Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март

Едва 1/4 от родните резервации в почивните дни били отказани
4 мар 2016 07:45,
116
Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март
Снимка: Reuters

Продължилата месец и половина стачка на гръцките фермери на ГКПП Кулата-Промахон не отказа хилядите българи, които поеха към южната ни съседка за 4-те почивни дни.

Колоните от леки коли бяха в сряда вечерта и в четвъртък до обяд. Малко хора са отказали резервациите си, а някои са изчакали вдигането на блокадата, за да потърсят оферти в последния момент.

Причината е, че резервациите са направени през януари и повечето туристи не са ги отказали, за да не загубят даденото капаро.

Още по темата

"Возя група за сравнително голям хотел на Халкидики. Собственикът ми е познат и ми каза, че няма отложени резервации за нашите почивни дни", коментира пред "24 часа" шофьор на микробус, който в сряда следобед премина с 10-ина туристи през ГКПП Кулата.

"Направихме си резервацията през интернет преди 10-ина дни. Тогава стачката на гърците беше в разгара си, а и нашите превозвачи блокираха за седмица пункта и за леки коли. Обадихме се в хотела да я отменим. Бяхме превели половината сума, като се разбрахме да ни върнат част от нея.

В неделя обаче пак се обадихме да потвърдим, ако има свободни места, и нямаше проблем. Дори ни предложиха 1 нощувка безплатно на 2 март и затова тръгнахме", обясни Красимир Стоилов.

Той допълни, че по това време в Гърция хотелите не са натоварени и собствениците били склонни да правят големи отстъпки. Много българи с предварителни резервации до последно не са ги отложили, надявайки се, че блокадата ще се вдигне.

"Щом разбрахме, че времето се затопля, стана ясно, че гърците няма повече да стоят с тракторите на Кулата, защото ги чака полска работа. Рискувахме и сега ще минем спокойно границата.

Заради проблемите, които създадоха, искахме да ги "накажем" и да не почиваме при тях, но пък щяхме да изгорим с около 500 лв. Платихме на наша агенция, но се придвижваме със собствен транспорт до Касандра, а не с автобус. За лятото обаче се заричаме, че ще търсим друга почивка", казват мъж и жена от Пловдив.

Не крият, че са почивали в Гърция и са оставали доволни - и от цените, и от обслужването. Техни приятели обаче се ядосали и след като блокадата се затегна около средата на февруари, отменили резервацията си, като загубили 20% от платеното.

Все още няма окончателни данни колко българи, планирали 3-дневна почивка в Гърция, са се отказали, но по предварителни данни на туристическите агенции са около 1/4 от резервациите.

Наблюденията на граничните полицаи показват, че трафикът за Гърция е нормален за такава серия от почивни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам защо като стане дума за нашето море, всички изтъкват негативите на мутренските хотели.Навсякъде в страната има домашни хотелчета и къщи за гости.Обслужването в тях няма нищо общо с това на Сл.Бряг и мутренските кочини.
48
7
 
19
 
! Отговори
.. преди 8 години
Ne narod, a mursha
47
15
 
26
 
! Отговори
тцтцц преди 8 години
*** НАРОД ейййй,какво не им хареса в родината??????? а отиват да пълнят гушите на чужденците,до ония ден България загуби милиони левове само заради тия мързеливи гърци дето живеят само със нашите пари и без да бачкат,а нашите ГОРДИ ВЕЛИКИ БЪЛГАРИ хукнаха пак да им пълнят джобовете!
46
21
 
6
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Не сравтявайте разкошните сомплекси по нашето море с гръцките коптори. Просто ставате жалки...
45
9
 
27
 
! Отговори
Кофти материал преди 8 години
Един бойкот не можем да направим, какво остава с този човешки материал държавата да вдигнем на крака. Спасявайте се кой където може, България е в предсмъртна агония.
44
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ми е ясно писанията на подобни статии.Всеки е свободен да избере къде и как да почива.И това няма нищо общо с родолюбието.Аз обичам родината си но не обичам българските "бизнесмени" защото те самите така са си "постлали",и аз избирам да не им пълня гушите.
43
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Софиянците за мене не сте истински българи вие сте ненормална гадна гад
42
3
 
2
 
! Отговори
Алоо преди 8 години
До xнихилистите да спрат да реват и слагат всички под един знаменател нали ви казах да се лекувате от тази болест НИХИЛИЗЪМ
41
0
 
25
 
! Отговори
маринов преди 8 години
И сега, ако някой каже, че "случайно" блокадата бе свалена преди дългия уикенд... Това беше отдавна ясно, че ще се случи, защото хотелиерите щяха да ограничат изкупуването на продукцията на фермерите, а грък гръку да вади око не иде. Византийска работа.
40
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Погледнете по телевизията хората по света какви курорти имат и как се държат с туристите . Нашите гледат на туриста като ходещо портмоне . Ако може да си плати почивката и храната и да се маха от хотела . Тази работа не става с агитация по медиите . Тука у нас ще почиват само хората без пари .
39
9
 
8
 
! Отговори
ЕТО ОТКЪДЕ преди 8 години
До Анонименмогат да компенсират загубите от стачката на гръцките фермери ами като глобят продажниците ходили след това на курорт в гърция и следващия път тия повече ще се ослушват преди да решат да ходят
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На пишман "патриотите" по-долу ще кажа че ако хотелския ни бизнес ни беше като този в Гърция хората щяха да си стоят тук. Но само като чета комантарите става ясно че това няма да се случи скоро. (На мазните "рекетьори" клиентите са им виновни). На тия дето още не са разбрали да им е ясно че клиентите се привличат, а не са крепосни селяни които да "цедиш". Айде със здраве и весели празници.
37
4
 
11
 
! Отговори
хаха преди 8 години
"Само" 1 от 4 отказани резервации означава, че 25% от резервациите са отказани. Ако същото се случи тук, платените трoлове ще крещят до небесата. Днес 25%, през лятото 40% ... е, все от някъде трябва да се започне.
36
6
 
28
 
! Отговори
kolo преди 8 години
Българина е два пъти по мързелив от Гръка който не е ходил за повече време да не говори глупости. Да ви подскажа че всички къщи и дворове са подредени и измазани.Българина за съжаление е дота наивен и каквото му кажат не мисли а си кара наизуст.А относно сезона ясно е че доста по привлекателно е Гръцкото крайбрежие. То съпоставка не може да се преви с БГ лайнарника и Бетона.
35
6
 
30
 
! Отговори
x преди 8 години
Съвсем нормално. В България хората свикнаха да мислят само и единствено за себе си, за своите задни части. Това с блокадада мина само с цъкане на езици и толкоз. Нямаме чувство за народност, за общност. Индивидуалисти.
34
6
 
41
 
! Отговори
Андрей преди 8 години
Жалки сме! Гърците ни се подиграват, не ни уважават, ама ние събираме парички да им носим.
33
9
 
35
 
! Отговори
Идиот преди 8 години
Прости, прости, прости софиянци! Защо бре? Гърците ни пикаят отгоре, а вие пак там отивате при първия удобен случай! Смотан офис-планктон софийски!
32
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** народ, който мисли само за себе си. Не го интересува този до него. Какво са 20% загуба пред това да отстояваш правата на собствения си народ. Очаквайте когато отново нямат работа на полето, отнова да затворят границата и то за по-дълго време. Не ви ли е ясно че ни гледат сеира и ни се подиграват, защото сме им ясни като народ-продажници. Гърците са мързелив народ, който през комунизма е свикнал да му се наливат много пари, защото се намира най-близо до комунистическа държава. Изролзват
31
3
 
23
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Изненадан съм !Ние като народ вече сме неспособни да се обединим и да направим, каквото и да било съзидателно. Още повече, че вече 50% от населението на България е небългарско.Царе сме обаче да разваляме работата на другите.Затова сега съм учуден, че не провалихме печалбата на гърците. :)
30
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво значение има, че на някой сънародник му е нанесена вреда на бизнеса, нали това не е нашият собствен бизнес!!! Празник е сега, не ми говорете за солидарност към нашего брата, важното е, че да ни е густо, да пием Узо и мятаме лавраци и ципури! А презрението в очите на тези дето ни ги сервират, какво пък толкова, нали ще се тагнем у фейса с пълни стомаси и ухилени празни тикви от Кавала! Ако помните историята, ще знаете, че именно разединението ни е вкарало в лапите на турците за 500 години!