Албанци и християни се биха в Скопие заради метален кръст

Разпятието е отговор на двуглав орел, издигнат в столицата
5 мар 2016 14:25,
80
Албанци и християни се биха в Скопие заради метален кръст
Снимка: архив, Ройтерс

Няколко полицаи бяха ранени в Скопие, където станаха сблъсъци между православни християни и етнически албанци заради проекта за издигане на метално разпятие, високо 55 метра, предаде ДПА.

Стотици православни християни се опитаха късно снощи да изтласкат група етнически албанци от мястото, където трябва да бъде поставено разпятието и където имаше засилено полицейско присъствие, съобщиха местни медии. Срещу полицаите, които се опитваха да държат двете страни на разстояние, бяха хвърлени камъни.

55-метровото разпятие е отговорът на огромния двуглав орел - национален символ на Албания, издигнат в друг район на Скопие, посочва ДПА.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
1
 
1
 
! Отговори
Атанас Василев преди 2 години
До sofeto, ислямски гадали яма как да ни бъдат съюзници, още повече и "есествени", каквото и да значи това. :)Колкото и да се мразиме със сърбите и акедонците, албанците също не изпитват особена симпатия към България, така, че си спести емоционалните *** за бъдещи "Българско - албански" граници. :)
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Постройте нова църква там !!!
44
1
 
5
 
! Отговори
Джиджибиджи преди 8 години
Що така, бе, албанчовци? Що се нервите? Недейте се нерви, не мойте го вдигна, ще ви спадне раждаемостта. Да-аам.
43
7
 
3
 
! Отговори
Да живеят! преди 8 години
До карина 55Македония е благословена от Бога страна с ясна българска идентичност и обещаващо бъдеще. Людете там са видимо по-спокойни от хората в България, семействата по-здрави, природата много, ама много по-съхранена. Да се пукат душманите! Да живее Македония!
42
5
 
3
 
! Отговори
Трамтата преди 8 години
Пророчеството на баба Ванга за Албания е, че такава държава няма да има. Понеже албанците са ясно обособени като народност, предполагам, че е имала предвид ВЕЛИКА Албания.Във всеки случай такива демонстрации са излишни и от двете страни. Нито българите в Македония имат нужда от някакъв гигантски кръст, за да се доказват пред Господа, нито албанците постъпват умно да се бунят по такъв повод. Последните се самозабравиха, ама ще си седнат на дупето.
41
4
 
9
 
! Отговори
карина преди 8 години
Македония е една нещастна страна - без идентичност, без перспектива, без спокойствие на хората в нея. Какво ли няма там ? И кораби по Вардар, която не е плавателна, и Триумфална арка / от Париж /, и Карлов мост като в Прага, и царе, царе, царе......всичко тяхно.....мъка, мъка, мъка.......безперспективност и комплексираност.
40
7
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 8 години
Албанците са етествените съюзници на българите срещу антибългарската пропаганда на сърбоманите "бюрумци". Един ден ще има среща на "българо-албанската" граница!
39
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Албанците са били християни но са приели исляма но да строиш кръстове като паметник е много тъпо те католици ли са ?Православните правят църкви и имат икони в България е така и Албанците като го разрушават си личи колко са без мозък .
38
2
 
13
 
! Отговори
Валентин преди 8 години
Почна се ....Очаквам макета да почнат да тропат на нашето КПП и всите да реват че са българи.
37
2
 
1
 
! Отговори
Не разбирам какъв е преди 8 години
проблема. Сега да погледнем обективно,албанци(ислям по вяра)а по гени-елино-трако-нормани-всякакви може да са почти.Мюсюлманството забранява правенето на образи,както и юдаизма,а те имат пернато изображение(също като една историческа личност на 1000 км.северо-западно от тях)
36
8
 
10
 
! Отговори
Ивелина преди 8 години
Македония е православна държава!!! Такава е и по конституция, на когото не му харесва кръста - да си ходи! Ако иска в Албания, ако иска в Турция...
35
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Където има сръбство и еничарство кай вардарот, аз съм за албанците ...
34
12
 
15
 
! Отговори
123 преди 8 години
Подкрепям македонците,защото те са православни християни,бели хора и славяни. Тези албанци трябва да си ходят в Албания! Българи,погледнете македонците-те са готови да защитят вярата си в Христа Бога и Светото Православие,а ние,какво? Оплюваме нашите съседи,които също страдат не по-малко от самите нас,обиждаме гърците,мразим сърбите,македонците и румънците. А имаме общи неща по между си,имаме една Вяра-Християнска Православна,общо минало и история. Ако не се подкрепим и не се обединим,ще патим
33
4
 
7
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
няма страшно -който краде и изопачава чужда история,плаща двойно.След всичките безмия които натвориха в Скопие за да си вдигнат "самочувствието"античките забравиха че са измислени.И албанците им го припомнят!!
32
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май всички там нямат нетърпение да се хванат пак за гушите.
31
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да е отговор на нещо кръста трябва да е 500 метра.
30
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи кръста 55 м. а фанатизирани са албанците така ли ?
29
14
 
9
 
! Отговори
ssssss преди 8 години
Македония ке стане Албания скоро
28
16
 
7
 
! Отговори
srboljub преди 8 години
abe nie Makedoncite sme isti kako vas i vie ste TATARI A SE NAREKNUVATE BUGARI,,a site dobro znaeme deka ste TATARI
27
8
 
7
 
! Отговори
нда преди 8 години
До АнонименОтделно че,огромен кръст се извисява над Скопие доста отдавна!Къв им е проблема на макетата?Що простотии нацвъкаха,нека има и една албанска!