Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март

Едва 1/4 от родните резервации в почивните дни били отказани
4 мар 2016 07:45,
116
Не сгърчихме гърците – хукнахме да почиваме за 3-и март
Снимка: Reuters

Продължилата месец и половина стачка на гръцките фермери на ГКПП Кулата-Промахон не отказа хилядите българи, които поеха към южната ни съседка за 4-те почивни дни.

Колоните от леки коли бяха в сряда вечерта и в четвъртък до обяд. Малко хора са отказали резервациите си, а някои са изчакали вдигането на блокадата, за да потърсят оферти в последния момент.

Причината е, че резервациите са направени през януари и повечето туристи не са ги отказали, за да не загубят даденото капаро.

Още по темата

"Возя група за сравнително голям хотел на Халкидики. Собственикът ми е познат и ми каза, че няма отложени резервации за нашите почивни дни", коментира пред "24 часа" шофьор на микробус, който в сряда следобед премина с 10-ина туристи през ГКПП Кулата.

"Направихме си резервацията през интернет преди 10-ина дни. Тогава стачката на гърците беше в разгара си, а и нашите превозвачи блокираха за седмица пункта и за леки коли. Обадихме се в хотела да я отменим. Бяхме превели половината сума, като се разбрахме да ни върнат част от нея.

В неделя обаче пак се обадихме да потвърдим, ако има свободни места, и нямаше проблем. Дори ни предложиха 1 нощувка безплатно на 2 март и затова тръгнахме", обясни Красимир Стоилов.

Той допълни, че по това време в Гърция хотелите не са натоварени и собствениците били склонни да правят големи отстъпки. Много българи с предварителни резервации до последно не са ги отложили, надявайки се, че блокадата ще се вдигне.

"Щом разбрахме, че времето се затопля, стана ясно, че гърците няма повече да стоят с тракторите на Кулата, защото ги чака полска работа. Рискувахме и сега ще минем спокойно границата.

Заради проблемите, които създадоха, искахме да ги "накажем" и да не почиваме при тях, но пък щяхме да изгорим с около 500 лв. Платихме на наша агенция, но се придвижваме със собствен транспорт до Касандра, а не с автобус. За лятото обаче се заричаме, че ще търсим друга почивка", казват мъж и жена от Пловдив.

Не крият, че са почивали в Гърция и са оставали доволни - и от цените, и от обслужването. Техни приятели обаче се ядосали и след като блокадата се затегна около средата на февруари, отменили резервацията си, като загубили 20% от платеното.

Все още няма окончателни данни колко българи, планирали 3-дневна почивка в Гърция, са се отказали, но по предварителни данни на туристическите агенции са около 1/4 от резервациите.

Наблюденията на граничните полицаи показват, че трафикът за Гърция е нормален за такава серия от почивни дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е нали тези шфьори изнасят стоки произведени от някой твой сънародник и ти носят портокали и маслини в кварталния магазин до теб, как тогава това е конфликт само между шофьори и трактористи?
28
8
 
14
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Новите просяци на ЕС са хитрите мързеливи гърчоля, които паднаха в капана на великите и всемогъщи англосаксонски корпорации!!!Агент Глен Тейлър!ЦРУ!!!
27
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама и нашите превозвачи са едни шушумиги - на думи и закани са голяма работа, но на дела са абсолютни женчовци, да не казвам по-силна дума. Гърците ги правят луди всяка година, а те правят "контра-блокада" точно по същото време. Смешници...
26
3
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма такъв народ измикярски ... всеки срещу всеки сме ... тук дори роднини роднини мразят ... ей така за спорта ... всеки си гледа интересна ... никакъв ред , никаква съпричастност и любов към ближните ...
25
19
 
14
 
! Отговори
Кирил Софийски преди 8 години
Че това не е конфликт между две държави ! И не бива да става ! Това е конфликт между трактористи и шофьори ! Да си го решават! Чудно защо се опитват и тия и тия да заангажират държавите си в решаването на личните им проблеми ?!?!
24
1
 
31
 
! Отговори
Трактор преди 8 години
Ама защо сега не блокираха границата нашите превозвачи..........само за ден, два.............мушмуроци ...........!
23
9
 
16
 
! Отговори
Ванката преди 8 години
Като хулите хората, защо вие не дадете 300-400 евра за общата кауза "бойкот на гърците"? Ако транспортните фирми има вероятност поне да бъдат обезщетени, на частните туристи кой ще върне капарото? Драскачите от днес.бг ли?
22
6
 
21
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Като сте патриоти, колко чорбаджия-изедника пратиха свои работници патриотично на почивка в България?!Не познавам такъв честен частник!
21
14
 
33
 
! Отговори
ined преди 8 години
На всички хукнали им пожелавам като тръгнат да се връщат да има блокада на границата.
20
8
 
45
 
! Отговори
BOC преди 8 години
Ние не сме нация, ние сме сбирщина от предатели и продажници!
19
4
 
23
 
! Отговори
морски преди 8 години
"..... Русия е велика страна. В нея живеят горди и достойни хора."======================================================9.За това относително богати руснаци ще дойдат под наем в апартаментите на други руснаци и там ще готвят, ядат и пият.Всичко в тези затворени охраняеми комплекси е направено по РУСКИ МОДЕЛ!А бай *** ще чака руснаци в обекта си...нека чака!
18
6
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Типични дупедавци! Ето за това никой не ни уважава. Защото сами не уважаваме себе си. Жалки!!!
17
5
 
34
 
! Отговори
Бай Ганчо преди 8 години
Българи дупедавци! А честито ви прекратяване на турското съжителство! Явно е оставило дълбоки следи в бедните ви мозъци!
16
3
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, щот българинът е пич и винаги гледа собственото си лично благо... за момента.Акъл няма грам да помисли за по- напред, нито да види, че без общото няма как да постигне личното си добруване!Политиците ни са производни на народа. Всяка ***... т.е. всеки народ заслужава управлението си.
15
9
 
40
 
! Отговори
7 преди 8 години
За Великден и Трети март трябва блокада, както и лятото целия Август -само така ще се спрат. Но простия превозвач *** прави "контраблокада" само когато насреща си има блокада
14
28
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 14Пълната блокада на границата я направиха *** български тираджии, а не гърците.
13
12
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Знаех си. Вдигнаха гърците блокадата и пак Бай *** забрави как гърците са цакали неговите сънародници и хукна през глава да си дава парите на гърците. И не само това, започна Бай *** пак да плюе българските курорти да хвали гърците. И то на трети март. Нищо ново под слънцето. *** в България с лопата да ги ринеш.
12
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това се очакваше, защо има учудени. От друга страна много хора не искат да им гърмят резервациите. Малко е сложно, но... все пак, сме склонни да подминаваме всичко. "Е, кво там, стояли две седмици разни тираджии и гръцки фермери, майната му. Кво ме боли мене".
11
3
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая работа не става със заклинанията на няколко души по форумите . Основната причина е да се ходи по Гръцките и Турските курорти е качеството на обслужването . На нашето Черноморие освен Руски и Румънски туристи други не виреят . Причините всеки ги знае . Това са алчни и неграмотни назначени капиталисти за собственици на хотели .
10
9
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Две думи,,достойнство"и,,солидарност",без тях,ще продължим да бъдем,,бананова република".