше стачните протести за медията. Журналистът е откаран с линейка в болница със следи от удари по цялото тяло.

Сблъсъци има и в Солун, където бяха ранени двама зъболекари – участници в стачното шествие. По-рано протестиращите фермери се опитаха да съборят с трактор желязната врата на министерството за Македония и Тракия.

В стачката участват представители на всички професионални групи от държавния и частния сектор, работещите на свободна практика, фермери, таксиметрови шофьори, безработни и пенсионери. Показателно е, че в редица големи градове като Солун, Лариса и други са затворени всички търговски обекти и заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Гърциясблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
26
 
! Отговори
жеко преди 8 години
за да се променят нещата се иска сила и саможертва а не само скандирания
1
14
 
12
 
! Отговори
Полицай преди 8 години
Малееее как искам да ме командироват там сега. Много ще помогна на гръцката полиция.